Brev Og E-Poster

Eksempel på e-postreferanse takkebrev

Kvinne som jobber på en bærbar datamaskin

••• Kilito Chan/Getty Images



InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er alltid viktig å ta seg tid til å si takk, spesielt når noen skriver en referanse for deg. Manerer betyr noe, spesielt i yrkeslivet. Den beste måten å holde karrierenettverket ditt sterkt og voksende på er å være høflig og behandle folk slik du ønsker å bli behandlet.

Folk liker å vite at de blir verdsatt, og en rask e-postmelding for å takke dem vil bidra til å styrke forholdet ditt til referanseforfatteren din. Kanskje det vil gjøre dem enda mer villige til å hjelpe deg igjen i fremtiden.

Det er raskt og enkelt å ta seg tid til å si «takk» når noen gir deg en referanse.

Hvorfor det er viktig å si takk

Ingen steder er dette viktigere enn når noen har gjort deg en tjeneste, for eksempel ved å skrive en profesjonell eller personlig referansebrev. Å skrive referansebrev tar tid og energi, og de fleste av oss har svært lite av begge.

En kontakt som gjør en innsats for å skrive en referanse til deg gjør deg til en prioritet på en overfylt oppgaveliste. Det er viktig at du erkjenner dette og takker dem for at de tok bryet.

Ved å gjøre det gjør du ikke bare moren din stolt over at hun lærte deg hvordan du oppfører deg for alle disse årene siden; du styrker også en forbindelse med noen som allerede har vist at de er villige til å gjøre en innsats på dine vegne. Det er god forretning så vel som god oppførsel.

Den gode nyheten er at disse takkebrevene ikke krever mye investering fra din side – absolutt ikke sammenlignet med referansebrevet de er ment å anerkjenne. Ofte kan du sende takk via e-post, dra nytte av teknologiens raske behandlingstid og spare deg selv for et stempel i prosessen.

Når du skal sende takkemeldingen din

Når du sender en takkemelding på e-post, er tiden avgjørende. Å sende en e-post så snart du kan etter å ha mottatt referansebrevet viser at du setter pris på tjenesten og at din interesse ligger i å takke dem så raskt som mulig. (Vær også oppmerksom på at en takke-e-post ikke alltid er det beste alternativet – mer om det om et minutt.)

Hva et takkebrev med e-postreferanse bør inneholde

E-post takkebrev kan være kort og godt. Det er ikke nødvendig å bruke avsnitt på å forklare takknemligheten din, men du vil forsikre deg om at notatet ditt inneholder følgende:

  • En tydelig emnelinje som nevner henvisningen spesifikt.
  • En erkjennelse av viktigheten av henvisningen, f.eks. 'Jeg vet at det gode ordet ditt gikk langt for å få meg jobben.'
  • Takk.
  • Alle standarddelene til en e-post med forretningsbrev , inkludert en hilsen og en avslutning.
  • Nøyaktig stavet, grammatisk korrekt skriving. Vær spesielt oppmerksom på stavemåter av egennavn. En takk som staver mottakerens navn feil føles betydelig mindre ekte.

Når du ikke skal sende en takkmelding på e-post

E-post har kommet langt når det gjelder aksept som et middel til å sende en semi-formell forretningskommunikasjon, men det er tider når et fysisk takkebrev er et bedre valg. Generelt sett bør du gå med godt gammeldags papir og blekk hvis:

  • Referansebrevet ble også skrevet på papir og med blekk.
  • Det var en referanse for en jobb, og din bransje er litt tradisjonell.
  • Personen som henviser har en tendens til å sende fysiske takkelapper.

Selv i dette tilfellet kan e-post være nyttig.

Det er helt akseptabelt å sende en rask bekreftelse på din takknemlighet via e-post og deretter et formelt kort eller brev etterpå.

Du vil nesten aldri gå galt ved å ta det ekstra skrittet. I en tid da de fleste av oss betaler regningene våre på nett og sender ut festinvitasjoner via e-post, kan et faktisk notat si mye om din takknemlighet. Det vil også skille seg ut i mottakerens sinn som noe spesielt.

Se eksempler på takke-e-post

Her er noen eksempler på e-postmeldinger som sier takk for referansen. Den første prøven informerer også referanseskribenten om at personen ble ansatt.

E-postreferanse Takkebrev Eksempel #1

Emnefeltet: Referanse til Greg Doubleday

Kjære Dr. Zane,

Jeg setter stor pris på referansen du ga til Happy Town Group Home. Jody Smith ringte meg og fortalte at jeg fikk jobben.

Din støtte betyr mye, og jeg er sikker på at din tillit til meg hjalp henne med å ta ansettelsesbeslutningen så raskt.

Med vennlig hilsen,

Greg Doubleday

Utvide

E-postreferanse takkebrev Eksempel #2

Emnefeltet: Referanse - Janna Ortiz

Kjære Suzanne,

Tusen takk for referansen du ga meg for Antellas Pet Grooming. Jeg hadde et fantastisk intervju med eieren av selskapet, og jeg håper å høre fra dem om jobben snart.

Jeg er spent på stillingen, og håper veldig det ordner seg. Jeg setter pris på din støtte og støtte, og jeg er ikke i tvil om at referansen din var hovedgrunnen til at jeg fikk intervjuet, og forhåpentligvis jobben.

Vennlig hilsen,

Janna

Utvide