Jobbsøking

E-postemnelinjer for jobbsøknader og CV

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Mann som sender e-post

Nicolas Balcazar / EyeEm

Hvor viktig er en e-postemnelinje? Når du søker jobb, kan det bety forskjellen mellom å få intervjuet – og å bli sittende fast i en søppelpostmappe.

I disse dager er mye av jobbsøkingen din sannsynlig gjennomføres via e-post . Men arbeidsgivere mottar tusenvis av e-poster om dagen, og mange ganger avhenger hvorvidt en e-post blir åpnet eller ikke, helt av emnelinjen.

For å sikre at e-postene dine blir lest, trenger du en tydelig, profesjonell emnelinje.

Campaign Monitor rapporterer at en av de beste måtene å få e-postmeldingen åpnet på er å forbedre emnelinjen. Det er spesielt viktig når du sender en e-post med CV for å søke på en jobb .

Hvorfor emnelinjen er viktig

Emnelinjen (sammen med navnet eller e-postadressen til avsenderen) er det første folk ser mens de skanner innboksene sine. Fordi e-poster kan inneholde virus, så vel som irrelevant informasjon, åpner travle mennesker sjelden all e-posten sin.

Beslutningen om å åpne – eller slette – en e-post tas hovedsakelig basert på emnelinjen og avsenderen. Siden emnelinjen er førsteinntrykket ditt, vil du være sikker på at det du skriver er tydelig og uten feil.

Når du lar emnelinjen stå tom, kan e-posten din ende opp som spam eller slettet.

Siden mottakerne kanskje ikke er kjent med navnet ditt, er emnelinjen også en mulighet til å presentere deg selv. Dette er det første trinnet for å gjøre et sterkt førsteinntrykk slik at CV-en din åpnes og leses.

E-postemnelinjer for jobber

Emily Roberts / The Balance

Tips for å skrive en effektiv e-postemnelinje

Hold det profesjonelt. Dette gjelder både emnefeltet og e-postadressen din. Emnelinjen skal ikke inneholde uformelle ord eller setninger som Hey eller What's Up. Bruk kun profesjonelt, høflig språk. Sørge for at Din epostadresse er passende profesjonell—cutiepie123@email.com kan få ansettelsessjefen til å lure på hvor seriøst du vil bidra til selskapet deres.

Legg merke til hvorfor du skriver. Du må sørge for at emnelinjen din vil være interessant for å få lest e-posten din. Gjør det relevant ved å inkludere nøkkelord relatert til grunnen til å skrive.

Når du nettverk , bruk emnefeltet for å oppgi hvorfor du kontakter personen. Det kan hende du ber om informasjon, eller ber om et møte, råd eller henvisning . Hvis noen anbefalte kontakten, må du definitivt inkludere navnet deres. Nettverks-e-poster kan være de vanskeligste å bli lagt merke til fordi personen som sender e-post ikke søker å løse et spesifikt problem eller fylle en stilling.

Emnelinjen din er din mulighet til å fange oppmerksomheten deres og få dem til å ønske å vite mer om deg.

Ta med stillingstittelen. I en e-post der du søker jobb, bruk stillingstittelen som emnelinje, slik at arbeidsgiveren vet hvilken stilling du er interessert i. Det hjelper travle ansettelsesledere som rekrutterer til flere stillinger med et blikk å se hvilken jobb du søker på. Å nevne stillingstittelen er også nyttig i tilfelle det er et automatisert filter som kategoriserer ansettelsessjefens e-post. Med riktig emnelinje vil du være sikker på at søknaden din er plassert i riktig mappe for å bli sett i tide.

Du kan inkludere navnet ditt også, eller henvist av hvis noen anbefalte deg å søke. I din oppfølgingskorrespondanse (spesielt a takk e-post etter et intervju), Takk kan du gå foran tittelen på jobben.

Følg instruksjonene. Stillingsannonsen kan spesifisere hva som skal inkluderes i emnelinjen i meldingen. Hvis det gjør det, sørg for å følge instruksjonene.

Hold det kort og konkret. Jo mer spesifikk du kan gjøre emnelinjen din, desto lettere blir det for mottakeren å kategorisere e-posten din raskt og svare riktig. Vær så kortfattet som mulig, siden lange emnelinjer kan bli kuttet av og kan miste den viktigste informasjonen.

Mange mennesker sjekker e-posten sin på mobile enheter som viser bare 25 til 30 tegn i emnelinjen. Du vil ha mye mer plass hvis de leser på en datamaskin, og når de åpner e-posten, vil de se hele emnet.

Bruk de første par ordene for å komme til poenget, og la den ekstra informasjonen som legitimasjon og erfaring stå til slutt.

Campaign Monitor foreslår å optimalisere lengden på emnelinjen til mellom 41 tegn (portrettvisning på en iPhone) til 70 tegn for Gmail. Mens Mailchimp bemerker at det er best å holde emnelinjen på ikke mer enn ni ord og maksimalt 60 tegn.

Korrekturles og rediger meldingen din. Når du redigerer e-posten din før du sender den, må du også sørge for det korrekturlest emnelinjen din. Siden emnelinjen er førsteinntrykket ditt, vil du være sikker på at det du skriver er tydelig og uten feil.

Eksempler på emnelinje for e-post

Til inspirasjon, her er flere eksempler på klare, saklige emnelinjer:

 • Administrativ assistentjobb - ditt navn
 • Jobbforespørsel – ditt navn
 • Stilling som administrerende direktør
 • Stillingsannonse #321: Distriktssalgssjef
 • Stilling som kommunikasjonsdirektør - Ditt navn
 • Søknad om salgsassistent
 • Stilling i folkehelseassistent - Ditt navn, MPH
 • Forespørsel - ditt navn
 • Ekspert på sosiale medier søker nye muligheter
 • Markedsdirektør Ser etter neste rolle - 10 års erfaring
 • Forskningsassistent CV
 • Henvisning - Ditt navn
 • Referert av Fornavn Etternavn
 • Informasjonsintervjuforespørsel - XYZ College Student
 • Takk – jobbtittelintervju
 • Møteoppfølging - Møteemne
 • Møteforespørsel - Ditt navn

Hva annet du bør inkludere i e-posten din

Emnelinjen er et viktig aspekt ved en følgebrev på e-post , men det er ikke det eneste du bør vurdere når du skriver brevet ditt.

Siden emnelinjen er førsteinntrykket ditt, vil du være sikker på at skrivingen din er klar og feilfri.

Du må også sørge for at resten av e-posten din er høflig og passende. Det betyr å ta hensyn til problemer med e-postetikett , samt å følge normene for profesjonell korrespondanse . Tenk om:

Eksempel på e-postmelding for en jobbsøknad

Emne: Referert av Lara Barrett

Kjære herr Klass,

Jeg skriver om rollen som åpen innholdsmarkedsføring hos 3L Logistics. Min tidligere kollega, og gode venninne, Lara Barrett, anbefalte meg å kontakte deg direkte angående denne stillingen. Lara og jeg jobbet sammen i tre år hos ABC Software company, så hun kan bekrefte min markedsføringskunnskap. Jeg tar gjerne imot en mulighet til å diskutere hvordan mine ferdigheter kan være til nytte for 3L Logistics og hva du har i tankene for denne rollen.

La meg fortelle deg litt om meg: I min stilling som markedsføringsspesialist i ABC Software hjalp jeg til med å utvikle en innholdsstrategi for utgivelsen av ABCs neste generasjons programvareprodukt, som dekket både Amerika og EMEA-regionene. Dette arbeidet med markedsføringstrakten bidro til å skape 25 % flere muligheter for salgsteamet.

Før ABC Software var jeg kommunikasjonssjef hos TechTom, en annen programvareprodusent. I denne rollen utviklet jeg en bloggserie for tankelederskap som ble plukket opp av mainstream-publikasjoner og bidro til å sikre TechToms rolle i samfunnet som en anerkjent kilde til innsikt. Lara forteller meg at du ønsker å forfølge lignende mål hos 3L Logistics, og jeg vil gjerne dele noen av de beste praksisene jeg oppdaget mens jeg jobbet med dette prosjektet hos TechTom.

Jeg tror min blanding av kommunikasjons- og markedsføringsferdigheter vil være en fordel for 3L Logistics. Jeg vil sette pris på en mulighet til å møte og diskutere rollen – og hvordan jeg kan hjelpe – videre. Tusen takk for din omtanke.

Vennlig hilsen,

Jana Brand
(555) 555-5555
jana.brand@brand.com

Utvide

Slik får du lest e-postmeldingen

Vær profesjonell: Ikke bruk tilfeldig språk (f.eks. hva skjer?) eller en søt e-postadresse (f.eks. sweetiepie@email.com).

Ta med stillingstittelen: For å redde deg selv fra søppelpostmappen, skriv opp stillingstittelen og navnet ditt i emnelinjen.

Korrekturles emnelinjen din: Du vil bli overrasket over hvor mange ganger folk korrekturleser brødteksten i e-posten deres, og deretter legger igjen en åpenbar skrivefeil i den første linjen som ansettelsessjefen vil lese.

Artikkelkilder

 1. Kampanjemonitor. ' Ultimative benchmarks for e-postmarkedsføring for 2020 .' Åpnet 10. september 2020.

 2. Kampanjemonitor. ' Hvordan bestemme den beste lengden for e-postemnelinjene dine .' Åpnet 10. september 2020.

 3. Mailchimp. ' Beste praksis for e-postemnelinjer .' Åpnet 10. september 2020.