Jobbsøking

Ansattes rettigheter når jobben din avsluttes

Kvinne forlater kontoret med en eske med tingene sine etter at jobben hennes ble sagt opp

••• DreamPictures / Getty Images

De fleste ansatte i privat sektor i USA er det ansatt etter eget ønske , som betyr at deres arbeidsgivere kan si opp jobben når som helst, uansett årsak eller ingen grunn i det hele tatt – unntatt diskriminering.

Det gjør at mange nyoppsagte ansatte blir overrumplet. Mens noen arbeidsgivere kan gi advarsler og forhånd Varsel om opphør , andre beveger seg raskt og uventet. Hvis du nylig har mistet jobben, lurer du kanskje på hvilke rettigheter du har.

Fordi en permittering kan skje med hvem som helst, ofte uten forvarsel, er det ekstremt viktig å være forberedt på å bytte jobb. Oppdater CV-en din med jevne mellomrom, selv om du ikke tror du trenger den snart. Hold LinkedIn-profilen din oppdatert, og hold kontakten med nettverket ditt. Ha noen potensielle referanser i baklommen, slik at du ikke trenger å starte fra bunnen av hvis du mister jobben.

Å forberede deg på alle utfall vil tillate en jevn overgang hvis du trenger å gjøre endringer i ansettelse.

Heldigvis har oppsagte ansatte visse rettigheter. I tillegg til en endelig lønnsslipp, kan ansatte ha rett til ting som fortsatt helseforsikring, utvidede ytelser, sluttvederlag og arbeidsledighetserstatning. Det er viktig å vite nøyaktig hvilke rettigheter du har som arbeidstaker når du mister jobben.

Dine rettigheter når arbeidsforholdet ditt avsluttes

Jay Warren, advokat på New York-kontoret til Bryan Cave LLP, deler sin ekspertise på ansattes rettigheter og alternativer for å søke hjelp hvis du har spørsmål om disse rettighetene hvis du mener du har blitt diskriminert og/eller har blitt utsatt for urettmessig oppsigelse.

Kilder til ansattes rettigheter

Kontraktsrettigheter: Arbeidstakere som har individuell kontrakt med sin arbeidsgiver eller ansatte omfattet av fagforening/ tariffavtale ville være dekket av bestemmelsene i kontrakten dersom deres arbeidsforhold avsluttes.

Bedrifts-policy: Når et selskap planlegger permitteringer, kan det ha en sluttvederlagsplan i kraft. I så fall, sluttvederlag kan gis dersom arbeidsforholdet ditt avsluttes.

Lovfestede rettigheter: Lovfestede rettigheter er de som er gitt av føderal eller statlig lov. De inkluderer arbeidsledighetsforsikring, forhåndsvarsling om stenging av eller en betydelig permittering ved et anlegg (avhengig av størrelsen på selskapet), antidiskrimineringslover og lover mot gjengjeldelse.

Få informasjon om dine rettigheter: Når du ikke er sikker på rettighetene dine, er det beste stedet å starte med selskapets Human Resources-avdeling. Selv om de er i ferd med å avslutte arbeidsforholdet ditt, kan de svare på spørsmål, fortelle deg hvilke bedriftsfordeler du er kvalifisert for, og veilede deg gjennom prosessen med å forlate jobben.

Vanlige spørsmål om å bli sagt opp fra en jobb

Uansett hvor mye varsel du fikk før du mistet jobben, eller hvor godt forberedt du er på å ta fatt på et jobbsøk, har du sannsynligvis spørsmål om hva som skjer videre. Noen av de vanligste spørsmålene om oppsigelse fra arbeidsforhold er:

Når du trenger hjelp

Hvis du føler at du er blitt diskriminert eller ikke har blitt behandlet i henhold til loven eller selskapets retningslinjer, kan du få bistand.

U.S. Department of Labor, for eksempel, har informasjon om hver lov som regulerer ansettelse og råd om hvor og hvordan du skal sende inn et krav. Din statlige arbeidsavdeling kan også være i stand til å hjelpe deg, avhengig av statlig lovgivning og omstendighetene.

Også lokale advokatforeninger har ofte en henvisningstjeneste og kan til og med ha en hotline du kan ringe for å finne en arbeidsadvokat. Husk at du må betale for en advokattjenester, selv om noen vil gi den første konsultasjonen gratis.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke skattemessig eller juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slik rådgivning. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven. For gjeldende skatte- eller juridisk rådgivning, vennligst ta kontakt med en regnskapsfører eller en advokat.