Ferdigheter Og Nøkkelord

Arbeidsferdigheter listet etter jobb

Ulike typer jobber

••• Kristian Sekulic/Vetta/Getty Images

Hvis du bestemmer deg for et yrke eller vurderer å bytte karriere, vet du kanskje ikke hvor du skal begynne. Et utprøvd verktøy er å liste opp ferdighetene og feltene dine der du har mottatt opplæring, og deretter matche disse talentene til jobber som passer godt.

Før du begynner, er det imidlertid en god idé å ta noen gratis online karrierekompetanse og karrierevurderingstester for å hjelpe deg med å bestemme hva du vil bli når du blir stor . Noen av disse testene er ikke bare informative, men også bare mye moro å ta - spesielt de som foreslår karrierer basert på din personlighet!

Ditt neste trinn vil være å liste opp harde ferdigheter (faglig kompetanse oppnådd gjennom utdanning og opplæring på jobb) og myke ferdigheter (sosiale, personlige og mellommenneskelige egenskaper) som du besitter. En kombinasjon av harde og myke ferdigheter kreves normalt av arbeidsgivere, som ønsker å ansette folk som ikke bare skinner i sine respektive karrierefelt, men som også jobber godt sammen med andre.

Arbeidsevner som kreves av jobb

Business / Administrative jobber: For å utmerke seg i forretningsverdenen, må fagfolk vise evne til viktige forretningsferdigheter inkludert kommunikasjon, økonomi, delegering og myke ferdigheter.

Jobber i kreative/medieindustrien: Verdifull nøkkelkompetanse innen kreative og mediefelt inkluderer grafisk design, samarbeid, prosjektledelse og skriving/redigering.

Utdanning / offentlig sektor / ideelle jobber: Dedikerte offentlige ansatte som lærere, politimenn og sosialarbeidere er alltid etterspurt. Utforsk disse koblingene for å se ferdighetene som er spesifikke for hver disiplin.

Jobber i finansbransjen: Kompetansen og den foretrukne utdanningsbakgrunnen som finanspersonell trenger varierer sterkt. For et par tiår siden kunne bankfagfolk for eksempel få en innledende tellerstilling rett ut av videregående og deretter jobbe seg opp, gjennom opplæring og erfaring på jobben, til lederjobber på seniornivå. I dag har de fleste kandidater oppnådd minst en toårig høyskolegrad; fagfolk i spesialiserte regnskaps- og finansrådgivningsroller har ofte utdannet legitimasjon som MBA.

Helsejobber: Solide diagnostiske/analytiske ferdigheter, kommunikasjons- og pasientrelasjoner, samt en gjennomtrengende oppmerksomhet på detaljer, er noen av talentene som er mest kritiske for suksess i helsesektoren.

Informasjonsteknologi (IT) jobber: IT-fagfolk bør alltid inkludere tekniske tabeller på CV-en som viser programvaren, maskinvaren og andre tekniske verktøy de er kjent med. Ta en titt på lenkene nedenfor for mer informasjon om ønskelige jobbspesifikke harde og myke ferdigheter.

Salgs-/markedsføringsjobber: Selv om vi ofte tenker at folk innen salg og markedsføring først og fremst må være karismatiske og selskapelige, er andre kompetanser som kreativitet, sterke analytiske og matematiske evner og målorientering like viktige.

Jobber i servicebransjen: Som den største sysselsettingssektoren i USAs økonomi, genererer den private serviceindustrien 90 millioner arbeidsplasser og produserer nesten 80 % av denne nasjonens bruttonasjonalprodukt (BNP).

dyktige handelsjobber: De fleste faglærte jobber krever spesiell teknisk skole og lærlingopplæring og sertifiseringer. Sjekk ut følgende artikler for individuelle handelskvalifikasjoner.

Tekniske/forsknings-/ingeniørjobber: Jobbkandidater med solid forskning, vitenskapelig, teknisk og rapporteringsevne er godt posisjonert for å utforske følgende karrierefelt.

Viktigheten av ferdighetslister

Det er godt å være fortrolig med de bransjespesifikke ferdighetene til enhver jobb du sikter på med en CV, siden arbeidsgivere vanligvis bruker sofistikerte søkersporingssystemer for å screene jobbsøknadene de mottar. Disse automatiserte datasystemene er programmert til å privilegere nøkkelordferdigheter, så husk å nevne ferdigheter som er mest relevante for jobben på CV-en din og det tilhørende følgebrevet.

Bla også gjennom disse listene med hundrevis av Jobb titler , og klikk på lenkene for å se hvilken opplæring og ferdigheter de krever. Du vil garantert finne en som matcher dine interesser.