Jobbsøking

Eksempel på CV og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Mann som bruker nettbrett ved siden av monteringsrobot i fabrikkgulvet

Westend61 / Getty Images

Når du søker jobb som ingeniør, ønsker du å legge vekt på ditt tekniske ingeniørferdigheter og erfaring samtidig som du skriver en tydelig og lettfattelig CV.

Trenger du noen tips om hvordan du skriver en sterk ingeniør-CV? Ta et blikk på følgende informasjon, og bruk deretter eksempelet på ingeniør-CV for å hjelpe deg med å skrive din egen CV. Denne prøven er for en jobb med spesielt fokus på elektroteknikk.

Hva du skal inkludere i CV-en din

Led med et CV-sammendrag . Vurder å inkludere et sammendrag av kvalifikasjoner, også kjent som en CV sammendragserklæring , i begynnelsen av CV-en. Et CV-sammendrag gir ansettelseslederen en kortfattet beskrivelse av dine faglige prestasjoner og kvalifikasjoner for jobben. Det viser ham eller henne med et øyeblikk hvorfor du er en sterk kandidat.

Inkluder et teknisk bord. Enten i begynnelsen (etter CV-sammendraget) eller på slutten av CV-en, sett inn en teknisk tabell som viser programvaren, maskinvaren og de tekniske prosessene du er kjent med. Sørg for å inkludere de som er spesifikt nevnt i stillingsannonsen; Dette er viktige søkeord som vil hjelpe deg med å rangere CV-en din høyt når den skannes av en automatisert søkersporingssystem under sin første runde med gjennomgang.

Fremhev viktige prestasjoner . Ta med en under hver stillingsbeskrivelse punktliste ikke bare av dine arbeidsoppgaver, men også dine viktige prestasjoner . Prøv å bruke tall for å kvantifisere disse prestasjonene. Du kan for eksempel forklare at du 'utviklet en prosess for å bygge elektriske kretser som øker produksjonstiden med 30 %.' Disse prestasjonene viser ansettelseslederen hvordan du kan tilføre verdi til selskapet hans eller hennes.

Legg vekt på legitimasjonen din . Inkluder omtale av alle sertifiseringer du har i Six Sigma , Kaizen eller andre tekniske metoder eller prosesser. Disse er vanligvis oppført på slutten av CV-en din, i Utdanningsdelen.

Tips for å skrive en effektiv CV for en ingeniør

Vurder å bruke en prosjektliste . Hvis du er en erfaren ingeniør som har klart å lede store prosjekter, vis frem disse ved å plassere dem i en dedikert Karriereprestasjoner seksjon, plassert etter det første karrieresammendraget og før erfaringsdelen. Fremhev disse med budsjetttall, prosenter og/eller datoer/tidspunkt for ferdigstillelse.

Hvis du bruker en dedikert prosjektliste, ikke gjenta denne informasjonen under arbeidsloggen din. Velg i stedet andre bemerkelsesverdige prestasjoner/bidrag for å fremheve i erfaringsdelen.

Tilpass CV-en din . En enkelt CV passer ikke alle. Juster hver CV du sender ut slik at den spesifikt taler til arbeidsgiverens uttalte behov. Stillingskunngjøringen er din beste guide til hvilken søkeord bør brukes (og gjentas) og hvilken informasjon som bør prioriteres.

Bruk eksempler på CV . Bruk eksempler på CV , som den som er oppført nedenfor, for å hjelpe deg med å skrive din CV. Eksempler kan hjelpe deg med å bestemme hvordan du skal formatere CV-en din, samt hvilken informasjon du skal inkludere. Du kan se på generiske CV-er, men tekniske CV-prøver vil være mest nyttige på grunn av deres spesifisitet for ditt felt.

Rediger, Rediger, Rediger . Selv om det er teknisk, harde ferdigheter er kritiske for en ingeniør, vil du fortsatt at CV-en din skal være velskrevet.

Sørg for å lese gjennom CV-en din grundig før du sender den, korrekturlesing for eventuelle stave- og grammatikkfeil.

Sørg også for at formateringen er konsistent. For eksempel, hvis du uthever én stillingstittel, sørg for å fremheve dem alle. Vurder å be en venn, et familiemedlem eller en karriererådgiver om å se på CV-en din også.

Engineering CV-mal

Dette er et eksempel på en CV for en ingeniørstilling. Last ned malen for ingeniør-CV (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se flere eksempler .

Skjermbilde av et eksempel på CV for en ingeniør

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på teknisk CV (tekstversjon)

Kenneth R. Zajac
8999 Lantree Drive • Howell, MI 99999 • (123) 456-7890 • krzajack.applicant@email.com

INGENIØRLEDER

Bygge bedrifter og produkter med bedre resultater gjennom ingeniørarbeid

Anerkjent ingeniør med mer enn 10 års erfaring innen ingeniørfag og ledelse, forskning og utvikling, ledelse og veiledning, samt problemløsning, søker stilling hos et toppfirma.

Nøkkelferdigheter inkluderer:

● Gjennomføring av seks Sigma-prosjekter

● Redusere garantikostnader

● Erfaring innen motorstyring

● Utføre tilpasset datainnsamling

● Erfaring med NVH Testing Systems

● Forbedring av produktkvalitet og produksjonsevne

PROFESJONELL ERFARING

AVANSERT TEKNOLOGI, Livonia, MI
SJEF FOU-INGENIØRTEKNOLOG (februar 2013 – i dag)
Forfremmet til å forske på, utvikle og implementere alle teknologier, produkter, standarder, prosedyrer og prosesser, inkludert motorer/transmisjonskontroll, tilpasset datainnsamling og NVH-testsystemer.

Bemerkelsesverdige prestasjoner:

● Gjennomførte Six Sigma og Lean Six Sigma-prosjekter for å redusere ingeniørarbeid.

● Reduserte ledetider for prosjekter i hele selskapet med 20 prosent over en toårsperiode.

AVANSERT TEKNOLOGI, Livonia, MI
SJEF KONTROLLINGENIØR (juni 2008 – februar 2013)
Ledet en gruppe på 20+ ingeniører inkludert ansettelse, ytelsesvurdering og daglig tilsyn.

Bemerkelsesverdige prestasjoner:

● Utviklet og administrerte ingeniørkonseptet, foreløpig og endelig designgjennomgangsprosess.

● Evaluerte arbeidsoppgaver og utviklet en masterplan for flere prosjekter.

UTDANNELSE OG KREDITASJON

FERRIS STATE UNIVERSITY , Big Rapids, MI
Bachelor of Science in Electrical Engineering (3,75 GPA, Honour Roll hvert semester), 2008

Sertifiseringer

Six Sigma Black Belt, Michigan Manufacturing and Technology Center, Plymouth, MI

Andre ingeniørsertifikater

Energy Efficiency Management Certificate (EEMC) • Sertifisert Power Quality Professional (CPQP)

Utvide

Flere eksempler på CV

Gjennomgå mer Eksempler på profesjonelt skrevet CV for jobber, praksisplasser, spillejobber, frivillighet og andre stillinger.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Hva er delene av en CV ?' Åpnet 10. februar 2020.