Følgebrev

Eksempler på følgebrev på inngangsnivå og skrivetips

Venner jobber sammen på fortauskafé

••• Sam Edwards / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker på en startnivåstilling, komponerer du en følgebrev kan være en utfordring fordi du kanskje ikke har mye arbeidserfaring. Det er imidlertid greit å fremheve din ikke-arbeidsrelaterte erfaring i følgebrevet ditt hvis det er relevant for jobben. Tross alt er intervjuere for entry-level-stillinger klar over at dette kan være din første stilling.

Hvorfor et følgebrev er viktig

Her er en hemmelighet: Å skrive følgebrev er vanskelig for nesten alle kandidater - ikke bare søkere på startnivå. Så ikke bli motløs hvis du føler deg overveldet av prosessen.

For å få ansettelseslederen begeistret nok til å kalle deg inn til et intervju, må du formidle ikke bare dine ferdigheter og kvalifikasjoner, men også din lidenskap for organisasjonen og din evne til den spesifikke rollen.

Dette betyr å skrive et følgebrev som utfyller CV-en din, og ikke et som bare dupliserer den informasjonen.

Et godt følgebrev viser også frem din kommunikasjon og skriveferdigheter og beviser at du vet hvordan fortelle en overbevisende historie —en bonus i nesten alle jobber, selv om stillingsbeskrivelsen ikke inkluderer skriving som et krav.

Til slutt, å ta deg tid til å lage et følgebrev beviser at du vet hvordan ting gjøres i et profesjonelt miljø og at du er villig til å spille etter reglene. Det høres kanskje innlysende ut, men når du søker på en startnivåstilling, er det viktig å vise ansettelseslederen at du er klar over hva som forventes og at du ikke trenger å bli opplært i det grunnleggende om kontorlivet.

Ny med følgebrev? Bruk denne veiledningen til å gjøre deg kjent med format og beste praksis for å skrive et følgebrev som hjelper deg med å få jobbintervjuet. Det inkluderer de forskjellige typene følgebrev, informasjonen som må inkluderes i brevet ditt, og den riktige måten å formatere det endelige utkastet på og sende det til ansettelsessjefen.

Hva du skal inkludere i følgebrevet ditt

Den gode nyheten er at det i bunn og grunn er like konkurransevilkår når det gjelder å søke på entry-level jobber. Dine konkurrenter vil sannsynligvis ikke ha mye arbeidserfaring heller.

Nevn gjerne frivillighetserfaringer, praksisplasser, relaterte klasser, prosjekter, ledererfaring, fritidsaktiviteter og dine ferdigheter som gjelder stillingen. Ved å oppgi disse opplysningene om relatert erfaring hjelper det å skille applikasjonen din fra mengden:

Skjermbilde av et eksempel på følgebrev på inngangsnivå

Balansen 2018

Se etter måter å trekke forbindelser mellom din ikke-arbeidserfaring og jobben og bransjen for hånden. For eksempel, hvis du søker på en start-level stilling i publisering, kan du peke på dine sterke karakterer i litteraturklasser, frivillig arbeid på biblioteket eller i lese- og skriveprogrammer, en praksisplass i et forlag, ditt engasjement i skoleavisen , etc.

Se også på de spesifikke ferdighetene som er nevnt i stillingsbeskrivelsen, og tenk på måter å gjøre det på vise at du besitter disse evnene . For eksempel, hvis et stillingsannonse krever noen detaljorientert og organisert, er erfaringen din med å administrere en innsamlingsaksjon for den akademiske klubben din et godt bevis på at du har disse evnene.

Hvordan skrive et følgebrev på inngangsnivå

Match dine kvalifikasjoner til jobben. Undersøk Jobb krav grundig før du begynner å skrive brevet ditt. Lag en liste over de viktigste egenskapene, kunnskapsområdene, ferdighetene eller erfaringene som arbeidsgiveren søker. Se gjennom beskrivelser for lignende titler på Indeed.com eller en annen jobbside hvis arbeidsgiveren ikke har gitt en god liste over krav sammen med annonsen. Så ta deg tid til samsvarer med legitimasjonen din til stillingsbeskrivelsen .

Få innsideinformasjon. Kontakt karrierekontoret på skolen din, hvis tiden tillater det, og be om en liste over alumnifrivillige innen ditt interessefelt. Spør dem hva de ville se etter hvis de ansetter for den typen jobb på startnivå som du retter deg mot.

Lag en liste over dine kvalifikasjoner. Sett sammen en liste over dine eiendeler som vil gjøre deg i stand til å oppfylle jobbkravene og utmerke deg i jobben.

Skriv en perfekt åpningssetning. Komponer en åpningssetning som formidler entusiasme for jobben og oppsummerer hvorfor den passer godt. Nevn den nøyaktige stillingen hvis en er nevnt i stillingsutlysningen. Du kan for eksempel si at jeg er svært interessert i å vurdere den ledige stillingen din som salgsassistent, siden det ville utnytte mine sterke kundeservice-, organisatoriske og verbale kommunikasjonsevner.

Beskriv dine ferdigheter. Lag en setning for hver av eiendelene på listen din som vil kvalifisere deg for jobben. Ta kort med et referansepunkt i bakgrunnen din, for eksempel kursprosjekt, lederrolle, praksisplass eller personlig erfaring som beviser at du besitter den styrken. Du kan slå sammen mer enn ett aktivum i hver erklæring. For eksempel brukte jeg sterke overtalelsesevner og lederevner for å rekruttere og tiltrekke nye medlemmer til sororityen vår.

Husk at for mange nybegynnerjobber vil du bli opplært på jobben, så lærelyst og evnen til å lære raskt og godt er ofte eiendeler å vektlegge.

Kvantifiser prestasjonene dine. Når det er mulig, sett inn utsagnene dine som prestasjoner og kvantifisere resultater . For eksempel gjorde oppmerksomhet på detaljer og redigeringsevner meg i stand til å redusere publiseringsfeil i årboken med 15 % i forhold til året før.

Når skal man nevne oppfølging. Hvis du har identifisert en kontaktperson og arbeidsgiveren ikke har formidlet hvordan intervjuer skal arrangeres, kan du foreslå at du følger opp for å finne ut om de trenger mer informasjon og for å diskutere muligheten for å arrangere et intervju.

Avslutt med en profesjonell avslutning . I lukke følgebrevet ditt , bekrefter på nytt din store interesse for jobben og at du håper at du kan møte dem for å diskutere den spennende muligheten videre.

Korrekturles brevet ditt. Forsiktig gjennomgå brevet ditt for stave- og grammatiske feil . Les det høyt og plasser fingeren på hvert ord. Få en rådgiver, lærer, skriveveileder eller annen pålitelig person til å kritisere utkastet ditt.

Eksempler på følgebrev på inngangsnivå

Se gjennom disse prøvebrevene for kandidater på startnivå for ansettelse for å få ideer til ditt eget brev. Du finner både generelle eksempler, samt eksempler på følgebrev for spesifikke felt og stillinger. Ikke kopier teksten nøyaktig, men bruk heller prøvene til inspirasjon når du skriver ditt eget personlige følgebrev.

Eksempel på følgebrev på inngangsnivå

Jane Gordon
7903 Harbour Street
Portland, OR 97035
(000) 123-1234
jgordon@email.com

13. august 2020

Alexander Jeffries
Personalsjef
Portland Bay-bøker
801 Powell Street, Suite #200
Portland, OR 97035

Kjære Mr. Jeffries:

Forrige uke hadde jeg gleden av å møte Portland Bay Books’ rekrutterer, Sarah Smith, på jobbmessen som ble holdt på campus ved Portland State University. Som uteksaminert senior med hovedfag i engelsk og bifag i kommunikasjon, var jeg interessert i å lære om publiseringsvirksomheten din. Vennligst godta vedlagte CV som et tegn på min dype interesse for å bli din neste redaksjonsassistent.

Under studiene mine i det engelske honours-programmet ved Portland State University har jeg finpusset sterke analytiske, skrive- og grammatiske ferdigheter som vil tjene meg godt i denne stillingen. De siste fire årene har jeg vært bokanmelder for vår avdelings litterære tidsskrift, Chiaroscuro, og fungerer nå som seniorredaktør. Jeg forstår dermed hvordan jeg kan samarbeide med et team av skribenter, hvordan man brainstormer engasjerende innhold, hvordan man korrekturleser manuskripter og utfører linjeredigeringer, og hvordan man designer sideformater.

Jeg fullfører også for tiden en tre-måneders internship som markedsføringsassistent med ABC Marketing, en rolle som har gitt meg erfaring fra virkeligheten i å utføre konkurransedyktige markedsundersøkelser, lage innlegg på sosiale medier for kundebedrifter og utforme unike bedriftsnyhetsbrev.

Mine tekniske ferdigheter inkluderer Microsoft Office Suite (Word, Excel, Outlook, Access og PowerPoint) og Adobe Creative Cloud-pakken med publiseringsverktøy. Du kan se eksempler på mitt skrive- og designarbeid i nettporteføljen min på http://JaneGordon.weebly.com.

Jeg er ivrig etter å lære mer om dine forventninger til din neste redaksjonsassistent, og jeg tar gjerne imot muligheten for et personlig intervju. Takk for din tid, omtanke og kommende svar.

Vennlig hilsen,

Jane Gordon

Utvide

Følgebrevmal for nedlasting

Last ned en mal for følgebrev på inngangsnivå (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Last ned Word-malen

Eksempler på grunnleggende følgebrev på inngangsnivå

Høyskole Senior følgebrev
Det kan være utfordrende å skrive et følgebrev når du ikke er uteksaminert ennå. Inkluder både dine akademiske prestasjoner og arbeidserfaring, hvis du har det. Her er råd om hvordan du strukturerer brevet ditt, hva du skal inkludere for å få det til å skille seg ut fra mengden av nybegynnere, samt en prøve å vurdere.

Nylig følgebrev for høyskoleutdannede
Den beste måten å vise en arbeidsgiver at du er godt kvalifisert for en jobb, tips for å skrive et følgebrev når du er nyutdannet, og et eksempelbrev å se gjennom.

Følgebrev for henvisning til karrierekontoret
Når du søker på en jobb som er oppført gjennom ditt universitetskarrieresenter, nevner du det i første avsnitt av brevet ditt. Gjennomgå hva du skal skrive, og eksempler.

Følgebrev på e-post
Hva du skal inkludere i et følgebrev på e-post, et eksempel på en e-postmelding sendt til en ansettelsesleder, og hvordan du formaterer og sender en e-post som søker om en jobb.

Eksempel på følgebrev på inngangsnivå
Dette brevet beskriver den pedagogiske, utenomfaglige og frivillige erfaringen som viser at kandidaten har både ferdighetene og potensialet til å lykkes i jobben.

Forespørselsbrev
Et forespørselsbrev sendes til en arbeidsgiver som kanskje ansetter, men som ikke har utlyst ledige stillinger. Se gjennom et eksempel og tips for å skrive henvendelsesbrev.

Følgebrev på inngangsnivå listet etter jobb

Følgebrev for forretningsanalytiker
Når du søker på en analytikerstilling, fokuser på de tekniske forretningsferdighetene du har tilegnet deg på college, under praksisplasser eller i tidligere stillinger.

Følgebrev for lærere
Hvis du leter etter en lærerstilling på inngangsnivå, kan du lese denne veiledningen om hvordan du skriver et følgebrev for en lærerjobb, med råd om hvordan du forbereder søknaden din og breveksempler. Se også gjennom informasjonen som kreves for å søke på en lærerjobb, inkludert dokumenter, sertifiseringer og utskrifter arbeidsgiveren vil be om.

Følgebrev for utdanning
For utdanningsrelaterte jobber, lær så mye du kan om skolen eller organisasjonen du skal jobbe for. Så ta deg tid til å matche kvalifikasjonene dine til stillingsbeskrivelsen.

Informasjonsteknologi (IT) følgebrev
IT-jobber er konkurransedyktige, så du må være detaljert og spesifikk når du skriver et følgebrev for en. Det er viktig å vise arbeidsgiveren at du har ferdighetene, teknologiene og sertifiseringene som er oppført i stillingsannonsen.

Jo nærmere en match du er den ideelle kandidaten, jo større er sjansene dine for å bli valgt til intervju.

Markedsføringsbrev
I følgebrevet ditt, del eksempler på din relaterte praksisplass eller jobberfaring og beskriv markedsføringsferdighetene du har tilegnet deg gjennom akademikere eller erfaring. Bruk eksempler for å fremheve ferdighetene og egenskapene du har som kvalifiserer deg til jobben.

Følgebrev for vitenskapelig forskningstekniker
Når du søker på en forskningsjobb, fokuser på dine analytiske, forsknings- og skriveferdigheter. Del også eksempler på laboratorieerfaring du har fått, forskning du har vært en del av og tekniske forskningsverktøy du har brukt.

Følgebrev for sommerassistent
Vis frem dine relaterte akademiske erfaringer sammen med arbeidserfaring, hvis du har det, når du skriver et følgebrev for en sommerstilling.

Skrive/markedsføring følgebrev
Dette følgebreveksemplet fokuserer på søkerens akademiske prestasjoner, så vel som kandidatens ferdigheter som er en sterk match for jobbkravene.

Følgebrevmaler

En følgebrevmal er en nyttig måte å formatere og organisere brevet på. Generelt er det å søke jobb en ritualisert prosess. Noen av følgebrevkravene kan virke gammeldagse, men det er viktig å følge den forventede følgebrevstilen, fra hilsenen helt frem til den avsluttende avmeldingen.

Bruk disse malene for å hjelpe deg med å etablere et rammeverk for følgebrevet ditt slik at du vet hvilken informasjon du skal inkludere og hvor, men pass på å tilpasse brevet ditt slik at det gjenspeiler dine kvalifikasjoner og egenskaper.

Online malressurser : google Dokumenter har en rekke maler du kan bruke til å skrive et følgebrev eller en CV. Når du bruker en mal, sørg for å endre filnavnet til navnet ditt (janedoecoverletter.doc, for eksempel).

Dobbeltsjekk for å være sikker på at du har skrevet over standardinformasjonen og endret datoen.

Hvis du er Microsoft Office-bruker, kan du laste ned Word følgebrev maler å bruke som utgangspunkt for å skrive ditt eget følgebrev.