Myers Briggs personlighetstype og karrierevalg

Italiensk forretningsmann snakker på mobiltelefon i Venezia

••• Sam Edwards / Getty Images

Du har kanskje oppdaget, hvis du noen gang tok Myers Briggs Type Indicator (MBTI ), at personlighetstypen din ble klassifisert som ESFJ. Men du kan være usikker på nøyaktig hva det betyr, spesielt når det gjelder karrierevalgene dine. Ikke bekymre deg, det er lett å rydde opp i forvirringen. Det første du bør vite er at ESFJ er en av 16 personlighetstyper, verdensberømte psykiater Carl Jung, identifisert som overbevisende indikatorer på ens evner og medfødte personlighet. Dette koker ned til et natur versus pleie problem.MBTI, som mange profesjonelle karriereveiledere bruk for å hjelpe klienter med å ta karriererelaterte beslutninger, er basert på Jungs personlighetsteori. I 1971 foreslo Jung at en person fungerer i fire dominerende personlighetsområder som overstyrer alle andre egenskaper.

Hva trekkene avslører

ESFJ-personlighetstypen er viktig for deg og din karriere. I følge vurderingen er det fire par med motsatte preferanser for hvordan vi gir energi, oppfatter informasjon, tar beslutninger og lever livene våre.

ESFJ: Hva betyr hver bokstav?

  • E (Ekstroversjon): Du favoriserer utadvendthet , som betyr at det å være rundt andre mennesker motiverer deg. Du vil like å regelmessig samhandle med kolleger.
  • S (Sansing): Du bruker bare dine fem sanser for å ta inn informasjon. Det er ikke slik at du ser utover det som er rett foran deg. Du finner detaljene veldig viktige.
  • F (følelse): Når du skal ta en beslutning, blir du styrt av følelsene dine. Du liker ikke å gi kritikk og er følsom for andres behov.
  • J (dømmer): Du vil heller jobbe i et strukturert miljø. Du er veldig organisert og lar deg ikke skremme av å måtte overholde stramme tidsfrister.

Det er noen viktige ting å huske på når du ser på koden din. Det viktigste er kanskje at det ikke er bedre å være en personlighetstype enn en annen. Du bør også merke deg at Jung mente at mens en person kan favorisere ett medlem av hvert par med preferanser, viser hver av oss begge medlemmene av hvert par. Det er gode nyheter fordi det betyr at du er fleksibel. For eksempel kan du foretrekke utadvendthet, men det betyr ikke at du vil mislykkes hvis du må jobbe alene. Dine preferanser samhandler også med hverandre.Hvert aspekt av din personlighet påvirker de andre. Til slutt, ikke bli overrasket om dine preferanser endres over tid. Det kan skje når du går gjennom livet ditt, modnes og lærer å fungere bedre i arbeidsverdenen.

Bruk koden din for å hjelpe deg med å ta karriererelaterte avgjørelser

Å kjenne din personlighetstype er interessant, men det du virkelig trenger å vite er hvordan du kan bruke informasjonen til å ta fornuftige beslutninger som fører til en tilfredsstillende og fruktbar karriere . Først må du forstå hvordan du kan bruke din unike personlighetstype til å hjelpe deg velge et yrke . De to midterste bokstavene, S og F, er de mest informative markørene for dette formålet.

Som 'S' [Sensing] er du praktisk og detaljorientert. Du liker å løse konkrete problemer, og derfor bør du se etter en karriere der du regelmessig kan bruke denne egenskapen. Du liker også å hjelpe andre, noe som fremgår av din preferanse for Feeling [F]. Yrker som krever følsomhet overfor andre vil gi deg tilfredshet [som non-profit eller samfunnsbasert arbeid]. Vurder følgende karrierer:

Ikke glem at du bør vurdere mer enn din personlighetstype når du velger en karriere. Du bør også ta din interesser , evner , og karriererelaterte verdier i betraktning.

Bruk de første og siste bokstavene i typen din [E og J] for å hjelpe deg med å evaluere et arbeidsmiljø når du bestemmer deg for å godta et jobbtilbud . Gitt din preferanse for ekstroversjon [E], sørg for at jobben din innebærer regelmessig arbeid sammen med andre mennesker. Og din preferanse for å dømme [J] betyr at et strukturert miljø vil være ideelt for deg.