Karriereveier

Alt du trenger å vite om å fly om natten

Natten er en av de beste tidene å fly. Vindene stilner, og den termiske turbulensen forsvinner, og etterlater en himmel full av stjerner og en jevn tur. Nattflyging kan være en absolutt fornøyelse, men for mange mennesker, spesielt de som ikke gjør det ofte, kan det også være en kilde til angst. Og for andre bør det å gå tilbake til det grunnleggende om nattflyging være noe som gjøres med jevne mellomrom. Noen ganger glemmer til og med hyppige flygere noen av nyansene rundt nattflyging. Her er noen tips for å hjelpe neste nattfly til å gå problemfritt.

Planlegge på forhånd

Nattflyging

Getty Images/Jochen Tack

Vi kan ikke understreke planleggingsaspektet ved å fly nok. Det er viktig for enhver flytur, men om natten er det noen ekstra ting å vurdere, som å huske å ta med lommelykter, og to er bedre enn én, i tilfelle du mister den første, og den ruller til baksiden av flyet (opptalt av erfaring). Ekstra batterier er også bra, men når batteriene dine går tomme underveis, er det lettere bare å plukke opp en ny, operativ lommelykt enn det er å tukle rundt med å bytte batterier.

Planlegg annerledes

Fly pilot

Getty Images/Adastra

Det er så mange ting å vurdere når du planlegger en nattfly. Om natten bør du for eksempel planlegg VFR-ruten din annerledes. Eller vurder å fly IFR hvis du er kvalifisert. Og planlegg for mulige nødsituasjoner, siden en landing utenfor banen vil gå mye annerledes om natten enn den vil på dagtid.

Husk regelverket

Natt fly

Getty Images/Digital Vision

Mange piloter blir så opptatt av å fly at de glemmer regelverket. Det er visse regler for å fly om natten, som 45-minutters drivstoffreserve, og kravet om å være oppdatert for å frakte passasjerer. Her er en oversikt over noen av de viktigere forskriftene knyttet til nattflyvning.

Bekreft åpningstider og tilgjengelighet

Flyplasskontrolltårn og et pendlerfly forbereder seg på å lande på rullebanen.

Getty Images/John Coletti

Drivstofftilgjengelighet, stenging av flykontroll, FBO-timer, rullebanelys, innflygingsprosedyrer og mange andre operasjonelle aspekter ved flymiljøet endres om natten. Sørg for å bekrefte NOTAMS og prosedyrer før flyturen.

Kjenn lysene dine

Rullebanelys

Getty Images/Paco Alcantara

Flylys, flyplasslys, rullebanelys og innflygingslys er bare noen av lyssystemene du bør kjenne til før nattflyvningen. Det kan virke innlysende for noen, men vil du huske når du må ha posisjonslysene på i flyet? Og husker du hvordan flyplassfyret ser ut for en sjøflybase kontra en militærbase kontra en sivil landflyplass? Hva med lyspistolsignalene dine i tilfelle kommunikasjonsfeil?

Illusjoner er ekte

City Night Bokeh

MirageC / Getty Images

Natteillusjoner er vanlige. Problemet med illusjoner er at du kanskje ikke legger merke til at du har blitt offer for en før det er for sent. Vær på vakt mot nattlige illusjoner som sorte hull-effekten, autokinesis, falske horisonter og til og med konstant flimring av stroboskoplysene som kan forårsake desorientering hos piloter.

Stol på instrumentene dine

Lufthastighet

Getty Images/Happy Kurtbas

Hvis du har en instrumentvurdering, vil det være lettere for deg å stole på instrumentene dine enn for andre Hvis du ikke har en instrumentvurdering , må du jobbe hardere for å sette din lit til instrumentene dine. Grunnleggende instrumentflyopplæring kreves for ditt private pilotsertifikat, men hvis du oppnådd privatflygersertifikat år siden, er det mulig at du har hatt lite eller ingen instrumenttrening siden den gang. Om natten er det viktig å stole mer på instrumentene enn kroppens signaler.