Praksisplasser

Utforske karrierer gjennom jobbskyggelegging

Job Shadowing tilbyr en unik mulighet til å lære mer om karrierer

Vever som viser lærlingen hvordan man bruker kjeglevikler

••• Nicola Tree/Digital Vision/Getty Images

Jobbskygging er en karriereutforskningsaktivitet som gir en mulighet til å tilbringe tid med en profesjonell som for tiden jobber i ditt interessefelt. Job shadowing gir en sjanse til å se hvordan det faktisk er jobber i en bestemt jobb . Ikke bare får jobbskyggere observere de daglige aktivitetene til noen som allerede er ansatt i bransjen du er interessert i, jobbskyggere får en sjanse til å få svar på spørsmålene sine.

Utforsk karrierealternativene dine

Karriereutforskning er den andre fasen av karriereplanleggingsprosess . Når den første fasen av egenvurdering er fullført, er det på tide at du lærer mer om det store utvalget av karrieremuligheter som eksisterer for øyeblikket. Selvfølgelig tilbyr internett en mengde ressurser som du kan lære om karrierer fra. O'Net Online , The Occupational Outlook Handbook , og Våte føtter er bare tre av tilbudene. Du kan også sjekke Karrieretjenestekontor på høgskolen for å se om de kan anbefale flere ressurser.I tillegg til å lese om karrieremulighetene som finnes, kan det å få eksponering og førstehåndserfaring gjennom jobbskygging (så vel som praksisplasser) utgjøre forskjellen mellom å anta hvordan en potensiell karriere ville være og å oppleve den førstehånds ved å jobbe med nettstedet.

Hvordan få en jobbskyggeopplevelse

Først, sjekk med høgskolen din for å se om de tilbyr et formelt jobbskyggeprogram gjennom karrieretjenestekontoret. Hvis ikke, karriereveiledere kan være en enorm hjelp til enten å hjelpe deg med å finne en potensiell jobbskyggemulighet eller peke deg i riktig retning. Alumni ved høgskolen din kan også vite om bedrifter (enten store eller små) som tilbyr jobbskygging, og offentlige etater tilbyr ofte jobbskyggeprogrammer for studenter. Ikke vær sjenert for å gå direkte og ta kontakt med enhver organisasjon som interesserer deg for å se om det er noen som jobber i ditt karrierefelt som vil være interessert i vert for en jobbskygge .Selv det er for noen dager i løpet av sommeren eller under en av dine høyskole pauser erfaringen ville være nyttig.

Slik forbereder du deg til jobben din Shadow Position

Du vil være sikker på at du gjør et godt førsteinntrykk, så sørg for å sjekke kleskoden på forhånd. Hvis du er i kontakt med jobbskyggesponsoren din, ikke nøl med å spørre om passende kleskode for din avdeling eller team. Fordi jobbskygging ligner på informasjonsintervju , er det viktig å utarbeide en liste med spørsmål på forhånd for å få mest mulig ut av opplevelsen. Når skyggeopplevelsen er over, send umiddelbart ut et takkebrev som fremhever det du likte (og lærte) mest og uttrykk din takknemlighet til jobbskyggesponsoren som tok seg tid til å jobbe med deg.

Job Shadowing for karriereskiftere

Jobbskygging kan også være en god vei for de som er i ferd med å skifte karriere. Ikke bare kan en jobbskygge gi mer informasjon enn du finner på nettet, den gir en førstehånds titt på kulturen i organisasjonen. Viktigheten av en god kulturell passform kan ikke understrekes nok. I tillegg til å ha relevant kunnskap og ferdigheter for å lykkes med å fullføre en jobb, er å passe inn i den generelle kulturen og komme overens med teammedlemmer avgjørende for ikke bare suksess, men også lykke.Karrierevekslere har mange overførbare ferdigheter som de kan bringe til en ny jobb . Avhengig av endringens art kan det imidlertid være nødvendig med ytterligere opplæring eller utdanning.