Grunnleggende

Faktorer du bør vurdere før du godtar et jobbtilbud

Når du vurderer et jobbtilbud, er det mer å tenke på enn hvor mye du skal få betalt. Lønn er selvfølgelig viktig, og det kan være avgjørende for å akseptere et jobbtilbud.

Imidlertid er de andre delene av en kompensasjonspakke nesten like viktige når du skal bestemme deg for en ny jobb.

Lønnsslippen din vil dekke de månedlige regningene dine, men du må også vurdere ansattes fordeler, fordeler og de ikke-håndgripelige tingene som gjør en jobb til en god jobb.

Noen ganger kan fordeler til og med veie mer enn lønn når du vurderer om du skal akseptere et jobbtilbud – eller ikke.

Her er noen ting du bør vurdere før du godtar et jobbtilbud, inkludert hva du skal se etter når du vurderer jobbtilbud, og når det kan være fornuftig å avslå et.

Vurder jobbtilbudet

Gjennomgang av et jobbtilbud

AJ_Watt / Getty Images

Før du sier ja, tar du jobben, vurder hele kompensasjonspakken – lønn, fordeler, fordeler, aksjeopsjoner, undervisningsassistanse, arbeidsmiljø, fleksibilitet, tidsplan, betalt avspasering, pensjonsordninger og timene.Vurder også stillingsbeskrivelsen og om du vil være glad for å jobbe i denne jobben med dette selskapet.

Vei fordeler og ulemper og ta deg tid til å tenke over tilbudet. Du trenger ikke si 'ja' med en gang hvis du skal akseptere. Spør arbeidsgiveren når de trenger svar, slik at du har tid til å ta en informert beslutning.

Hvis du har to tilbud å vurdere, bruk en sammenligningsliste fordeler og ulemper for å hjelpe deg med å bestemme hvilken du skal godta.

Evaluer fordeler og fordeler for ansatte

Kontrast av gode og dårlige forretningsinsentiver

Mark Airs / Getty Images

Ansatteytelser – inkludert helseforsikring, pensjonsordninger, ferie, sykefravær, livs- og uføreforsikring – kan representere 30 % av den totale kompensasjonspakken.

Det er viktig å ta deg tid til å gjennomgå hva du blir tilbudt for å sikre at det er det du og din familie trenger på dette stadiet av arbeidslivet.

Få en god pensjonsordning

Mynt i flasken og plantedyrking med sparepenger lagt på veden.

Towfiqu Photography / Getty Images

Ikke alle pensjonsordninger er skapt like. En god pensjonsordning kan øke verdien av et jobbtilbud betydelig, og kan til og med trumfe en høyere lønn hos en annen arbeidsgiver.

Sammenlign planen du har for øyeblikket med det du blir tilbudt for å finne ut hva du egentlig får. Arbeidsgivermatch, opptjeningsplan og investeringsalternativer er noen viktige faktorer å vurdere.

Vurder aksjeopsjoner

Papir som viser aksjeopsjoner

Vstock LLC / Getty Images

Aksjeopsjoner gir ansatte muligheten til å kjøpe aksjer i selskapets aksjer til en bestemt pris, innenfor en viss tidsperiode.De kan være lukrative, spesielt i vekstnæringer. Når du vurderer eller sammenligner en kompensasjonspakke med aksjeopsjonsfordeler, sørg for at du forstår nøyaktig hvordan aksjeopsjoner fungerer og hva de kan være verdt i fremtiden.

Be om tid til å bestemme seg

Forretningsmann sjekker smartklokke på kontoret

Westend61 / Getty Images

Hva bør du gjøre hvis du sjonglerer flere jobbtilbud , eller hvis du ikke er 100 % sikker på at dette er den rette jobben for deg? Det er viktig å ikke skynde seg inn i en ny jobb du ikke er sikker på.

Fremhev din entusiasme, men spør om du kan snakke med et fremtidig teammedlem eller til og med skygge noen i jobben for en dag. Dette kan ta en uke å planlegge, noe som gir deg mer tid til å bestemme deg.

Forhandle lønn

Folk på kontoret

10 000 timer / Getty Images

Når du har vurdert alle detaljene i tilbudet ditt, ta en ny titt på lønnen. Er det nok? Vil du heller tjene mer? Er det rom for å forhandle? Hvis du ikke klarer deg på lønnsslippen, kommer det til å bli et problem uansett hvor store fordelene er.

Hvis du ikke er sikker på lønnen, bør du vurdere å lage et budsjett slik at du vet nøyaktig hvor langt lønnsslippen din vil strekke seg hver måned.

Forhandle et mottilbud

Forretningsfolk diskuterer planer på moderne kontor

10 000 timer / Getty Images

Noen kompensasjonspakker er omsettelige, andre er det ikke. En av de beste måtene å finne ut av det på er å be om et møte eller ringe for å diskutere tilbudet. På den måten kan du forsiktig henvende deg til arbeidsgiver for å se hvilket rom det er for å forhandle frem et bedre tilbud.

Når du skal avslå et jobbtilbud

Person som sitter ved kontorpulten og presenterer kulepenn og kontrakt

Westend61 / Getty Images

Det er mange forskjellige grunner til å avslå et jobbtilbud. Dette er rett og slett ikke den rette jobben for deg. Eller lønnen eller fordelene er kanskje ikke det du trenger. Det er ingenting galt med å si nei, men vær sikker på å avslå høflig.

Faktisk er det bedre for både deg og arbeidsgiveren om du takker nei til jobben i stedet for å akseptere den og få den til å ikke fungere.

Hvordan godta eller avslå et jobbtilbud

Bakfra av en kvinne som gir CV til en afroamerikansk kvinne på kontoret

Eric Audras / Getty Images

Når du har tatt en beslutning om du vil akseptere eller avslå tilbudet, er det på tide å gi beskjed til arbeidsgiveren. Ta deg tid til formelt å akseptere eller avslå stillingen, og gjør det på en grasiøs måte slik at du ikke brenner noen broer med den potensielle arbeidsgiveren.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Forstå lønn og fordeler .' Åpnet 21. mai 2021.

  2. Bureau of Labor Statistics. ' Arbeidsgiverkostnader for ansattes kompensasjon . 'Åpnet 21. mai 2021.