Menneskelige Ressurser

Faktorer hver ansatt vil ha fra jobb

Suksesstips for bedriftsledelse

Forretningsfolk som bruker digitalt nettbrett i kontormøte

••• Sam Edwards/Caiaimage/Getty Images

Hva ønsker de ansatte av jobben? Det er flere faktorer som må være tilstede på din arbeidsplass for at dine ansatte skal trives og motiveres på jobb. De er så grunnleggende for en medarbeiders trivsel at de danner grunnlaget for ansattes motivasjon , engasjement , og bevaring .

Arbeidsplasser som mangler disse faktorene har en tendens til å oppleve høy turnover, misnøye og generell negativitet. Disse arbeidsgiverne utvikler dårlige vurderinger på nettsteder som f.eks Glassdoor.com . Deres uvennlighet overfor ansatte sprer seg, skade omdømmet og merkevaren deres .

Potensielle ansatte, spesielt personer som har den kompetansen og erfaringen som arbeidsgivere ønsker, har en tendens til å trekke seg til valgte arbeidsgivere . De vil ikke kaste bort tiden sin vurderer en arbeidsgiver som har et dårlig rykte for hvordan deres ansatte blir ivaretatt og behandlet.

Evne til å håndtere balansen mellom arbeid og privatliv

Anerkjennelse for mine bidrag

Mulighet til å lære nye ferdigheter og teknologier

et morsomt arbeidsmiljø

Jobber med meningsfulle prosjekter

Føler tilhørighet

Å ha fullmakt til å ta avgjørelser

Ledere som setter tydelig retning

Hva ansatte trenger

Din ansatte trenger respekt , å være medlemmer av folkemengden, å påvirke beslutninger om jobbene deres , å ha mulighet til å vokse og utvikle seg , og tilgang til riktig ledelse .

Det følgende beskriver hva ansatte ønsker seg av jobben.

Respekt er den grunnleggende rettigheten til enhver ansatt på hver arbeidsplass.

Hvis folk føler at de blir behandlet med respekt, svarer de vanligvis med respekt for kolleger og sjefer. Ansatte som føler seg respektert reagerer med ansvarlige handlinger.

En del av respekt er ros og tilbakemeldinger slik at folk vet hvordan de har det på jobb. Arbeidsgivere uttrykker respekt for ansatte når de behandler ansatte som om de er voksne som er i stand til å ta smarte valg. På en respektfull arbeidsplass er alle likeverdige; de har bare forskjellige jobber og roller.

 • Ansatte ønsker å føle seg som om de er medlemmer av mengden . Dette betyr at de vet og har tilgang til informasjon like raskt som alle andre på din arbeidsplass. Ansatte hater å føle at de er ekskludert fra informasjonen de trenger for å forstå og støtte organisasjonens oppdrag, visjon og mål.
  • For at ansatte skal føle seg oppdatert, deler arbeidsgivere så mye de vet om organisasjonens utfordringer, økonomi og budsjetter så snart de vet det. Deres ansatte må ta gode beslutninger basert på god informasjon for å handle til beste for virksomheten.
 • Ansatte ønsker å ha innvirkning på beslutninger som tas om jobbene deres . Medarbeiderinvolvering og medarbeiderbemyndigelse bidrar til å skape engasjerte medarbeidere som er villige til å legge frem sine skjønnsmessig energi til virksomheten.
  • Samtidig må arbeidsgivere huske at empowerment ikke er gratis for alle. Du må strukturere myndiggjøring i et rammeverk som inkluderer organisatorisk visjon, mål og klare ansvarsområder. Ledere må kommunisere med hver enkelt ansatt om hva dette rammeverket betyr for jobben deres.
  • Ansatte må ha klar retning og vite hva de er ansvarlige for å produsere. De trenger å kjenne parametrene til boksen der de har fullmakt til å ta beslutninger. Og belønninger, anerkjennelse og kompensasjon må forsterke myndiggjøring innenfor rammen.
 • Ansatte ønsker lederskap . De vil ha en følelse av å være på rett spor, gå et sted som er definert og viktig. De liker å være en del av noe som er større enn dem selv. Ansatte liker å vite at noen, som er pålitelige, har ansvaret.
  • Så ledergruppen og til og med den ansattes leder må vise tillit og følelsen av at de vet hva de gjør. Ansatte følger med. De må føle seg trygge på at de har et produkt som kan være vellykket og et selskap som forstår og lytter til markedet.
  • De vil vite at de vil ha jobb neste år og at de kan forplikte seg til organisasjonen langsiktig, forutsatt at de trives i arbeidet. Kvaliteten på ledelsen deres svarer på mange av spørsmålene som stilles her.

Hvis disse faktorene fantes på alle arbeidsplasser, ville produktivitet, motivasjon og lykke stige.