Underholdningskarrierer

Film-/TV-karrierer: 2. assisterende regissør (a.k.a. 2. e.Kr. eller 2. e.Kr.)

Merking av skiferen

•••

bjones27/Getty ImagesDen andre assisterende direktøren (også kjent som den andre AD) tjener direkte under den første assisterende direktøren som hans eller hennes høyre hånd. Som et resultat er hovedfunksjonen til en andre AD å utføre sjefens ordre og direktiver. Selv om karriere innen film og TV er mer utbredt, er det også muligheter for teater- og sceneassistenter .

Oppgaver til en annen assisterende direktør

Også kjent som 'sekunder', andre AD-er har to hovedoppgaver på settet:

  1. Forbered og distribuer et 'call sheet', som inneholder tidene for alle rollebesetningen og besetningsmedlemmene
  2. Kjenn oppholdsstedet til alle rollebesetningene, slik at de raskt kan lokaliseres når behovet oppstår

Mange andre AD-er er også ansvarlige for å finne Tilleggsfunksjoner eller 'bakgrunns' skuespillere for ikke-talende deler. I noen tilfeller derimot, tredje AD eller sette produksjonsassistenter kan også hjelpe med dette. Andre assisterende regissører fungerer vanligvis som et bindeledd mellom settet og produksjonskontoret, og det er derfor de ofte kan ha plikter som ligner på produksjonspersonalet. De er ofte ansvarlige for å orientere toppledelsen om statusen til et bestemt opptak.

Ferdigheter som kreves for en andre AD

Å være en effektiv andre AD, i tillegg til utmerket organisatorisk og tidsstyringsevner , må du ha eksepsjonelle mellommenneskelige og kommunikasjonsevner. Disse kommunikasjons ferdigheter er et must siden du kan bli kalt til å levere orienteringer og statusrapporter til toppledelsen og beslutningstakere. Tidsstyringsferdigheter er også avgjørende, fordi du sannsynligvis vil trenge å koordinere logistikk, ordninger og skissere detaljerte planer for den første ADs gjennomgang.

Mellommenneskelige ferdigheter er en må-ha. Som Second AD vil du samhandle med mennesker i en rekke forskjellige roller, fra ansatte på laveste nivå til seniorledelse. Din evne til å tilpasse kommunikasjons- og mellommenneskelige relasjonsbyggende ferdigheter vil ikke bare være til fordel for karrieren din, men også få arbeidsgiveren din til å se bra ut.

Hvis du er detaljfokusert og har store organisatoriske ferdigheter, vil du gjøre det bra i en Second AD-rolle. Det kan virke som om du ganske enkelt er et annet par ører og øyne for det første e.Kr. Vær oppmerksom og oppfør deg nesten som skyggen til den første AD, og ​​du vil tjene høye karakterer for prestasjonen din, og muligens håndgripelige belønninger. Tross alt, hvis du får First AD til å se bra ut, ser du bra ut også.

Hva å forvente

Som med de fleste produksjoner, er en andre AD-stilling en frilansjobb. Det er derfor kravene for å bli med i Director Guild of America er ofte spesifisert etter dager, i stedet for år, på grunn av arten og den korte varigheten for frilansoppdrag. Det er ofte et langt, slitsomt arbeid du må gjøre med et smil om munnen, for hvis den første AD tror at du bare går gjennom bevegelsene uten noe reelt engasjement, kan du risikere sjansen til å rykke opp i feltet.

Den beste måten å få jobb som andre AD er å starte som sett produksjonsassistent eller tredje AD. Hvis du studerer raskt, vil det være enkelt for deg å lære tauene.