Lønn Og Fordeler

Finansiell rådgiver Stillingsbeskrivelse, ferdigheter og lønn

Finansiell rådgiver med kunder

•••

Hero Images/Getty Images



Finansielle rådgivere hjelpe klienter med å lage levedyktige planer for å administrere sin økonomi i forhold til individuelle og familiemessige situasjoner.

I de tidlige stadiene av karrieren bruker finansielle rådgivere mye tid og energi på å fylle ut kundelister ved å lete etter nye kunder. De møter potensielle kunder og prøver å overbevise dem om å registrere seg som kunder. De engasjerer etablerte kunder og intervjuer dem for å vurdere deres risikotoleranse og økonomiske mål.

Finansielle rådgivere anbefaler en blanding av investeringer, inkludert aksjer, obligasjoner, aksjefond og eiendom, for å hjelpe kundene med å nå sine mål for høyskolesparing, pensjonering og formuebygging. De anbefaler en allokering av eiendeler i samsvar med risikotoleransen til klienter og deres livsfase.

Hvor finansielle rådgivere jobber

Finansielle rådgivere jobber ofte for store finansielle tjenester, men de kan være stasjonert på små lokale kontorer for disse firmaene. Mange finansielle rådgivere driver sine egne virksomheter og jobber selvstendig eller med noen få partnere.

Utdanning, opplæring og sertifiseringer

Finansielle rådgivere må oppnå en bachelorgrad for å kvalifisere for stillinger. Rådgivere drar nytte av kurs i økonomi, matematikk, finans, investeringer, regnskap og skatt.

De fleste finansielle tjenestefirmaer har opplæringsprogrammer for å utstyre nyutdannede og karriereskiftere med den grunnleggende kunnskapen og ferdighetene de trenger på jobben. Finansielle rådgivere kan forbedre deres troverdighet hos kunder ved å oppnå en finansiell planleggingssertifisering som Certified Økonomisk planlegger (CFP) betegnelse. Selv om det ikke er nødvendig, vil en mastergrad i finans, forretningsadministrasjon eller andre lignende felt ofte hjelpe med avansement.

Lønn til finansrådgiver

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS), finansielle rådgivere tjente et gjennomsnitt på $88 890 årlig i 2018. De øverste 10 % av finansielle rådgivere tjente minst $208 000 mens de nederste 10% tjente mindre enn $41,590. Finansielle rådgivere som jobber for investeringsselskaper tjente høyere enn gjennomsnittet. Rådgivere som jobbet for samfunnsbanker og kredittforeninger hadde en tendens til å tjene lavere enn gjennomsnittet.

Rådgivere som er ansatt i finansfirmaer mottar ofte bonuser, og den kompensasjonen er ikke inkludert i disse tallene. Kompensasjon er knyttet direkte til produktivitet i form av gebyrer for solgte produkter, forvaltningskapital og/eller antall genererte økonomiske planer.

Siden lønn og jobbsikkerhet i stor grad er basert på ytelse, er det en høy utvaskingsrate for nye rådgivere som ikke er i stand til å møte utfordringen med å bygge en levedyktig liste over kunder.

Nødvendige ferdigheter

I tillegg til å forstå business og økonomiske ferdigheter , analytiske ferdigheter og menneskelige ferdigheter er svært viktig for å lykkes som finansiell rådgiver. Rådgivere må kunne lese data, gjenkjenne trender og forutse hvor markedene vil ha størst verdi for kundene deres.

I tillegg må rådgivere være sympatiske og pålitelige. Å lykkes krever å bygge en kundebase, og å gjøre det innebærer å overbevise folk om at du kan være en pålitelig kilde for informasjon og veiledning angående investeringene deres. Uansett hvor god en finansiell rådgiver kan være med tallene, vil det være vanskelig å bygge en kundebase uten sterke menneskelige ferdigheter.

Utsikter for sysselsetting

Ifølge Bureau of Labor Statistics , anslås ansettelsesmulighetene for personlige økonomiske rådgivere å vokse med 7 % i løpet av tiåret som slutter i 2028, noe som er litt raskere enn gjennomsnittet for alle yrker.

Faktorer som påvirker veksten inkluderer en aldrende befolkning av pensjonister som trenger hjelp med økonomisk planlegging og trenden mot selvstyrte pensjonsressurser i stedet for bedriftskontrollerte pensjoner. Den utvidede bruken av automatiserte planleggingsressurser og såkalte robo-rådgivere kan begrense veksten av muligheter for tradisjonelle finansielle rådgivere.