Finne En Jobb

Finn kontakter hos dine målbedrifter

Lær hvordan du finner hvem som kan henvise og anbefale deg

Kvinne som bruker datamaskin og mobiltelefon

••• Innocenti / Getty Images

På dette tidspunktet i jobbsøkingen har du sannsynligvis opprettet en arbeidsgivermålliste med 10-20 bedrifter som du gjerne vil jobbe for.

En fin måte å øke sjansene for å få et jobbintervju i en drømmebedrift er å ha en kontakt som jobber der. Så i dag vil du bruke en rekke teknikker for å finne forbindelser til målbedriftene dine, og nå ut til dem.

Hvordan kontakter kan hjelpe jobbsøkingen din

Å ha en kontakt i en bedrift (enten en nåværende eller tidligere ansatt) er en fin måte å få foten innenfor døren. En kontakt vil kunne hjelpe deg med å søke jobb på en rekke måter. Kontakter kan varsle deg om jobbmuligheter som kanskje ikke er oppført på nettet.

De kan også personlig omtale deg til en ansettelsesleder, eller (avhengig av hvor godt de kjenner deg og arbeidet ditt) skrive en personlig anbefaling til deg. Til og med bare å nevne tilknytningen din til selskapet i følgebrevet ditt kan hjelpe deg med å komme videre i ansettelsesprosessen.

Hvordan finne kontakter

Her er noen teknikker for å finne kontakter hos målbedriftene dine.

  • Følg målbedriftene dine på deres LinkedIn-selskapssider . Siden vil vise alle dine LinkedIn-forbindelser ved hvert selskap. Den vil også liste andregradsforbindelsene dine (personer som er koblet til forbindelsene dine), som kan hjelpe deg med å finne andre bekjente.
  • Søk Facebook-grupper etter hvert firmanavn. Noen selskaper har Facebook-grupper for nåværende og tidligere ansatte. Se på disse listene, og se om du har noen Facebook-venner i disse gruppene.
  • Bruk Twellow for å søke etter Twitter-kontakter etter bransje eller spesifikt selskap.
  • Hvis du er en høyskolestudent eller utdannet, kontakt din karriereservicekontor eller alumnikontor . Disse kontorene har vanligvis databaser over alumner og/eller foreldre som er villige til å hjelpe med karrierenettverk. Søk i databasen etter bransje eller firmanavn for å finne potensielle kontakter.

Slik når du kontaktene dine

Nå ut til kontaktene dine ved hvert drømmeselskap, vis din interesse for selskapet og spør om de kan hjelpe .

Du kan be om å møte opp på kaffe for en informasjonsintervju om selskapet. Hvis du er LinkedIn-kontakter, spør om kontakten vil være villig til å skrive en LinkedIn anbefaling .

Her er det noe eksempelbrev ber om hjelp fra nettverkskontakter.

Gi tilbake

Nettverk er ikke enveiskjørt. Hvis du ber om en LinkedIn-anbefaling, sørg for å tilby å skrive en for den andre personen. Hvis tilkoblingene dine trenger råd eller henvisninger i fremtiden, gi tilbake tjenesten.

Et karrierenettverk fungerer kun når du er villig til å gi hjelp og råd samt motta det.