Musikkarrierer

Følger opp din RecordDemo

Miksebord i et innspillingsstudio

•••

Charriau Pierre/Getty ImagesDu er en ambisiøs musiker som er klar til å strekke deg mot stjernene. Du har spilt inn en demo. Du har undersøkt plateselskaper. Du har sendt demoen din til de rette personene. Etter deg send demoen din til et plateselskap , hva er neste steg?

Selv om det ville vært fint om telefonen begynte å ringe med en gang, er sjansen stor for at du må følge opp demoen din. Tilnærmingen du tar når du følger opp gjør hele forskjellen. Feil oppfølging sikrer at den aldri blir hørt. Her er noen etikettvennlige oppfølgingspraksis for musikkdemoer som kanskje fungerer.

Viktige regler for kontakt med plateselskaper

 1. Sjekk Label Demo Policy
  1. De fleste plateselskaper har en demopolitikk , og noen ganger forklarer policyen hvordan du kan følge opp demoen din. Du må virkelig, virkelig holde deg til politikken, selv om den sier at oppfølging IKKE er velkommen. Å være den personen som sender e-posten 'Jeg vet at du sa at du ikke skulle ta kontakt, MEN...' kommer ikke til å gjøre deg noen tjenester. Selv om det er frustrerende, må du trekke pusten dypt hvis etiketten ikke godtar oppfølging. Du kan vente på at etiketten ringer, men i mellomtiden, fortsett å kontakte andre etiketter.
 2. Bruk e-post
  1. Forutsatt at oppfølging er velkommen eller at demopolicyen ikke spesifiserer, send en e-post og be om tilbakemelding. Etikettens nettsted vil sannsynligvis vise e-postadressen til personen som driver med demoer. Hvis den ikke gjør det, bruk A&R adresse. Hvis det ikke er en av disse, prøv den generelle 'info'-adressen.
  2. E-posten din skal være kort og saklig. Oppgi hvem du er når du sendte demoen din og spør om noen har hatt en sjanse til å høre på den ennå. Be om tilbakemelding og tilby å sende mer informasjon om nødvendig.
  3. IKKE følg opp via telefon, med mindre demopolicyen sier at telefonsamtaler er OK.
 3. Plasser oppfølgingene dine
  1. Å be om tilbakemelding på demoen din er ikke urimelig, men husk at personen i den andre enden av e-posten sannsynligvis får mange e-poster som din. Prøv å sende en e-post en gang i måneden; det er den rette balansen mellom å minne etiketter på at demoen din venter på å bli lyttet til og ikke er en skadedyr.

Hvordan svare på et avslag

Du sendte en e-post der du spurte om demoen din, og du fikk endelig svaret du ventet på. Etiketten forteller deg 'du passer ikke godt for etiketten.' Denne typen avvisning er slett ikke uvanlig; de fleste store innspillingskunstnere har en fil full av dem. Men standarden 'du passer ikke godt' forteller deg ingenting om musikken din - det er bare en snill måte å si 'takk, men nei takk.'

På dette tidspunktet vet du egentlig ikke hva etiketten mislikte med demoen din. Og selvfølgelig, jo mer du vet, jo bedre vil du kunne forbedre innsendingen neste gang. Likte de arbeidet ditt eller trodde du hadde potensiale? Var det et teknisk problem mellom deg og en kontrakt? Ville de være villige til å vurdere en annen demo med noen spesifikke endringer?

Dette er din sjanse til å få et lite gratis råd. Send en e-post og takk for at de tok seg tid til å sjekke musikken din, og spør deretter om de kan anbefale andre etiketter. Du kan få litt innsikt i hvordan andre hører musikken din, og du kan ende opp med å finne den perfekte etiketten.