Jobbsøking

Gratis tester for karriereevne og karrierevurdering

Karriereveier opp et fjellkonsept

•••

grivina / iStock / Getty Images Plus

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du ikke er sikker på hvilken type jobb du ønsker eller hva du vil gjøre videre med karrieren din , kan en karrièretest hjelpe deg med å begrense jobbvalgene dine og velge en karrierevei som er forenlig med dine interesser, ferdigheter, verdier og personlighet.

Å ta en karriereprøve er litt som å spille ' Hva vil du bli når du blir stor ?' med en vri. Vrien er at karrieretester kan gi deg konkrete ideer om hva du kan være designet for å gjøre i stedet for bare en mulighet til å bare tenke på hva du vil gjøre. Det kan hjelpe deg med å forstå hvilken type og arbeidsmiljø som vil hjelpe deg å trives som person.

Hvordan en karrieretest kan hjelpe

Det finnes en rekke gratis karrieretester og quizer som tar for seg en eller flere av disse faktorene, men det er ikke avgjørende å finne en test som fanger opp alle elementene.

Husk at noen tester ikke er vitenskapelig validert.

De er imidlertid raske og enkle å ta og gir innsikt i hvilke typer jobber du kanskje vil forske på.

Bruk litt tid på å ta noen tester og spørrekonkurranser og se hvilke resultater du får. Etterpå kan du sammenligne jobbalternativene du får for å avgjøre om noen av dem er verdt å utforske videre gjennom å lese, informasjonsintervjuer , jobbskygging , og praksisplasser .

Gratis karriereferdighetstester

Følgende tester er tilgjengelige gratis på nettet og kan være en god start for å identifisere din neste karriere.

123 Karriereprøve : Denne populære egnethetstesten kan hjelpe deg med å få innsikt i karrierene som passer best til din personlighet. Det vil hjelpe deg å lære hva slags arbeidsmiljøer og yrker som passer deg best.

CareerOneStop interessevurdering : Svar på 30 raske spørsmål på nettet for å få en liste over karrierer som kan passe godt for dine interesser.

CareerOneStop Work Values ​​Matcher : Svar på spørsmål om ulike aspekter ved en jobb eller arbeidsplass for å hjelpe deg med å finne ditt ideelle arbeidsmiljø.

Test farge : Med denne testen leder et team av psykologer og menneskelige ressurser deg gjennom en todelt fargevalgsprosess for å bestemme din personlighet og egnethet. Selv om de første resultatene er gratis, kan du betale ekstra for en mer dyptgående analyse.

Keirsey Temperament Sorter : Denne testen hjelper deg å forstå din personlighetstype og finne ut hvilken type temperament du har. Testresultater antyder en dominerende personlighetstype, inkludert Artisan, Guardian, Rational eller Idealist. Ditt temperament påvirker karrieretilfredshet, jobbsøkingsstrategier og jobbprestasjon. En gratis beskrivelse av profilen din vil bli gitt med en mulighet til å kjøpe hele rapporten.

Menneskelige beregninger : Ved å bruke både Jungs Typology og Myers-Briggs-innsikt (se nedenfor), tar Human Metrics deg gjennom 64 spørsmål for å vurdere deg på begge skalaer. Resultatene forklarer deg hvordan hver del er relatert til din personlighetstype.

O*NET Interesseprofiler : My Next Move's O*NET Interest Profiler administreres av United States Department of Labor. Brukere tar en 60-spørsmåls interessebeholdning som gir en profil av interessetendenser, inkludert seks områder: Realistisk, Undersøkende, Sosial, Foretaksom, Konvensjonell og Kunstnerisk.

Du vil se en liste over karrierer knyttet til hver klynge, og kan deretter sortere disse karrierene i fem jobbsoner som representerer ulike nivåer av forberedelse, alt fra lite jobbforberedelse til omfattende forberedelse. Nettstedet har også omfattende karriereinformasjon relatert til en rekke karrierer.

PathSource : Denne gratis løsningen for karriereutforskning hjelper studenter og jobbsøkere med å ta bedre karrierevalg med sin gratis mobilapp. Brukere kan lage lister over karrierer basert på personlighetsegenskaper og en interesseprofil. Livsstilsproblemer og inntektsforventninger tas med i analysen. En omfattende samling av 2600 informasjonsintervjuer på video gir et innsidersyn fra arbeidere i et bredt spekter av yrker.

En database med karrierer relatert til ulike akademiske hovedfag hjelper studentene med å utforske implikasjonene av deres akademiske valg. Brukere kan også søke etter høyskoler basert på akademiske tilbud, økonomisk støtte, gjennomsnittlige testresultater og andre opptaksdata.

16 personligheter : Ved å bruke Myers-Briggs-modellen (derav navnet), er 16 Personalities et nettsted utviklet for å hjelpe deg å forstå deg selv, bidra med verdifulle data til forskere og ta konkrete skritt i dine personlige og profesjonelle forhold. Selv om testen er helt gratis, krever de fleste verktøyene at du blir med mot et gebyr.

Red Bull Wingfinder : Ta en gratis 35-minutters personlighetsvurdering på nettet for å identifisere og utnytte dine styrker på fire forskjellige områder av din personlighet, inkludert forbindelser, kreativitet, tenkning og drivkraft. Wingfinder-testtakere mottar umiddelbart en gratis 19-siders tilbakemeldingsrapport som inneholder en analyse av deres styrker, sammen med råd og veiledning fra Red Bull-utøvere som har de samme styrkene.

Ferdigheter matcher : Arbeidsdepartementet har utviklet denne ressursen for å gjøre det mulig for brukere å vurdere ferdighetene de ønsker å inkorporere i karrieren. Du vil vurdere grunnleggende ferdigheter som lesing, skriving, tale, vitenskapelig resonnement og kritisk tenkning, samt mer spesialiserte sosiale, tekniske, analytiske, datamaskin-, problemløsnings- og ressursstyringsferdigheter.

Sannhet : Truity tilbyr en rekke tester du kan bruke for å utforske karriereinteressene dine. Det er en gratis kort rapport om resultatene, og det er en avgift for å låse opp hele rapporten hvis du ønsker mer informasjon.

CareerExplorer : CareerExplorer er en gratis plattform for brukere for å vurdere deres interesser, personlighetstyper, evner, karriereverdier og foretrukne arbeids- og sosiale miljøer for å finne matcher som vil føre til tilfredsstillende karrierer. Vurderingen foreslår karrierer etter at brukerne har svart på en rekke spørsmål. Det er detaljert informasjon tilgjengelig om hvert av de foreslåtte karrierealternativene. I tillegg kan brukere bla gjennom yrker etter klynger som helse og ernæring, juss, kunst og underholdning, dyr, mat og drikke, politikk og juss, sport, reiser, musikk, ingeniørvitenskap og vitenskap.

Flere karrierevurderinger og personlighetstester

Mens noen karrierekompetanseprøver er gratis, tar andre betalt for resultater.

Sørg for å sjekke før du starter testen for å se om du er interessert i å betale for rådene.

Selvstyrt søk (SDS) : The Self-Directed Search (SDS) er et standard testalternativ som dreier seg om å kategorisere karrierer i seks områder: realistisk, undersøkende, kunstnerisk, sosial, initiativrik og konvensjonell. Svar på spørsmål om dine mål, drømmer, aktiviteter og interesser, og du vil få en liste over de tre karrieretypene som passer best til deg, pluss karrierer som passer for personer med en blanding av disse egenskapene. Husk at du må betale et gebyr for denne testen.

Karriere nøkkel : En annen karrierekompetansetest som koster et gebyr er Career Key. Dette online karrierevurderingsverktøyet bestemmer hvor lik du er seks forskjellige personlighetstyper. Resultatene er knyttet til yrkesvalg.

Crystal Personlighetstest : Crystal tilbyr gratis personlighetstester som Enneagram, Myers-Briggs, DISC, Core Value og Job Fit, slik at du oppretter en fullstendig personlighetsprofil for å forstå hvordan du bruker dine styrker, håndterer blindsonene dine, velger din ideelle karriere. Du kan også se personlighetsprofilene til venner, kolleger og kunder.

jobbquiz : JobQuiz er en karrierekompetansetest som du kan gjøre raskt (det tar bare ca. 12 minutter). Det gir deg muligheten til å vurdere hundrevis av karrierealternativer for å få ideer om hva din perfekte karriere ville være. Siden lar deg ta alle testene, men vil ikke gi deg tilgang til resultatene dine før du har betalt et gebyr. For å få resultatene er avgiften $9,99 eller $6,99 for studenter.

Personlighetstester

Personlighetstester på nett måle din intelligens eller egnethet, inventar dine ferdigheter, og vurdere din evne til å lykkes i en karriere. Noen er så enkle som å velge farger du liker og ikke liker. Sammen med andre må du svare på en rekke spesifikke spørsmål.

Personlighetstester kan være nyttige for å vise deg hva slags karriere du ønsker. De kan også vise deg hvilke ferdigheter som gjør deg til en sterk kandidat for en jobb.

Når du kjenner ferdighetene dine, kan du fremheve dem på CV-en og følgebrevene.

Noen tester er gratis, mens andre koster penger. Sørg for å undersøke kostnadene for en test før du gjør den. Noen kan gjøres på nett, mens andre krever en karriereveileder for å tolke dem.

For eksempel Typologi Sentral Jung Personlighetstest er en gratis personlighetstest som kombinerer to systemer for å evaluere personlighetstype—jungianske kognitive funksjoner og personlighetsdikotomier. Etter at du har tatt testen, får du en rapport som beskriver temperamentet ditt.

Myers-Briggs personlighetstypeindikator

De Myers-Briggs Type Indikator er den mest kjente, autoritative personlighetstesten som er tilgjengelig i psykologi og menneskelige ressurser. Den vurderer din personlighetstype og utforsker karrieremuligheter. Hvis du er en høyskolestudent eller utdannet, sjekk for å se om karrierekontoret ditt tilbyr gratis testing. Ellers, gjennomgå disse alternativene for å ta vurderingen enten online eller personlig.

Denne testen kategoriserer mennesker i en av 16 forskjellige personlighetstyper. Med en rekke spørsmål avgjør testen om du graviterer mot ekstroversjon eller introversjon, sans eller intuisjon, tenkning eller følelse, og å dømme eller oppfatte.

Her er en rask guide for å forstå de fire kategoriene i Myers-Briggs-testen:

  • Ekstroversjon (E) eller introversjon (I): Dette handler om hvordan du får energien din. Vender du deg innover eller utover etter energikilder?
  • Sans (S) eller intuisjon (N): Hvilken du trekker mot avslører hvordan du oppfatter og absorberer informasjon. Folk som får et S-resultat er mer sannsynlig å bruke tidligere erfaringer og sunn fornuft til å evaluere situasjoner, mens de intuisjonsfokuserte lett ser helheten og mønstrene.
  • Tenkning (T) eller Følelse (F): Med dette personlighetstrekket avsløres beslutningsstilen din. Tenkere styres av logikk og sunn fornuft, mens følere kan stole på verdifølelser. For følelsestyper kan beslutningsprosessen styres av hvordan en beslutning vil påvirke andre.
  • Dømme (J) eller oppfatte (P): Denne siste delen av personlighetstypen avslører livsstilspreferanser, eller hvordan du liker å leve livet ditt. Dommertyper er organiserte og komfortable med å jobbe innenfor regler og rammer. Du kan regne med at noen av denne typen har en femårsplan. Oppfattende typer er mer sannsynlig å foretrekke et fleksibelt miljø, og tilpasser planer etter behov.

Testspørsmål avslører om du er en ISTP (Introversjon, Sense, Thinking, Perceiving) en ENFJ (Ekstroversjon, Intuisjon, Følelse, Judging), eller en av de 14 andre mulighetene.

Talentvurderingsprøver

Talentvurderinger brukes til å hjelpe en arbeidsgiver med å identifisere kandidater som vil bli en passer godt for jobber.

Talentvurderinger hjelper til med å forutsi en nyansatts ytelse og oppbevaring.

Disse testene vurderer din personlighet, arbeidsstil, kunnskap og/eller ferdigheter. Disse vurderingene blir ofte gitt til jobbkandidater enten på nettet eller i bedriftens butikk eller kontor.

Tester før ansettelse

Talentvurderinger er bare én av mange forskjellige typer tester før ansettelse at arbeidsgivere kan gi jobbkandidater. Arbeidsgivere bruker ofte tester som en del av en større utvalgsprosedyre for å screene søkere for ansettelse. Andre typer tester arbeidsgivere kan gi kandidater inkluderer personlighetstester, kognitive tester, emosjonell intelligens tester, fysiske eksamener , narkotikatester , kredittsjekker , og bakgrunnssjekker .

Det er også tester for spesifikke bransjer. For eksempel, restauranter tester ofte jobbkandidater for å se hva de vet om bransjen. De Myers-Briggs Type Indikator er den vanligste personlighetstesten som gis av arbeidsgivere til jobbkandidater.

Tester før ansettelse er lovlige så lenge arbeidsgivere ikke bruker testresultatene til diskriminere på grunnlag av rase, farge, kjønn, nasjonal opprinnelse, religion, funksjonshemming eller alder. Ett unntak er en løgndetektortest , som er upålitelig og ulovlig i de fleste arbeidssituasjoner.