Jobbsøking

Gratis CV-maler og CV-byggere

Forretningsmann og forretningskvinne i et møte

Creatas Images / Getty Images

Stirrer du ned på en tom side og prøver å konvertere mange års arbeidserfaring til en fortelling som vil gi mening for en ansettelsesleder på én side ? I så fall, a CV-mal kan hjelpe.

En CV-mal gir deg et oppsett for CV-en din. På den måten slipper du å designe dokumentet fra bunnen av. En mal starter prosessen for deg ved å legge ut visse grunnleggende seksjoner som ansettelsesledere forventer å se, for eksempel navn og kontaktinformasjon. EN gjenoppta disposisjon kan også være nyttig for å komme i gang.

Når du har dekket kravene, er det mye enklere å tilpasse CV-en din og få dine prestasjoner til å skinne .

Hvorfor bruke en CV-mal

Du kan være god i jobben din, men det betyr ikke at du er like dyktig når det gjelder å designe en profesjonell CV. Selv om du er flink til å skrive denne typen dokumenter, er hele prosessen tidkrevende. Ikke bare sparer en mal tid, men den minner deg på nøyaktig hvilke seksjoner du skal inkludere.

Selv om du ikke er en nybegynner når det gjelder å skrive CV, er det alltid nyttig å gå gjennom CV-maler og prøver når du utarbeider CV-en. På den måten kan du få en ide om hvordan en CV bør (og kan) se ut.

Tips for bruk av en CV-mal

Den beste måten å bruke en CV-mal, eller prøve-CV, er som et utgangspunkt. Ikke tenk på det som noe gravert i stein. Med andre ord, bare fordi malen bruker en Times New Roman-skrift, betyr det ikke at du ikke kan bruke din foretrukne Arial-skrift.

Og hvis CV-malen inneholder en målseksjonen , men du foretrekker å ha en oppsummeringsdelen , foreta gjerne justeringen.

Faktisk er det fordelaktig å tilpasse en CV-mal. Tross alt er nesten hver CV-mal der ute tilgjengelig for alle andre jobbsøkere der ute, og det lønner seg å skille seg ut fra mengden. Bare pass på å holde deg innenfor grensene for hva som er passende når du tilpasser CV-en din. For eksempel, mens du kan endre skrifttypen, sørg for å holde deg til en profesjonell, CV-passende skrifttypevalg .

Etter å ha gjennomgått noen få alternativer, velg malen som appellerer til deg mest. En del av malvalgsprosessen kan innebære å bestemme hvilken type CV du vil ha: funksjonell , målrettet , kronologisk , eller et hybridalternativ. Når du har valgt en mal, legger du til informasjonen din. Deretter kan du justere og redigere dokumentet for å tilpasse CV-en din, og sørge for at den fremhever dine unike ferdigheter og evner.

Gratis CV-maler

Se gjennom disse CV-malene, se etter alternativet som passer best for ditt karrierenivå og bakgrunn.

  • Grunnleggende CV-mal : Starte fra bunnen av? Denne enkle malen vil få deg på vei i riktig retning. Den inkluderer alle de viktigste CV-delene og formateringen for hver.
  • College CV-mal : Hvis du er en nåværende student eller nylig utdannet, trenger du en CV-mal som blander dine høyskoleprestasjoner med din voksende arbeidshistorie. Få mest mulig ut av dine praksisplasser, studentjobber og fritidsaktiviteter og sett deg opp for jobbsøkingssuksess rett utenfor porten.
  • CV-mal for videregående skole : Dagens elever på videregående skole har ofte mer å tilby arbeidsgivere enn de kanskje er klar over. Lær hvordan du organiserer og fremhever opplevelsen din.
  • Google Dokumenter CV-maler : Trenger du en gratis mal som hjelper deg å formatere ferdighetene og erfaringene dine rett på siden? Google Dokumenter dekker deg. De tilbyr maler for CV, følgebrev og mer.
  • Gratis Microsoft CV-maler: Du trenger ikke nødvendigvis å eie en kopi av (eller et abonnement på) Microsoft Word for å bruke malene deres. Mange er tilgjengelige gratis på nettet.
  • Gjenoppta maler og prøver : Enten du søker jobb som en Android-utvikler eller a Forfatter/kopiredaktør , denne omfattende samlingen av CV-eksempler har noe for deg. Denne delen gir også råd om hvordan du velger riktig CV-type for din arbeidserfaring.

Hvordan skrive en CV som selger

  • Les disse skrivetipsene. Stirrer du fortsatt ned på den tomme siden uten å ha en anelse om hvor du skal begynne? Lære forskjellen mellom en CV og et følgebrev , formålet med en CV, hvordan du fokuserer på prestasjonene dine, og hva du skal utelate fra CV-en din . I tillegg får du veiledning om hvordan du velger mellom typene CVer og hvordan du formaterer sluttproduktet ditt.
  • Gjennomgå prøver av CV. Maler vil hjelpe deg med å sortere tankene dine, men CV-prøver vil vise deg hvordan arbeidserfaring ser ut på siden. Det kan være veldig nyttig å undersøke hvordan andre mennesker beskriver sin opplevelse og tilpasse maler. Dette gjelder spesielt hvis du ser på prøver som enten er på ditt nåværende karrierenivå eller fra personer innen ditt felt. Bruk eksempler på CV-er kun for inspirasjon – ikke kopier informasjon eller fraser.
  • Fremfor alt, vær ærlig. Det er viktig å vær sannferdig på CV-en din og å skildre opplevelsen din nøyaktig. Ikke gå i fellen med å strekke på erfaringen din, endre stillingsbetegnelsene dine eller slenge på datoer for å dekke arbeidshull. Du vil sannsynligvis bli tatt, enten under bakgrunnssjekken eller når du er på jobb.