Jobbsøking

Eksempel på funksjonell CV og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse CV med briller

alexskopje /iStock

Avhengig av arbeidshistorikken din, kan det være lurt å vurdere å bruke en funksjonell CV. EN funksjonell CV fokuserer på ferdighetene og erfaringene som gjør deg til en sterk kandidat for en stilling.

I motsetning til en tradisjonell CV, fremhever ikke den funksjonelle CV-en din kronologiske arbeidshistorie. I stedet fokuseres det på ferdighetene du har utviklet som passer kravene til jobben du søker på.

Funksjonelle CVer er ideelle for personer som har hull i arbeidshistorien eller er nye i en bestemt bransje.

Funksjonell CV vs. tradisjonell CV

En tradisjonell CV, også kjent som en kronologisk CV , understreker arbeidshistorien din. Den inneholder en liste over dine arbeidserfaringer. For hver jobb du har hatt, inkluderer du datoene du jobbet, stillingstittelen og selskapet. De fleste tradisjonelle CV-er viser arbeidserfaring i omvendt kronologisk rekkefølge (med din nåværende erfaring først).

Du bør bruke en kronologisk CV når du har en omfattende arbeidshistorikk som er relatert til jobben du søker på. Det er en god måte å raskt vise at du har relatert erfaring.

Andre typer CV

Funksjonelle og tradisjonelle CVer er ikke de eneste CV-typer å velge fra. Hvis du for eksempel både vil fremheve ferdighetene dine og inkludere din kronologiske arbeidshistorie, bør du vurdere en kombinasjons-CV .

Hvis du er i et kreativt felt (som grafisk design), bør du vurdere å bruke en utradisjonell CV . Denne typen CV lar deg inkludere visuelle elementer, for eksempel grafer og infografikk. På denne måten kan du vise frem designferdighetene dine i CV-en.

Når du skal bruke en funksjonell CV

Funksjonelle CVer er ideelle for personer som ikke har mye arbeidserfaring knyttet til jobben de søker på. Hvis du bytter karriere, er ny på feltet, eller har hull i jobben din, bør du vurdere å bruke en funksjonell CV.

Hvis du ofte bytter jobb, kan du også vurdere en funksjonell CV. Dette vil hjelpe deg å unngå å fremheve det faktum at du ikke har vært i én jobb veldig lenge.

En funksjonell CV er ikke organisert etter stilling, så du trenger en annen organisasjonsstruktur. Vanligvis er funksjonelle CV organisert etter kategorier basert på dine ferdigheter eller kvalifikasjoner. Se på stillingsbeskrivelsen for tips om hva du skal legge vekt på her.

Hva du skal inkludere i en funksjonell CV

TIL funksjonell CV legger ikke vekt på din kronologiske arbeidshistorie. I stedet fremhever det dine ferdigheter og evner:

 • Vanligvis er ferdighetene dine organisert etter tema (for eksempel kundeservice og verbal kommunikasjon).
 • Under hvert tema gir du spesifikke eksempler på prosjekter, oppgaver og oppgaver du har fullført som viser at du har disse ferdighetene.

Når det er sagt, er det fortsatt en god idé å inkludere en en kort del om arbeidshistorie i en funksjonell CV.

Vurder å inkludere en kort, kronologisk arbeidshistorikkdel på slutten av CV-en.

Hvis du har hull i arbeidsforholdet eller ofte har byttet jobb, kan du utelate ansettelsesdatoene dine.

Eksempel på funksjonell CV og mal

Les nedenfor for et eksempel på en funksjonell CV. Dette eksemplet inkluderer en CV oppsummeringserklæring , som er en fin måte å raskt demonstrere dine ferdigheter og evner. Den inkluderer også en kortfattet liste over erfaring og en detaljert liste over ferdigheter.

Selv om denne CV-en inkluderer en arbeidshistorikkdel (merket Employment History), gir den bare korte detaljer om jobbene som holdes. Den inkluderer også denne informasjonen nær bunnen av CV-en, for å unngå å fremheve den.

Last ned funksjonell CV-mal (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av en funksjonell CV

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Funksjonell CV (tekstversjon)

John A. Doe
999 Main Street
Ann Arbor, MI 99999
(123) 555-1234
johndoe@email.com

KARRIEREMÅL

Erfaren og allsidig fagperson med sterk byplanlegging så vel som mennesker, ledelse og forskningsferdigheter søker en stilling innen byplanlegging og miljøkonsekvensanalyse hos en storby eller Fortune 500-selskap.

KJERNEKVALIFIKASJONER

 • Bakgrunnshåndtering av direkte transportplanlegging og -programmer
 • God til å administrere byplanleggingsprogrammer og mennesker
 • Evne til å forutse og prosjektere organisatoriske endringer
 • Bakgrunn som administrator for kontordrift

ERFARING OG FERDIGHETER

 • Erfaren i offentlige retningslinjer
 • Kvalitetskontroll
 • Urban planlegging
 • Redusering og forskning på miljøpåvirkninger
 • Urban planlegging
 • Geologi/Hydrologi
 • Nettstedsevalueringer
 • Dataprogramvareverktøy
 • Skriving av vitenskapelig og næringsstipend

Administrativt : Ledende koordinator for daglig behandling av tusenvis av sjekker for betaling og utsendelse av konfidensielle rapporter, overholde strenge tidsfrister og unngå forsinkelsesgebyrer.

Problemløsning : Designet et avfallshåndteringsprogram som involverer Recycle Ann Arbor og et stort bokselskap, beregnet på effektiv håndtering av tonnevis med papir, papp, plast, metall og glass, oppnå nettobesparelser på $20 000 per bygning årlig og redusere selskapets avhendingsforpliktelser.

Ledelse: Overvåket driften av et ekspanderende forskningslaboratorium, og ga ekspertise, engasjement og kvalitetskontroll i en tid med betydelig overgang.

ANSETTELSESHISTORIE

Senior prosessingeniør, september 2018 – i dag
Zezee Corp., Ann Arbor, Mich.

Prosessingeniør: teknisk støtte, september 2014–september 2018
Zezee Corp., Ann Arbor, Mich.

Teknisk profesjonell , september 2012–september 2014
City of the Stars, Mich.

UTDANNING

Siviløkonom (2017); GPA 3.9
Southern Nazarene University, Bethany, Okla. (online program)

Bachelor of Science (Vekt: Økosystem/Environmental Business) Mai 2014
Eastern Michigan University, Ypsilanti, Mich.

Utvide

Gjennomgå flere CV-eksempler

Gjennomgå mer Eksempler på profesjonelt skrevet CV for jobber, praksisplasser, spillejobber, frivillighet og andre stillinger.

Artikkelkilder

 1. CareerOneStop. ' Velg det beste formatet .' Åpnet 11. mars 2020.

 2. CareerOneStop. ' Gjenoppta stiler .' Åpnet 10. mars 2020.