Jobbsøking

Glassdoor.com: Jobber, anmeldelser og lønn

Ung mann som jobber ved datamaskinen hjemme

••• Westend61/Getty Images

På Glassdoor.com kan jobbsøkere finne mye verdifull informasjon. Nettstedet inneholder firmaanmeldelser av tidligere og nåværende ansatte, rangeringer, bedriftsinformasjon, lønn, godkjenningsvurderinger for administrerende direktører, konkurrenter, innholdsleverandører og andre bedriftsdetaljer.

All denne informasjonen er nyttig gjennom de ulike stadiene av et jobbsøk. Jo mer informasjon du har, og jo mer du undersøke et selskap , jo bedre rustet vil du være til å skrive det perfekte følgebrevet og klare jobbintervjuet.

Fordelene

Skjermbilde av Glassdoor

Lønnsinformasjon hos Glassdoor.

Glassdoor.com lar deg bla gjennom bedriftsanmeldelser og vurderinger i sanntid, samt lønnsdetaljer for spesifikke jobber hos spesifikke arbeidsgivere. Alle kan se grunnleggende informasjon om selskaper, for eksempel deres størrelse, oppdrag, inntekter osv. Men for å bla gjennom anmeldelser og lønn i Glassdoor-fellesskapet (og bli involvert i diskusjoner) må medlemmene registrere seg. Registreringen er enkel, rask og gratis. Når du er registrert, kan du sortere søket etter stillingstype, tittel, bedrifter, lønn, intervjuer, nøkkelord, erfaring og plassering – og deretter laste opp en CV for å søke.Det er også mulig å legge ut ledige stillinger du kjenner til.

Intervjuer

Skjermbilde av Glassdoor-nettstedet som viser intervjuspørsmål for lærere i Texas

Intervjuspørsmål hos Glassdoor.

Glassdøren Intervjuspørsmål og anmeldelser seksjonen har en gullgruve av informasjon for jobbsøkere. Du kan finne ut hvilke kandidater til stillingen som ble spurt og få innblikk i hvor vanskelig intervjuet var. Og selvfølgelig, ved å kjenne til intervjuspørsmålene på forhånd, kan du forberede svar på forhånd. Det vil også hjelpe deg å føle deg mer selvsikker i løpet av intervjuprosess .

Det finnes en rekke opplysninger om selskapet og jobbspesifikke intervjuer tilgjengelig på Glassdoor.com, inkludert spørsmål og svar, hvordan kandidaten fikk intervjuet, intervjuvurderinger og hvor lang tid det tar å få et jobbtilbud.

Andre tilbud inkluderer:

  • Intervju spørsmål. De vanskeligste eller mest uventede spørsmålene som stilles under et intervju og innsikt i kandidatens svar.
  • Hvordan kandidaten fikk intervjuet. Viser detaljer om hvordan kandidaten sikret intervjuet (f.eks. henvisning til ansatte, søker på nett , rekrutterer, etc.).
  • Intervjuvurderinger. Denne delen vurderer om intervjuet var enkelt eller vanskelig, positivt eller negativt.
  • Intervjuprosess. Dette viser lengden på kandidatens intervjuprosess fra start til slutt (f.eks. dager, uker, måneder) og hva som ble inkludert som en del av intervjuprosessen (f.eks. telefonintervjuer , panelintervjuer , ferdighetsprøver, bakgrunnssjekker , etc.).
  • Intervjuresultat. Du vil finne ut om kandidaten ble tilbudt jobben og om de takket ja eller takket nei, og hvorfor.
  • Kompensasjon og fordeler. Dette gir detaljer om hvorvidt kandidaten var i stand til å forhandle tilbudet, og i så fall hvilke råd vil de gi til andre i samme situasjon.

Glassdoor.com Verktøy

Skjermbilde av Glassdoor jobbvarslingsinnstillinger

Jobbvarslingsinnstillinger hos Glassdoor.

Brukere er i stand til å sortere Glassdoor.com-selskapsanmeldelser etter relevans, antall anmeldelser, generell vurdering, vurdering av administrerende direktør, bransje og jobb. Som en tjeneste til registrerte brukere vil Glassdoor.com sende e-post relaterte eller anbefalte stillinger direkte til deg, og du kan administrere antall varsler og varsler du mottar. Siden foreslår også å se på Utvalgte jobber, lignende selskaper og relatert jobbsøk for å utvide søket ytterligere.

Legge ut en bedriftsanmeldelse eller lønn

Skjermbilde av vurderingssiden for Glassdoor-selskapet

Bidragssiden på Glassdoor.

Glassdoor.com skiller seg ut blant sine konkurrenter fordi det lar nåværende og tidligere ansatte det legge inn anmeldelser om selskapet og deres lønn . Dette gir anmeldelsene autentisitet og leserne får ytterligere innsikt i hva som kan være en typisk dag på det kontoret i den aktuelle jobben. Du kan legge inn en bedriftsanmeldelse for din nåværende eller tidligere arbeidsgiver.

Det er også et alternativ sammenligne to selskaper ved å bruke faktorer som lønn, ledige stillinger, fordeler og mer fra anmeldelser og innsikt på Glassdoor.

Bruk tiden din klokt

Som med mange jobbsøkeverktøy, er Glassdoor.com enormt nyttig, men kan også spise opp mye tid. Det er lett å gå seg vill når du blar gjennom anmeldelser og undersøker selskaper. For å unngå å bruke en hel ettermiddag på å surfe, still inn en tidtaker før du logger på og/eller kom opp med en liste med konkrete spørsmål som hjelper deg med å navigere.

Og selv om firmaanmeldelser kan være svært nyttige, ta dem med en klype salt. Som med alt noe anonymt på nettet, er det en tendens til å se flere negative tilbakemeldinger enn positive. Anmeldelser er mest meningsfulle hvis du ser mønstre. For eksempel, hvis det samme problemet kommer opp på flere brukeranmeldelser, er det mer sannsynlig at det er en reell bekymring – og ikke en eneste misfornøyd ansatt.