Jobbintervjuer

Gruppeintervjuspørsmål, eksempelsvar og intervjutips

Hvordan forberede seg til et gruppeintervju

mann intervjuer med panel på tre personer

•••

PeopleImages / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Gruppeintervjuer er vanlig i mange bransjer og hjelper arbeidsgivere med å spare tid når de søker etter nyansettelser. De kan struktureres på forskjellige måter. Et panel av intervjuere kan møte én søker, eller én intervjuer kan møte flere søkere samtidig.

Finn ut mer om hva slags gruppeintervjuer som finner sted, hvilke spørsmål du kan forvente, og hvordan du kan skinne under denne typen intervju.

Typer gruppeintervjuer

Panelintervju

Det finnes to typer gruppeintervjuer, og erfaringen din vil variere, avhengig av hvilken du deltar i. Begge kan være utfordrende for kandidater.

I én type gruppeintervju, flere intervjuere (noen ganger kalt en 'gruppe' eller 'panel ') møte og intervjue en kandidat. Panelet inkluderer vanligvis en personalrepresentant, lederen og muligens medarbeidere fra avdelingen der du ville jobbet hvis du ble ansatt.

Gruppeintervju

I en annen variant blir flere kandidater intervjuet samtidig av en intervjuer (vanligvis rekrutteringsansvarlig ). I det scenariet ville du og andre kandidater blitt intervjuet sammen i en gruppe.

Noen ganger kombinerer et gruppeintervju begge formatene. Du kan bli intervjuet med en gruppe med flere søkere av et panel med intervjuere.

Hvorfor er gruppeintervjuspørsmål viktige?

Arbeidsgivere holder gruppeintervjuer av flere grunner. For det første er gruppeintervjuer med flere kandidater svært effektive. De lar intervjueren gjennomføre flere intervjuer samtidig, og sparer mange arbeidstimer.

Når det er et panel med intervjuere, blir et gruppeintervju en effektiv måte å introdusere arbeidssøkere for alle menneskene de ville jobbet med.

Bedrifter kan også gjennomføre gruppeintervjuer fordi de kan vise hvilke kandidater som fungerer godt sammen med andre. Et gruppeintervju kan også vise en arbeidsgiver hvilke kandidater som passer godt med bedriftskultur .

Jobber som involverer høyt stress, høyt tempo eller kundeinteraksjon krever også ofte gruppeintervjuer. Hvis du presterer godt under et stressende intervju, kan du være mer tilbøyelig til å prestere godt i en utfordrende jobb.

illustrasjon av tips om gruppeintervjuer

Balansen

12 Vanlige gruppeintervjuspørsmål og beste svar

Her er flere typiske spørsmål som man kan bli stilt under et gruppeintervju. For et intervju med en panel av intervjuere og en kandidat, intervjuere pleier å bytte på å stille kandidaten spørsmål.

Det er større variasjon i et intervju med flere kandidater. Vanligvis vil diskusjonen involvere at intervjuerne stiller spørsmål til hver enkelt kandidatgruppe, så vel som individuelle spørsmål. Gruppeintervjuet kan til og med ende med at alle har korte individuelle intervjuer.

Hvordan ville kollegene dine beskrevet deg?

Hva de vil vite: Ansettelsesledere spør dette spørsmålet å måle nivået av selvoppfatning, sammenligne svarene dine med det referansene dine har sagt, og forutsi hvor godt du vil passe inn i bedriftskulturen deres.

Mine kolleger vil si at jeg er et entusiastisk og dedikert teammedlem. Jeg tror at de fleste prosjekter drar nytte av samarbeid, og jeg er villig til både å gjøre mitt og å hoppe inn når et annet teammedlem trenger hjelp. Det er også morsomt å bygge moral ved å heie frem alle og komme opp med morsomme priser når vi når mål.

Utvide

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Hva de vil vite: Dette er en standard omformulering av det vanlige Fortell meg et spørsmål om deg selv at intervjuere poserer i begynnelsen av intervjuer. Selv om det er strategisk å fokusere på egenskaper, interesser og erfaringer som utfyller de primære kvalifikasjonene arbeidsgiveren søker, er det også viktig å gjøre svaret ditt personlig nok til at lytterne føler at de har lært noe unikt og interessant om deg.

Jeg er en livslang matelsker, hjemmegartner og hjemmebrygger som leser kokebøker for nytelsens skyld; Jeg er aldri mer fornøyd enn når jeg er på kjøkkenet og tester nye oppskrifter. Det er derfor jeg liker å servere så mye. Selv om jeg ikke har oppnådd min profesjonelle kokksertifisering ennå, er det en fryd for meg å lage anbefalinger om meny og drinker til kunder.

Utvide

Hvorfor vil du ha denne jobben?

Hva de vil vite: Arbeidsgiveren vil høre at du har tatt deg tid til å undersøke grundig om jobben de tilbyr er en god kamp for din yrkeserfaring og karriereambisjoner.

Jeg er klar til å ta det neste steget i karrieren min, og det er grunnen til at jeg nylig fikk min CPA-sertifisering etter å ha jobbet som bedrifts-AP, AR og skatteregnskapsfører i tre år. Jeg er dyktig i å bruke QuickBooks og TurboTax for finans- og skatterapportering, og jeg vil omfavne utfordringen med å samarbeide med kundene dine for å optimalisere skatterapporteringsprosessene deres.

Utvide

Hva interesserer deg i selskapet vårt?

Hva de vil vite: Arbeidsgivere foretrekker kandidater som har anstrengt seg undersøke organisasjonen deres før de går inn til intervju. Gjør leksene dine slik at du kan ta opp noen samtalepunkter som viser din interesse for selskapet deres.

Jeg har en gründertankegang, og det har alltid vært mitt håp å bli ansatt i et nylig lansert selskap slik at jeg kan bidra til deres vekst. Du blir allerede anerkjent i media for dine revolusjonerende grønne produkter, og miljøvern er en sak jeg har stor tro på. Jeg vet at jeg vil være en effektiv salgsadvokat for din bedrift som din neste merkevaresjef.

Utvide

Hva har du å tilby selskapet?

Hva de vil vite: Dette er en Hvorfor burde vi ansette deg ? spørsmål og gir deg dermed muligheten til å lage et vellykket salgsargument for dine kvalifikasjoner for å bevise at du er den beste kandidaten for jobben.

Jeg kan tilby deg åtte års erfaring med salg av luksusbiler, der jeg aldri har klart å overgå mine lederes kvartalsvise produksjonsmål. Jeg har blitt fortalt at min entusiasme for innovative nye bilteknologier er smittsom, og kunder setter pris på at jeg ikke bare kan snakke om komfortfunksjoner, men også om fordelene med interne mekaniske, elektriske og datastyrte systemer.

Utvide

Hvordan jobber du i et team?

Hva de vil vite: Det bør fremgå tydelig av stillingslisten om du vil forventes å jobbe i samarbeid, selvstendig eller begge deler. Strukturer svaret ditt her nøye, spesielt hvis det fremgår tydelig av stillingsannonsen at teamarbeid er en vesentlig del av rollen.

Jeg har alltid foretrukket å jobbe på lag, noe som kommer fra min erfaring som en ivrig studentidrettsutøver på videregående skole og høyskole. Jeg tror at det å være et godt teammedlem krever at du proaktivt opprettholder åpne kommunikasjonslinjer med kollegaene dine og teamlederen din, og derfor sørger jeg for at jeg aktivt lytter til andre, ser hvor jeg kan hoppe inn for å hjelpe dem, og prøver å mekle konflikter når de oppstår.

Utvide

Beskriv karrierehistorien din og fremtidige mål på 30 sekunder.

Hva de vil vite: Å svare på dette spørsmålet er ikke vanskelig hvis du forbereder deg på forhånd. Berør de viktigste delene av utdanningen din, hvordan du har kommet videre i karrieren din og hva du håper å gjøre i fremtiden.

Jeg ble umiddelbart ansatt etter college-eksamen for å jobbe som ungereporter ved Big City Times . I løpet av mine seks år der, avanserte jeg til å bli deres beat-reporter for lokal og deretter statlig politikk, i løpet av denne tiden vant jeg priser for å bryte XYZ-stemmeskandalen i 2018 og avsløringen i 2020 av senator Grafts forbindelse til organisert kriminalitet. Mens jeg elsker politisk feltrapportering, håper jeg etter hvert å kunne vende talentene mine mot å redigere og skrive politiske kommentarer.

Utvide

Spørsmål etter arbeidssimuleringsøvelser

Intervjuet kan også innebære en arbeidssimulering eller problemløsningsøvelse, der kandidatene må jobbe sammen som et team. Dette gir arbeidsgiver en sjanse til å se om du kan jobbe godt i et teamprosjekt, om du er en naturlig leder, og om du kommer godt overens med andre.

Hva fikk dette teamet til å fungere vellykket?

Hva de vil vite: Ansatte ledere gjennomfører arbeidssimuleringsøvelser for å finne ut om kandidatene forstår elementene i det som gjør et team sammenhengende og produktivt.

Vi jobbet vellykket sammen, fordi vi var villige til å lytte til hverandres innspill og brainstorme en løsning sammen. Ingen prøvde å dominere beslutningsprosessen. Det var også bra at vi samarbeidet for raskt å utvikle både en Plan A og en Plan B for å dekke mulige beredskapssituasjoner.

Utvide

Hvem ville du ansatt fra gruppen din? Hvorfor?

Hva de vil vite: En del av å være et verdifullt teammedlem er å være villig til å anerkjenne bidragene fra jevnaldrende. Selv om det kan føles kontraproduktivt å anbefale en av konkurrentene dine for jobben du ønsker, prøver ansettelseslederen med vilje å få deg til å føle deg ukomfortabel for å se hvor elskverdig du reagerer.

Ikke la deg friste til å kaste noen under bussen. På den annen side trenger du ikke nevne en spesifikk styrke til en konkurrent som klart plasserer dem godt over de andre. Velg heller en styrke som ligner på en du også demonstrerte under øvelsen.

Jeg ville ansatt Susan, ikke bare fordi hun lyttet nøye til alle andres meninger, men også på grunn av hennes gode sans for humor. Jeg vet av erfaring at det å kunne le sammen, selv under stress, virkelig kan påvirke den endelige kvaliteten på et teams produksjon.

Utvide

Hva var ditt personlige bidrag til teamets prestasjoner?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet tester din evne til å tenke på og vurdere ditt eget arbeid i en teamkontekst. Bruk svaret ditt til å minne intervjueren på en eller to av styrkene du ville tilført dem som lagspiller.

Et sentralt krav til denne øvelsen var at vi jobber sammen for å lage en levedyktig handlingsplan. Jeg er en storbildetenker som, når jeg får et problem å løse, umiddelbart begynner å tenke på fordeler og ulemper med potensielle tilnærminger. Jeg tror jeg gjorde en god jobb med å hjelpe teamet vårt med å sette sammen de viktigste problemene, raskt finne ut hva som ville fungere og hva som ikke ville, og deretter bestemme oss for handlingsmåten vår.

Utvide

Hvorfor slet dette teamet med å nå målet?

Hva de vil vite: Hvert prosjekt har sine utfordringer, og effektive teammedlemmer vet hvordan de skal evaluere hva som fungerte og hva som ikke gjorde det slik at de kan forbedre prosessene sine i fremtiden. For å gjøre et best mulig inntrykk, ikke trekk ut noen bestemt gruppemedlem som årsak til problemer. Fokuser i stedet på hvordan teamet som helhet kunne ha gjort det bedre.

Vi slet med å finne den beste prosessen, fordi ingen av oss har jobbet sammen før. Nylig sammensatte team kommuniserer ikke like effektivt som etablerte team som kjenner hvert medlems styrker. Gitt at dette er et jobbintervju, ønsker vi alle å gjøre et godt inntrykk, og derfor var nok hver enkelt av oss mer ivrige etter å delegere enn vi skulle få tildelt oppgaver. Imidlertid innså vi snart at vi måtte bli enige om en teamleder. Når vi hadde gjort det, gikk planleggingen og gjennomføringen av prosessen knirkefritt.

Utvide

Hvordan taklet du stresset som ble skapt av å møte utfordringene?

Hva de vil vite: Hvordan takler du stress? er et vanlig intervjuspørsmål som måler om du vil være i stand til å takle tempoet og kravene på arbeidsplassen. Svaret ditt bør demonstrere både selvbevissthet og, ideelt sett, en proaktiv tilnærming til å takle stress.

Den første tingen var å fokusere på detaljene i problemene du satte og å bestemme trinnene som ville være nødvendige for å løse dem. Det ga en rask følelse av fremgang, noe som senket spenningen. Jeg var også tilbøyelig til å lage lette, for det meste selvironiske vitser om problemene som dukket opp, bare for å få de andre lagkameratene mine til å smile. Til slutt tok jeg to-minutters pauser på slutten av hver utfordring for fokuserte pusteøvelser.

Utvide

Tips for å svare på gruppeintervjuspørsmål

Her er noen andre tips å tenke på når du gjør deg klar for et gruppeintervju:

Vær forberedt. Forbered deg til intervjuet ved å gå gjennom intervjuspørsmålene du mest sannsynlig vil bli spurt om, og gjør en liste over spørsmål å stille intervjueren , og friske opp intervjuferdighetene dine .

Vær en god lytter. Lytt nøye til hva både intervjuerne og dine medkandidater sier. (Bruk kroppsspråk for å signalisere ditt engasjement.) Når du svarer på et spørsmål, referer tilbake til det personen før du sa, som viser at du lyttet.

Prøv å raskt lære (og si) navnene på kandidatene og intervjuerne, noe som vil demonstrere dine lytteferdigheter ytterligere.

Vær en leder. Hvis du jobber med et teamprosjekt, finn en mulighet til å lede. Dette betyr ikke å damprulle gruppen din. Å lede kan være så enkelt som å inkludere alle og sørge for at alle har en oppgave. Hvis du reflekterer over prosjektet med intervjueren, sørg for å gi kreditt til lagkameratene dine.

Vær deg selv. Selv om du bør gjøre stemmen din hørt, ikke føl at du må være ekstremt vokal hvis du er sjenert. Det er bedre å svare på et par spørsmål med hensikt enn å snakke mye uten hensikt. Å være en god lytter som svarer nøye på spørsmål kan likevel skille deg ut fra gruppen uten å tvinge deg til å være noen du ikke er.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Fordi du først og fremst vil bli evaluert på din evne til å samarbeide godt med andre, vær både selvsikker og respektfull. Du vil sørge for at stemmen din blir hørt under intervjuet, men du vil heller ikke dominere intervjuet.

Når du ser en mulighet til å snakke, gjør det rolig, men ikke kutt andre mennesker eller virke for utålmodige og konkurransedyktige.

Send takke-e-poster

Etter at intervjuet er over, sørg for å sende en takkebrev eller e-post til hver intervjuer i panelet. Prøv å nevne noe spesifikt om intervjuet ditt for å få arbeidsgiverne til å huske deg. Det, og det faktum at du tok deg tid til å si takk, vil hjelpe deg til å skille deg ut fra de andre kandidatene de har intervjuet for jobben.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Typer intervjuer .' Åpnet 3. august 2021.