Jobbsøking

Retningslinjer for hva du skal inkludere i en CV

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse CV med forstørrelsesglass

Ieminuit/ISstock

Når du skriver en CV, er det en rekke CV-formater du kan velge, inkludert kronologisk , funksjonell , og målrettet fortsetter. Uansett hvilket format du velger, er det imidlertid visse retningslinjer som de fleste CVer bør følge.

Her er informasjon om hva du skal inkludere i CV-en din, samt hva som ikke bør være oppført på CV-en. Det er også retningslinjer for CV-lengde, font og sidemarger .

Hva du skal inkludere i CV-en din

Her er litt informasjon du bør være sikker på å inkludere på CV-en din:

Identifikasjon

Mål (valgfritt)

 • Denne delen er valgfri. Hvis du bestemmer deg for å inkludere en gjenoppta målet , hold det kortfattet og spesifikt; angi ønsket jobb eller felt, og hva du håper å oppnå på det feltet.

Profil (valgfritt)

utdanning

Her er mer informasjon om hva du skal inkludere og hvordan du formaterer en CV-utdanningsdelen .

 • Ta med gradene du har mottatt i omvendt kronologisk rekkefølge (med den nyeste graden oppført først).
 • Sørg for å inkludere navnet på hver institusjon, dens beliggenhet og datoen for uteksaminering (eller forventet dato for oppgradering).
 • Når det er aktuelt, inkluderer hoved-/småfeltene dine, samt GPA og eventuelle utmerkelser, publikasjoner og prosjekter.
 • Med mindre du er en nåværende elev på videregående skole, må du ikke inkludere videregående grad.

Erfaring

Her er mer informasjon om erfaringsdelen av en CV , inkludert hva som skal listes opp, og hvordan du formaterer det.

 • Inkluder arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge (med den nyeste graden oppført først).
 • Denne delen kan inkludere jobber, praksisplasser og frivillig arbeid. Videregående elever kan også inkludere klubber og idrettslag når det er aktuelt.
 • Inkluder navnet på selskapet, stillingen og ansettelsesdatoer.
 • Liste omtrent tre viktige oppgaver, prestasjoner eller ferdigheter oppnådd på hver jobb. Bruk handlingsverb å beskrive prestasjonene dine; unngå passive fraser som ansvarlig for og plikter inkluderer.

Ferdigheter (valgfritt)

Her er informasjon om ferdighetsdelen av en CV.

 • Inkluder alle datasystemer du er dyktig med, spesielt hvis de er relatert til stillingen du søker på.
 • Ta med fremmedspråk som du er kjent med; oppgi både språket og ditt kjennskapsnivå (begynnende, middels, dyktig, flytende).
 • Oppgi eventuelle andre ferdigheter du har som er relatert til jobben, men som ikke er inkludert andre steder i CV-en din.

Frivillig arbeid (valgfritt)

Hobbyer og interesser (valgfritt)

 • Du kan også inkludere et avsnitt om dine hobbyer og interesser hvis de er relatert til stillingen. Hvis du for eksempel søker om å jobbe i en sportsbutikk, kan du inkludere lidenskapen din for basketball.

Retningslinjer for CV-skriving

CV Lengde

Din CV bør være så kortfattet som mulig; to sider er vanligvis maksimal lengde, men én side er å foretrekke hvis du får plass til legitimasjonen din på én enkelt side. Her er mer om CV-lengde og hvor lang CV-en din skal være. Hvis du trenger å få CV-en din på én enkelt side, her er hvordan stramme den opp og få ekstra plass .

Gjennomgå eksempler:

Font og størrelse

Ikke bruk utsmykkede skrifttyper som er vanskelige å lese. Times New Roman, Arial, Calibri eller en lignende font er best. Skriftstørrelsen din bør være mellom 10 og 12, poeng selv om navnet ditt og seksjonsoverskriftene kan være litt større og/eller fete. Slik gjør du det velg en font for CV-en din .

Sidemarger

Standard sidemarger i tekstbehandlingsprogrammer (1' marger på toppen, bunnen og venstre og høyre side av siden) fungerer for de fleste CVer. Men hvis du trenger å stramme inn marginene for å redusere lengden på CV-en din, er det greit å redusere marginene til 1/2' på sidene og topp og bunn.

Oppsett

Imidlertid bestemmer du deg for å organisere delene av CV-en din, sørg for å holde hver seksjon uniform. Hvis du for eksempel setter navnet på ett selskap i kursiv, må hvert selskapsnavn være i kursiv. Hvis du fet en stillingstittel, fet dem alle.

Informasjon som bør unngås

Du trenger ikke å inkludere personlig informasjon som fødselsdag, høyde, vekt, sivilstatus, barn osv. på CV-en.

Nøyaktighet

Sørg for å redigere CV-en din før du sender den. Sjekk stavemåte, grammatikk, tider, navn på bedrifter og personer osv. Har en venn eller rådgiver for karrieretjenester sjekk over CV-en din også. Bruk denne sjekkliste for korrekturlesing for å sikre at CV-en din er perfekt.

Gjenoppta prøve

Dette er et eksempel på en CV. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et CV-eksempel

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Gjenoppta prøve (tekstversjon)

Frederick Fixer
1234 Outback Ridge
Jackson, WY 83002
(123) 456-7890
fixer@email.com

BILTEKNIKER

Høyt dyktig biltekniker med 7 års erfaring i reparasjon og vedlikehold av innenlandske og utenlandske biler.

 • Dokumentert merittliste som gir utmerket service til kunder med bilverksteder.
 • Enestående arbeidsmoral og teambyggingsferdigheter; villig til å jobbe overtid og fleksible skift.
 • ASE-sertifisert mekaniker.

PROFESJONELL ERFARING
Ace Auto Repair, Jackson, WY
Biltekniker / mekaniker januar 2020 – i dag
Diagnostiser og reparer problemer med innenlandske og japanske importbiler. Gjenoppbygge og reparere motorer, radiatorer og vannpumper; utføre riving og reparasjon av kraftsystemet.

 • Laget en prosesssjekkliste for å hjelpe med å lære opp nyansatte og sikre konsistens i bildiagnostikk og -reparasjoner.
 • Sikret operasjonell samsvar med alle statlige kjøretøykrav og utslippskontrollstandarder.

Johnson's Auto Repair, Idaho Falls, ID
Bilmekaniker , juni 2016–desember 2019
Inspiserte kjøretøy for å identifisere, løse og fikse skader og funksjonsfeil. Installert nye deler og systemer; opererte pneumatiske og luftkompresjonsverktøy.

 • Fortsatt videreutdanning i økende motorsikkerhet og utslippskontroll forskrifter og teknologier.

Howard Brothers Construction, Idaho Falls, ID

Arbeider , juni 2014–juni 2016
Samtidig med utdanning jobbet med boligbyggeprosjekter som innrammet. Brukte hånd- og elektroverktøy; betjente traktorgravere og minigravere.

 • Opprettholdt perfekt besøksrekord.

UTDANNING

Avansert teknisk sertifikat i bilteknologi, 2016
College of Eastern Idaho, Idaho Falls, ID
ASE (National Institute for Automotive Service Excellence) sertifisert

Utvide

Flere CV-ressurser

Gjenoppta prøver : Det er alltid nyttig å gå gjennom eksempler på CV-er for å få ideer til CV-en din og for å se hvordan en riktig formatert CV skal se ut. Her er eksempler på CV for en rekke yrker , typer jobber, nivåer av jobber og CV-formater for å gjennomgå for å få ideer til din egen CV.

Gjenoppta maler : Bruk disse CV-malene som utgangspunkt for å lage din egen CV. Legg til informasjonen din i CV-malen, juster og rediger den for å tilpasse CV-en din, slik at den fremhever dine ferdigheter og evner knyttet til jobbene du søker på.