Musikkarrierer

Ansette en musikkadvokat

Hva du bør vite før du søker en advokat til å representere deg

nærbilde av 45 poster

••• Riccardo Livorni / EyeEm / Getty Images

Hvis du inngår noen form for avtale i musikk industri der penger og kontrakter er involvert, bør du sannsynligvis ansette en underholdnings- eller musikkadvokat. Du ser etter noen som spesialiserer seg på ting som plateselskapskontrakter , og hvem kjenner bransjen.

Å finne en underholdningsadvokat for første gang kan være litt overveldende, men det er mulig å finne en som forstår dine behov og ditt budsjett. Ikke vent med å ansette en advokat hvis du tror du trenger en (eller selv om du ikke er helt sikker). Her er noen trinn du bør ta når du vil ansette en musikkadvokat.

Bestem dine behov

Musikkadvokater er under paraplyen av underholdningsloven, og mange spesialiserer seg på en viss del av musikkbransjen. Å forstå hva du trenger juridisk hjelp til vil gjøre det lettere for deg å finne en advokat som er i stand til å løse oppgaven. Å vite om du ønsker å bygge et langsiktig forhold til en advokat er også noe å vurdere.

Trenger du en underholdningsadvokat på engangsbasis, eller trenger du å beholde en advokat? Hvis du er ny i virksomheten og dette er din første kontrakt, trenger du sannsynligvis ikke å sette en advokat på en (kostbar) fastholder. Den typen ordning er mer passende for et merke som administrerer flere artister, eller noen som forhandler om mange kontrakter med forskjellige parter.

Kanskje trenger du hjelp til kontraktsforhandling eller håndtering av immaterielle spørsmål. Hvis du ikke er sikker, er det bedre å få en advokat for å finne ut av det. Hvis mulig, bør advokaten din være tilstede med deg under eventuelle forhandlinger med den andre parten. Advokaten din må i det minste lese over og godkjenne eventuelle kontrakter eller andre dokumenter før du signerer dem.

Hvordan finne en advokat

Når du vet hva du trenger fra en advokat, begynn å spørre dem i musikkbransjen. Du er nesten sikker på å kjenne noen som har vært nødt til å besøke en advokat for et problem med musikkbransjen før. Det er ingen erstatning for en anbefaling fra en som har hatt god erfaring med en musikkadvokat, eller en advarsel fra en som har blitt brent. Kontaktenes kontakter er den beste samlingen av informasjon.

Men det er også smart å gjøre litt uavhengig forskning. Start med å gjøre et Google-søk etter underholdningsadvokater i ditt område. Hvem representerer de? Har de noen gang blitt saksøkt eller hatt egne juridiske problemer? Dette er spørsmålene du vil ha svar på før du ansetter noen.

Anbefalinger er den beste måten å finne en advokat . Men åpenbart bør du avslå ethvert råd fra partiet på den andre siden av ditt juridiske spørsmål. De kan ha gode intensjoner, men du kan ikke være for sikker. Du vil ha noen som representerer dine interesser uten konflikter.

Hvis du bor i en by uten musikk- eller underholdningsfokuserte advokater, utvide søket ditt. Les anmeldelser fra gamle kunder og sjekk ut nettsteder for å finne ut hvem som spesialiserer seg i hvilken del av musikkbransjen.

Mens du gjør undersøkelser, sørg for å sjekke for eventuelle klager på den korte listen over advokatnavn hos advokatforeningen. avvo.com kan også hjelpe.

Møt med kortlisten din

Enten du gjør det via telefon eller personlig, ta en kort spørsmål og svar-sesjon med din korte liste over advokater. Finn ut hva de spesialiserer seg på, hvor raskt de kan jobbe med saken din, hvor mye de tar og hva betalingsbetingelsene deres er. Hvis du får en dårlig følelse eller bare ikke treffer en kandidat, ikke føl deg forpliktet til å ansette dem.

Etter at du har hatt de første møtene med den korte listen din, velg advokaten som har kompetansen for akkurat din sak til en pris du har råd til. Det er også viktig at du føler deg komfortabel med advokaten din. Du trenger noen som lytter til deg og ønsker å gi deg en best mulig avtale.