Karriereråd

Tips for jobbsøking i julen

Utveksling av julegaver

••• recep-bg / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Skal du i gang med jobbsøking eller er du midt i jakten på en ny jobb? Hvis du vurderer å vente med å begynne i jobben eller sette den på vent på grunn av ferien, tenk om igjen.

I motsetning til populær oppfatning er Ferier er en god tid på året for å finne en jobb . Arbeidsgivere slutter ikke å ansette bare fordi det er høytid. Ferietid kan bety at intervjuene dine vil bli spredt over lengre tid, men bedrifter vil fortsatt vurdere søknader og planlegge disse intervjuene. I tillegg er høytiden en perfekt tid på året for å nettverke deg til en ny jobb .

Ansettelser er en helårsprosess

Executive Dave Harshbarger forklarer hvorfor ansettelsen fortsetter, uavhengig av årstiden.

«For mange av oss er høytiden en tid for å lene seg tilbake og slappe av, ta en pause fra virksomheten, for å fokusere oppmerksomheten på venner og familie. For bedrifter endres ikke behovene som driver ansettelse gjennom året bare fordi de betalte helligdagene er samlet på de siste sidene i kalenderen.'


Han forklarer at i mange selskaper fortsetter ansettelses- og personalaktivitetene til alle tider av året, fordi behovene som driver ansettelser⁠—konkurransepress, voksende markeder og strategiske initiativer—ikke tar en pause.

I tillegg kan bedrifter ha et årsbudsjett og antall ansatte som er tidsbestemt til kalenderåret. I dette tilfellet kan ledere være ivrige etter å fullføre ansettelsen innen starten av neste år, som kan være ved slutten av forrige års budsjett.

Ansettelsen fortsetter i feriesesongen

Hvis du gjør landintervjuer i løpet av høytiden, er det mulig at de vil skje over videochat eller over telefon for å imøtekomme ferierendes tidsplaner. Harshbarger legger til,

«Å ansette i ferien er noen ganger komplisert fordi sentrale beslutningstakere er fraværende. Når det gjelder ansettelse, uten tvil den viktigste avgjørelsen selskapene tar, er det vanlig at nøkkelpersoner avbryter ferien (der det er mulig) for å møte kandidater på listen. I alle tilfeller forstår vi at for å nå målene våre på nyåret, er det avgjørende at vi holder fokus på bemanningsplanene våre selv når vi vender blikket hjemover.'

Tips for et vellykket feriejobbsøk

Du kan være tilbøyelig til å senke jobbsøkingen i ferien, og tenker at det er begrensede muligheter på grunn av ferieaktiviteter og fri. Imidlertid ansetter arbeidsgivere som ønsker å oppfylle budsjettene ved årsskiftet fortsatt aktivt. I tillegg kan sjansene dine for å bli ansatt øke, da det er mindre konkurranse fra andre arbeidssøkere.

Følgende tips kan hjelpe deg med å få jobb i høytiden:

  • Bruk nedetid til din fordel . Hvis du jobber i et selskap der høytiden er treg, kan du dra nytte av denne tiden til jobbsøk. Hvis du har feriedager som må brukes, planlegg noen nettverksmøter. Det er en ideell tid på året for å komme i kontakt med bekjente du ikke har vært i kontakt med på en stund, både for å feire høytiden og for å fortelle dem at du er ute etter en jobb. Hvis du har ekstra tid, kan du bruke den til å oppdatere CV-en din, oppdatere LinkedIn-profilen din eller lage en portefølje.
  • Bruk personlige og profesjonelle arrangementer for nettverksbygging . Hvis du deltar på en ferie sosial begivenhet, er det definitivt passende å nevne at du søker jobb . Godta alle invitasjonene du mottar, både personlige og profesjonelle. Du vet aldri hvem som kan hjelpe. Venner og familie, så vel som forretningsbekjente, hjelper vanligvis mer enn gjerne.
  • Send feriekort . Å sende et hilsen- eller nyttårskort til nettverkskontakter, rekrutterere og arbeidsgivere du har intervjuet med, er en annen måte å få kontakt med de som kan hjelpe deg med jobbsøkingen din.

Sender en feriekort eller lapp er en fantastisk måte å koble til nettverket på igjen.

  • Koble til online . Send en e-post eller bruk en profesjonell eller sosial nettverksside, for eksempel LinkedIn eller Facebook, for å komme i kontakt. Høytiden er en god unnskyldning for å ta kontakt og et godt tidspunkt for å forsterke eller utvide nettverket ditt.

Frivillige arrangementer med ferietema er en annen mulighet til å utvide nettverket ditt ved å møte flere mennesker og dele at du søker jobb.

På denne tiden av året er det også lurt å bruke litt tid på seg selv og familien. Slapp av litt og ikke glem å nyte høytiden. Du vil ha mer glede av både jobbsøkingen og ferien, og det er viktig for alle, enten du søker jobb eller ikke.