Jobbsøking

Hvordan adressere et følgebrev med eksempler

Fokusert kvinne som jobber på digitalt nettbrett

••• Heltebilder / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En av de vanskeligste delene av skrive et følgebrev kommer helt i begynnelsen. Mye av tiden vil du ikke vite nøyaktig hvem som skal lese brevet ditt. Hvordan adresserer du følgebrevet ditt når du ikke har kontaktpersonens navn og/eller kjønn?

Først av alt, prøv å finne ut navnet på kontaktpersonen. Noen arbeidsgivere vil tenke dårlig om en søker som ikke tar seg tid til å lære ansettelseslederens navn. Pass også på å ikke anta at du vet kjønnet til mottakeren basert på navnet. Mange navn er kjønnsnøytrale, og noen ansettelsesledere kan identifisere seg som et annet kjønn enn mann eller kvinne.

Alternativer for å adressere et følgebrev

Det er også mulig at du vil gjøre undersøkelser og fortsatt ikke være i stand til å finne ut hvem du adresserer brevet ditt til. I så fall er det bedre å være trygg og bruke en generisk hilsen . Det er også akseptabelt å starte et brev uten en hilsen og starte med det første avsnittet i brevet ditt .

Du har mange alternativer når du adresserer brevet ditt. Lær mer om mulighetene før du tar ditt valg.

Hvordan adressere et følgebrev uten en kontaktperson

Det finnes en rekke generelle følgebrev hilsener du kan bruke til å adressere brevet ditt. Disse generelle følgebrevhilsenene krever ikke at du kjenner navnet på ansettelsessjefen.

I en undersøkelse blant mer enn 2000 bedrifter fant Saddleback College at arbeidsgivere foretrakk følgende hilsener:

Melissa Ling. Balansen 2018

Husk at termer som 'Til hvem det kan bekymre' kan virke utdatert, så de beste alternativene kan være enten å bruke 'Kjære ansettelsessjef' eller å ikke inkludere en hilsen i det hele tatt. Bare start med det første avsnittet i brevet ditt.

Hvordan adressere et følgebrev for et ikke-kjønnsspesifikt navn

Hvis du har et navn, men ikke er sikker på personens kjønn, er ett alternativ å inkludere både fornavnet og etternavnet i hilsenen din, uten en tittel som avslører kjønn:

  • Kjære Sydney Doe
  • Kjære Taylor Smith
  • Kjære Jamie Brown

Med disse typene tvetydige kjønnsnavn, LinkedIn kan være en nyttig ressurs. Siden mange mennesker inkluderer et bilde med profilen sin, kan et enkelt søk på personens navn og firma i LinkedIn potensielt vise kontaktens bilde.

Igjen kan du også sjekke selskapets nettside eller ringe selskapets administrative assistent for å få mer informasjon også.

Hvilken tittel du skal bruke

Selv om du vet navnet og kjønnet til personen du skriver til, tenk nøye gjennom hvilken tittel du vil bruke i din hilsen.

For eksempel, hvis personen er en lege eller har en doktorgrad, vil du kanskje sende brevet ditt til Dr. Etternavn i stedet for Ms. Etternavn eller Mr. Etternavn. Andre titler kan være Prof., Rev. eller Sgt., blant andre.

Når du sender et brev til en kvinnelig arbeidsgiver, bruk tittelen fru med mindre du vet med sikkerhet at hun foretrekker en annen tittel (som frøken eller fru).

Fru er en generell tittel som ikke angir sivilstand, så den fungerer for enhver kvinnelig arbeidsgiver.

Hvordan adressere et følgebrev på e-post

Ansatte ledere får mange e-poster hver dag. Gjør det enkelt for dem å skanne e-posten din og følge opp ved å inkludere en tydelig emnelinje og en signatur med kontaktinformasjonen din. Det er viktig å adressere følgebrevet på e-post riktig, inkludert navnet på personen som ansetter for stillingen hvis du har en kontakt, for å sikre at brevet ditt blir lagt merke til.

Emnelinje for e-postmelding

La aldri emnelinjen stå tom. Det er en god sjanse for at hvis en ansettelsesleder mottar en e-post uten emnelinje, vil de slette den uten engang å bry seg om å åpne den, ellers kan den havne i spampostboksen deres. Skriv i stedet et tydelig emne som indikerer intensjonene dine.

List opp jobben du søker på i emnelinjen i e-postmeldingen , slik at arbeidsgiveren vet hvilken jobb du er interessert i. De kan ansette for flere stillinger, og du vil at de enkelt skal identifisere stillingen du er interessert i.

Hvordan henvende seg til kontaktpersonen

Det finnes en rekke følgebrev hilsener du kan bruke til å adressere e-postmeldingen din. Hvis du har en kontaktperson i selskapet, adresser brevet til fru eller herr etternavn. Hvis du ikke får en kontaktperson, sjekk om du kan bestemme e-postmottakerens navn .

Hvis du ikke finner en kontaktperson i selskapet, kan du enten utelate hilsenen fra følgebrevet ditt og start med første ledd av brevet ditt eller bruk en generell hilsen .

Hvordan formatere hilsen

Når du har valgt en hilsen, følg den med et kolon eller komma, et mellomrom, og start så det første avsnittet i brevet ditt. For eksempel:

Kjære ansettelsessjef:

Første ledd i brevet.

Utvide

Brødtekst av følgebrev på e-post

Brødteksten i følgebrevet ditt forteller arbeidsgiver hvilken stilling du søker på, og hvorfor arbeidsgiver bør velge deg til intervju. Det er her du vil selge deg selv som kandidat. Se gjennom stillingsannonsen og ta med eksempler på egenskapene dine som stemmer godt overens med de de leter etter.

Når du sender en følgebrev på e-post , er det viktig å følge arbeidsgiverens instruksjoner om hvordan du sender inn følgebrev og CV.

Sørg for at følgebrevene dine på e-post er like velskrevet som alle andre dokumenter du sender.

Konklusjon

Hvis du har lagt ved din CV, nevner du dette som en del av konklusjonen din. Avslutt deretter følgebrevet med å takke arbeidsgiveren for å ha vurdert deg for stillingen. Ta med informasjon om hvordan du vil følge opp. Ta med en avslutning , skriv deretter navnet ditt og ditt e-signatur .

Signatur

E-postsignaturen din skal inneholde navn, fullstendig adresse, telefonnummer, e-postadresse og LinkedIn-profilens URL (hvis du har en) så det er enkelt for ansettelsesledere å ta kontakt.

Fornavn Etternavn
Gateadresse (valgfri)
By (*): Stat (*): Postnummer
E-post
Telefon
LinkedIn

Utvide

Eksempel på følgebrev

Dette er et følgebreveksempel. Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et følgebreveksempel Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev (tekstversjon)

Mary Garcia
Rogers Avenue 12
Townville, New Hampshire 03060
555-555-5555
mary.garcia@email.com

17. februar 2021

Franklin Lee

CBI Industries
Hovedgaten 39
Townville, New Hampshire 03060

Kjære Mr. Lee:

Jeg var spent på å se annonsen din for stillingen som driftsassistent på Townville-kontorene dine.

Jeg har fem års erfaring som driftsassistent/assistent. I min siste rolle i ABC Corp. oppfylte jeg bestillinger, løste kundeproblemer, bestilte forsyninger og utarbeidet rapporter. I tidligere roller har jeg drevet med bokføring, dataregistrering og salgsstøtte. I utgangspunktet kan jeg gjøre alt avdelingen din trenger for å fungere problemfritt – og mest sannsynlig har jeg allerede erfaring med det.

Mine andre ferdigheter inkluderer:

  • Sterke kommunikasjonsevner, personlig, skriftlig og på telefon
  • Utmerket oppmerksomhet på detaljer og organisasjonsevner
  • Topp kundeservice
  • Erfaring fra bransjen og lidenskap for produktet
  • Dyktig på all vanlig profesjonell programvare, inkludert Microsoft Office Suite

Jeg har tatt med CV-en min for din vurdering. Ta kontakt med meg hvis du har spørsmål eller ønsker å avtale et intervju. Takk for din omtanke.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Mary Garcia

Utvide

Før du sender brevet

Gjennomgå eksempler på følgebrev: Det er vanskelig å skrive følgebrev fra bunnen av. For å gjøre livet enklere – og for å sikre at du ikke glemmer noe av det disse irriterende formateringsreglene – start med å anmelde prøver av følgebrev . Sender du en e-postversjon i stedet? Se på noen få eksempler på følgebrev på e-post for å komme i gang.

Tilpass følgebrevet ditt: Hvorfor tilpasse følgebrevet ditt hver gang du søker jobb? For selv lignende stillingstitler har forskjellige krav. Målet med et følgebrev er å vise ansettelseslederen at du er den beste kandidaten for akkurat denne jobben. Å tilpasse følgebrevet ditt vil hjelpe deg å understreke dine ferdigheter og erfaring og hvordan de passer med Jobb krav .

Stavekontrollnavn: Før du sender følgebrevet ditt, sørg for at du har stavet ansettelseslederens navn riktig. Det er den typen små feil som kan koste deg et jobbintervju.

Korrekturles brevet ditt nøye: Enten du sender en e-post eller laster opp eller legger ved et utskrivbart følgebrev, er det viktig å sørge for at følgebrevet og CVen er skrevet så vel som alle andre forretningskorrespondanse . Hvis du kan, la en venn lese korrektur før du trykker på send, for å finne eventuelle skrivefeil eller grammatiske feil.

Artikkelkilder

  1. Saddleback College. ' Din CV er ditt første intervju ,' Side 14. Åpnet 17. februar 2021.