Jobbintervjuer

Hvordan en intervjucoach kan hjelpe deg med jobbsøking

Personmøte med intervjucoach

••• PeopleImages / Getty Images

Intervjuer for en jobb kan være nervepirrende, spesielt hvis du ikke bytter jobb ofte eller ellers ikke har hatt mye trening. Hvis du intervjuer for en stilling som er et stort steg opp fra din nåværende jobb, eller i et svært konkurransedyktig selskap med flere intervjurunder eller et panel med intervjuere, kan du føle deg fortapt. Hva kan du gjøre for å skrå oddsen i din favør og sørge for at intervjuprosess er ikke helt overveldende?

Hvis tanken på alle disse sonderende møtene virker veldig stressende, kan det hende du trenger profesjonell intervjuhjelp. Om ikke annet, forståelse hva du kan forvente under et intervju for en ny jobb vil hjelpe deg å føle deg forberedt.

En måte å få hjelp på er å jobbe med en coach. Under intervjucoaching møter jobbsøkere en profesjonell trener for å lære ulike strategier og motta tilbakemeldinger på hvordan de håndterer praksisintervjuer. Prosessen kan hjelpe arbeidssøkere med å utvikle en rekke ferdigheter og teknikker som er nyttige for intervjuer. Det er også en måte å forberede seg på – og føle seg mer trygg på – kommende intervjuer. Denne tjenesten tilbys av karriereveiledere og karriereservicekontorer.

Burde du leie inn en intervjucoach ? Og i så fall, hvordan finner du en? Lær mer om prosessen for å avgjøre om denne tjenesten er fornuftig for deg.

Hvorfor intervjucoaching?

Intervjucoaching kan øke sjansene dine for å få jobb av mange grunner. Coaching gir deg erfaring med å svare på mange forskjellige intervju spørsmål og late som om de samhandler med potensielle arbeidsgivere. Treneren din kan gi deg verdifull tilbakemelding som vil hjelpe deg å forbedre svarene dine under intervjuer.

Jo mer du øver med en trener, jo mer selvsikker vil du være. En coach kan gi deg verktøyene til å føle deg trygg og selvsikker når du går inn i ethvert intervju.

Du kan finne en intervjucoach spesielt nyttig hvis:

  • Du blir ekstremt nervøs før intervjuer: Å trene med en trener kan hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel og forberedt.
  • Du får intervjuer men ingen tilbud: En intervjucoach kan kanskje avsløre hva som går galt. Kanskje du ikke klarer å utbasunere dine prestasjoner eller vise frem de riktige ferdighetene.
  • Det har gått år siden forrige intervju: En coach kan hjelpe deg med å øve og gjenoppdage de ferdighetene du ikke har brukt på en stund.
  • Du har et 'problem': Fikk du sparken fra forrige jobb? Bytter du felt eller bransje? En intervjucoach kan lære deg hvordan du tar opp disse temaene under intervjuer.
  • Du har et intervju klar for drømmejobben din: Vil du føle deg ekstra trygg under intervjuet for drømmestillingen din? Du kan trenge målrettet trening med en trener for å få et forsprang.

Hvis noe av dette er sant for deg, bør du vurdere å jobbe med en intervjucoach.

Typer intervjucoaching

Det finnes mange typer intervjucoaching. Noen trenere møter deg personlig og andre snakker med deg på nettet eller på telefon.

Enten du møtes personlig, online eller over telefon, gjennomfører trenere vanligvis ett eller flere praksisintervjuer og gir deg tilbakemelding. De kan også gi en liste over typiske intervjuspørsmål og hjelpe deg med å forberede svar. I et nettintervju kan trenere intervjue deg over en videochattjeneste. Eller de kan be deg om å sende en video av svarene dine på en liste med intervjuspørsmål. Hvis dere møtes over telefon, vil trenere vanligvis gjennomføre en falsk telefonintervju .

Ikke-verbal kommunikasjon er et annet kritisk aspekt ved intervjuer. En coach kan vise deg ansikts- og kroppsspråk som vil demonstrere for arbeidsgiveren at du er vennlig, interessert og aktivt lyttende.

Trenere kan også hjelpe deg med andre elementer av intervjuet, inkludert hvordan du stiller de riktige spørsmålene til arbeidsgiveren, gjør leksene dine på selskapet , Til og med hvordan kle seg . Noen trenere kan til og med veilede deg gjennom spesielle intervjusituasjoner som f.eks panelintervjuer eller de som involverer en presentasjon.

Hvordan finne en profesjonell coach

Hvis du er klar til å finpusse intervjuferdighetene dine, er det mange forskjellige måter å finne en coach på. Kontoret for karrieretjenester på college kan tilby gratis eller rabattert intervjucoaching til alumni, så vel som til studenter. Utforsk hjelpen skolen tilbyr og finn ut hvordan du kan benytte deg av tilgjengelige ressurser. Avstandsrådgivning via telefon, chat eller videosamtale kan være tilgjengelig.

Du kan også spørre venner om anbefalinger og søke etter intervjutrenere på nettstedet til Professional Association of CV Writers and Career Coaches. Profesjonelle karrieretrenere er vanligvis utdannet som intervjutrenere. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste av disse tjenestene koster penger, så undersøk priser når du ser etter en coachingtjeneste.

Når du ikke har råd til en trener

Hvis du ikke finner noen rimelige coachingalternativer, er det noen muligheter for rimeligere eller til og med gratis coaching. Sjekk ut ditt lokale bibliotek for å se om de har noen gratis intervju eller karriereverksteder . Statlige og lokale byråer tilbyr også gratis karrierehjelp til lokale innbyggere. Vurder å lage en jobbklubb med venner eller kollegaer, der dere gir hverandre hånte intervjuer.

Et annet alternativ er gjør-det-selv øve på intervju . Har du en venn eller et familiemedlem som kan stille deg noen av de mest stilte intervjuspørsmålene slik at du kan øve på å svare? Selv tilfeldige gjennomganger vil hjelpe deg å føle deg mer komfortabel når du deltar i et ekte intervju. Uansett hvilken metode du bruker, sørg for at du er godt forberedt til å gjøre et godt inntrykk i ditt neste intervju.