Jobbintervjuer

Hvordan besvare anekdotiske intervjuspørsmål med en historie

Ung forretningskvinne intervjuer forretningsmann ved skrivebordet på kontoret

••• ArtisticCaptures / Getty ImagesHva er et anekdotisk intervjuspørsmål og hvorfor ville en intervjuer stille et? I hovedsak er det en spesifikk type spørsmål du kanskje må svare på i løpet av en jobbintervju . Hva er den beste måten å svare på når du svarer på ett av disse spørsmålene?

Anekdotiske intervjuspørsmål er spørsmål som stilles under et jobbintervju som er spesielt utviklet for å samle støttende informasjon om dine kvalifikasjoner for en jobb. Intervjueren søker detaljer om hvordan erfaringen din kvalifiserer deg til rollen du intervjuer for.

Som andre relaterte atferdsintervjuspørsmål , er denne typen spørsmål laget for å få jobbsøkere til å dele eksempler fra tidligere erfaringer. Når du svarer, er den beste måten å svare på med en kort historie om hvordan du håndterte en situasjon eller håndterte et problem på jobben.

Hvorfor arbeidsgivere ber om anekdotisk informasjon

Arbeidsgivere vil ofte be deg om å gi eksempler eller gi anekdotisk informasjon for å bevise at du har nøkkelkvalifikasjonene som er nødvendige for å lykkes i jobben. For eksempel vil intervjuere stille spørsmål som disse:

  • Fortell meg om en gang du sa opp en ansatt som ikke presterte.
  • Hvordan klarte du å avslutte en avtale med en stor kunde?
  • Del et eksempel på hvordan du har overvunnet en stor skuffelse på jobben.
  • Beskriv en situasjon da du brukte dine lederevner til å flytte et prosjekt fremover.
  • Beskriv hvordan du har planlagt en stor begivenhet.

Fortell en historie når du svarer

Du bør se på praktisk talt alle intervjuspørsmål som en mulighet til å gi konkrete bevis på at du har erfaring med å bruke kritiske ferdigheter til virkelige situasjoner. Å svare med en historie er en utmerket måte å svare på intervjuspørsmål som disse. Her er det du trenger å vite for å svare på et spørsmål med en historie:

Forteller overbevisende historier er vanligvis den beste tilnærmingen til å overbevise arbeidsgivere om at du har de rette styrkene for å få jobben gjort. Å dele et konkret eksempel på hva du har oppnådd viser arbeidsgiveren hva du kan gjøre for organisasjonen hvis du skulle bli ansatt.

Nøye forberedelse før intervjuene dine er avgjørende for å gi effektive svar på anekdotiske spørsmål. Ellers vil svarene dine ofte mangle detaljene som kreves for å støtte påstandene dine. Hvis du ikke er godt forberedt, kan du forhaste deg med svarene dine eller utelate viktige detaljer på grunn av nerver. Men det er greit – du kan formulere de beste svarene på forhånd og trene på å fortelle historier om arbeidserfaringen din. På den måten vil du være mer avslappet og selvsikker under selve jobbintervjuet.

Start med analysere kravene til jobben , og lag en liste over eiendelene dine som samsvarer med disse kravene. Reflekter deretter over erfaringene dine med arbeid, praksis, akademisk og frivillighet og identifiser scenarier når du har utnyttet hver styrke eller ferdighet arbeidsgiveren søker etter. Dette er viktig informasjon du trenger for å formulere svarene dine.

Konstruer historier med hvert nøkkelelement . Beskriv situasjoner og handlinger du tok, samt positive resultater som du bidro til å generere. Øv deg på å fortelle hver historie høyt. Finn en venn eller kollega og få ham eller henne til å lytte til historiene dine.

Hold historiene dine korte. Husk at du forteller en novelle – ikke skriver en roman. Hold svaret ditt kort, inkludert en beskrivelse av situasjonen, hvordan du håndterte den og hvordan den ble løst. Øv på å dele disse anekdotene til du kan levere dem naturlig.

Se gjennom et eksempel på å fortelle en historie

For eksempel kan du bli spurt: 'Beskriv en gang du gikk utover det som var nødvendig for å få jobben gjort?' Her er en måte å svare på dette spørsmålet på:

Jeg har alltid vært villig til å gjøre det som er nødvendig for å få jobben gjort, men en gang skiller seg ut i tankene mine. Teamet vårt forberedte et stort forslag for en potensiell kunde. Vår teknologiteamleder var syk og uten jobb. Jeg hoppet inn for å lære å konstruere noen komplekse makroer i Excel for å vise frem noen nøkkeldata og tok ledelsen med å lage presentasjonslysbilder for presentasjonen vår.

Jeg måtte jobbe flere kvelder til midnatt for å få arbeidet gjort i tide mens jeg utførte mine vanlige plikter på dagtid. Kunden endte opp med å godta forslaget vårt og nevnte kvaliteten på presentasjonsutstillingene våre som en viktig grunn til at de ble med oss.

Utvide

Et svar, som eksempelet ovenfor, er kortfattet, interessant og beskriver hvordan du håndterte en bestemt situasjon. Bruk dette eksemplet som et grunnleggende rammeverk, men skreddersy det selvfølgelig til din spesifikke erfaring.