Jobbintervjuer

Hvordan besvare brain Teaser jobbintervjuspørsmål

Ung kvinne løfter hendene i spørsmål

•••

asiseeit / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Noen ganger stiller arbeidsgivere intervjuspørsmål som er en utfordring å svare på. Mange selskaper, spesielt de som er involvert i IT- og ledelsesrådgivning, inkluderer hjernetrim-spørsmål i jobbintervjuene sine.

Men ikke bekymre deg for mye om dem. Kandidater kan ikke forberede svar på alle mulige spørsmål som intervjuere stiller under et jobbintervju, spesielt noen mindre vanlige og uvanlige spørsmål.

Lær hva intervjuere ser etter når de stiller rare spørsmål og hva du kan gjøre for å få dem til å huske deg.

Hvorfor intervjuere stiller hjerneteaser-spørsmål

En intervjuer kan spørre deg: 'Hvor mye toalettpapir vil det ta for å dekke staten New Jersey?' eller, 'Hvilket dyr representerer best hvem du er?' Du trenger ikke prøve å ha svar forberedt på forhånd for hjernetrim.

Du vil ikke vite hva du vil bli spurt om, og noen ganger har disse spørsmålene ikke et riktig eller galt svar. Intervjueren prøver å se din respons under stress og se deg logisk gjennomgå et problem.

På overflaten er disse spørsmålene fullstendig urelaterte til jobben du søker på. Nedenfor vurderer disse spørsmålene dine analytiske og problemløsende evner. De utformer spørsmålene for å finne ut hvor godt du kan løse et problem uten å bli forvirret eller forvirret.

Hvordan du reagerer under prosessen er like viktig som å beregne et svar. Så når intervjueren ber deg om en hjernetrim, ta deg tid til å finne ut av deg, samle tankene dine og jobb deg gjennom svaret.

Tips for å svare på hjerneteaser-intervjuspørsmål

Mange intervjuere vil tillate deg å bruke papir og blyant når du løser en hjernetrim, så ha noen tilgjengelig under intervjuet. Sørg for å ta med millimeterpapir i tilfelle du vil lage en graf eller et diagram. Spør om det er akseptabelt før du begynner å finne ut et svar på papir. Noen andre nyttige ideer for å håndtere denne typen spørsmål er:

 • Slapp av og ta et dypt pust
 • Kjøp litt tid
 • Be om avklaring
 • Beregn svaret ditt høyt
 • Forklar svaret ditt
 • Ikke vær redd for å stille spørsmål
 • Hva du skal gjøre når du ikke har svar

Slapp av og tenk

Noen mennesker blir forvirret av denne typen intervjuspørsmål fordi de virker irrelevante eller umulige å løse. Intervjueren er imidlertid mest nysgjerrig på å se hvordan du håndtere stresset av disse spørsmålene.

Ikke få panikk hvis du ikke kan finne ut av det. Ikke alle spørsmål er enkle, og ikke alle har et riktig eller galt svar. Du kan kjøpe litt tid før du svarer, slik at du kan formulere et gjennomtenkt svar ved å si noe sånt som: 'Det er et spennende spørsmål; Jeg har aldri fått den før.

Forklar, snakk og forklar

Det er viktig å erkjenne at mange uvanlige spørsmål stilles for å se hvordan tankeprosessen din fungerer – ikke fordi arbeidsgiveren forventer at du skal gi et bestemt 'riktig' svar. Sørg for å artikulere resonnementet ditt når du svarer på denne typen spørsmål.

Når det gjelder spørsmålet om toalettpapir som spenner over New Jersey, kan du si: 'Interessant spørsmål – tenkte du nord/sør eller øst/vest, på de bredeste/lengste punktene, eller et gjennomsnitt?'

For eksempel, hvis du sa at en katt var det dyret som best representerer deg, kan du nevne at du er nysgjerrig eller rask. Å referere til egenskaper som er i tråd med jobbkravene er selvfølgelig alltid en god måte å svare på.

Fordi svaret ditt er langt mindre viktig enn trinnene du tar for å komme frem til det, sørg for å fortelle intervjueren hvert trinn i problemløsningsprosess . Det er greit hvis du bestemmer deg for å endre taktikk halvveis i å løse problemet; tross alt, de fleste av disse selskapene ser etter folk som kan brainstorme flere kreative løsninger på virkelige forretningsproblemer.

Stille spørsmål

Du bør føle deg komfortabel med å stille spørsmål til intervjueren om hjernetrimmeren. Et intervju er en samtale mellom to personer, ikke en eksamen, så du skal ikke føle deg helt alene når du svarer på disse spørsmålene. Vær imidlertid forberedt på at intervjueren sier at de ikke kan gi deg informasjon eller hjelpe deg.

Hvis du stusser over et merkelig spørsmål, ikke nøl med å nevne at du ikke kan komme på et holdbart svar på det spørsmålet akkurat nå.

Be om å komme tilbake til spørsmålet senere

Det er også akseptabelt å spørre om du kan komme tilbake til spørsmålet senere. Ellers, la det gå. Du vil ikke at et vanskelig spørsmål skal stresse deg så mye at du mister fokus. Perfeksjon er vanligvis ikke nødvendig for å lykkes i et intervju. Du kan alltid dele et svar senere i intervjuet eller sende svaret i din oppfølgingskommunikasjon .

Eksempler på hjerneteaser-spørsmål

Her er noen vanlige hjernetrimmere som intervjuere kan spørre deg om under et jobbintervju. Du kan øve på å jobbe gjennom disse spørsmålene høyt for å forberede deg til et intervju.

 1. Hvor mange liter hvit husmaling selges i USA hvert år?
 2. Hvorfor er deksler til vedlikeholdshull runde?
 3. Hvor mange golfballer får plass i en skolebuss?
 4. Hvor mange ganger tyngre enn en mus er en elefant?
 5. Hvis klokken er 3:15, hva er vinkelen mellom timeviseren og minuttviseren på en klokke? (TIPS: Svaret er ikke null!).
 6. Hvor mange kvadratmeter pizza spises i USA hver måned?
 7. Hva er desimalekvivalentene til 5/16 og 7/16?
 8. Hvor mange kvartaler (plassert den ene oppå den andre) ville det ta for å nå toppen av Empire State Building?
 9. Hvordan vil du bestemme vekten til et kommersiell fly uten vekt?
 10. Hvor mange trær er det i New York Citys Central Park?

Ytterligere intervjutips

Intervjueren din vil også stille deg noen spørsmål om din erfaring og utdanning. Forbered deg ved å anmelde vanlige intervjuspørsmål og noen eksempler på svar. Pass også på at du har riktig intervjuantrekk. Det er viktig å velge riktige klær for intervjuet ditt fordi du ønsker å gjøre et godt førsteinntrykk.

Til slutt, etter at intervjuet er ferdig, sørg for å sende et takkebrev til intervjueren. Det er god etikette, og det hjelper å holde deg i intervjuerens sinn når de skal bestemme hvem som kommer til neste runde med intervjuer.