Jobbintervjuer

Hvordan svare på intervjuspørsmål om å være arbeidsledig

Tips for å svare på spørsmål om å være uten jobb

En mann blir intervjuet av tre personer som svarer på spørsmål om arbeidsledighetsperioden hans.

••• Ragnar Jewelry/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Arbeidssøkere bekymrer seg ofte for hvordan det faktum at de er arbeidsledige vil bli oppfattet av potensielle arbeidsgivere, spesielt hvis de har vært uten arbeid over lengre tid.

Arbeidsgivere vil ofte spørre hvorfor du har vært uten jobb så lenge, og det er viktig å være forberedt på å svare.

Hva intervjueren ønsker å vite

Enkelt sagt, intervjuere leter etter en forklaring: Hvorfor var du uten jobb, og hvor lenge.

Men utover de faktiske detaljene, ser intervjuere også nøye for å se hvordan du håndterer spørsmål om å være uten jobb.

Bruker du det for eksempel som en mulighet til å nedverdige din tidligere arbeidsgiver? Har du brukt tiden utenfor arbeid produktivt? Svaret ditt kan avsløre mye om din personlighet og holdning.

Arbeidsgivere er mer forståelsesfulle sysselsettingsgap i en nedgangsøkonomi. I tillegg til høy arbeidsledighet, har det også vært en trend i retning av flere ansettelse av vikarer, slik at flere arbeidere får tid mellom jobbene.

Uavhengig av økonomi, må du fortsatt være forberedt på å svare på spørsmål om hvor lenge du har vært arbeidsledig.

Hvordan svare på intervjuspørsmål om å være uten jobb

Selv om du virkelig trenger en jobb, er det viktig å opprettholde en positiv holdning og gi en detaljert og overbevisende forklaring på hvorfor jobben du intervjuer for vil være en passer godt for dine ferdigheter og interesser.

Arbeidsgivere vil være nølende med å ansette deg hvis de tror du sikter tilfeldig på jobber av desperasjon fordi du har vært arbeidsledig i lang tid.

Omstendighetene rundt hvorfor du står uten jobb kan også avgjøre hvordan du svarer på spørsmål.

Når du har fått sparken

Den vanskeligste saken å lage vil være for de som har vært det sparken for årsak og har vært arbeidsledig i en lengre periode.

Å nevne å ta deg tid til å revurdere jobbalternativer eller omskolere kan være en effektiv tilnærming hvis du søker arbeid i et annet felt.

I disse tilfellene, vær forberedt på å referere til en svakhet som begrenset produktiviteten din i den siste jobben din, samtidig som du diskuterer styrkene du har som vil føre til suksess i en ny jobb.

For eksempel, hvis du går over fra en ekstern salgsstilling til en kundestøttejobb, kan du nevne at du slet i salgsjobben fordi du ikke var særlig effektiv til å ringe, men også nevne at du utmerket deg med å tilfredsstille nåværende kunder.

Da du ble permittert

Å diskutere en permittering kan også være vanskelig. En permittering på grunn av økonomiske problemer i bedriften eller bransjen kan løses direkte i din følgebrev . I dette tilfellet kan det være nyttig å referere til personlig suksess i jobben og kort nevne at økonomiske vanskeligheter førte til at din tidligere arbeidsgiver reduserte.

Du kan også nevne hvordan du ser frem til å ta på deg en ny rolle, og selv om permitteringen var vanskelig, ga det deg en mulighet til å søke en mer utfordrende stilling.

Den faktiske tiden du har vært uten jobb etter en permittering kan noen ganger adresseres ved å nevne faktorer som tiden det kan ha tatt å revurdere jobbalternativene dine.

Når du er frivillig arbeidsledig

Personer som er frivillig arbeidsledige over lengre tid vil ha den enkleste oppgaven med å motvirke eventuelle negative oppfatninger. Arbeidssøkere kan ha forlatt arbeidsstyrken for å ta seg av en syk forelder, flytte, få en baby, reise, komme seg etter en sykdom eller gå tilbake til skolen før de byttet karriere. I disse tilfellene kan det være best å nevne pausen fra arbeidet på forhånd.

Du kan inkludere språk i følgebrevet ditt som nevner årsaken til denne arbeidsledighetsperioden og hevder at du er klar til å gå tilbake til arbeidsplassen.

Du kan deretter bygge videre på den stillingen under intervjuet. Korte forklaringer vil vanligvis være det mest hensiktsmessige. For eksempel, 'Jeg forlot min siste jobb for å ta meg av moren min som var under behandling for kreft. Hun gikk nylig bort, og jeg er ivrig etter å gjenoppta karrieren min.'

Tips for å gi det beste svaret

  • Være positiv. Uavhengig av omstendighetene som har ført til at du står uten jobb, prøv å ikke være negativ i svaret ditt. Du kan ganske enkelt oppgi årsaken til arbeidsledigheten din. Deretter kan du snakke om nye ferdigheter du har lært eller muligheter du ser frem til.
  • Vær kort. Du vil at intervjueren skal huske dine ferdigheter og erfaringer, og hva du kan ta med deg til rollen. Så hold svaret ditt kort her, slik at du kan gå videre til spørsmål som vil bidra til å fremheve dine styrker.
  • Fokuser på det du gjorde under gapet. Hvis du var uten jobb i mer enn noen uker, tenk på hvordan du har brukt tiden. Det kan være personlig (for eksempel å ta vare på en syk forelder eller foreldre til et barn). Men hvis du har gjort noe faglig relevant, som for eksempel kurs eller frivillig arbeid, nevner det.

Hva du ikke skal si

  • Ikke vær uforberedt. Uavhengig av hvorfor du har vært uten jobb, kan det være vanskelig å formulere svaret ditt, så forutsett at du får dette spørsmålet og planlegg svaret på forhånd.
  • Virker ikke desperat. Ansettelsesledere vil vite at du er spesielt interessert i denne jobben – ikke en hvilken som helst jobb som er tilgjengelig. Tross alt, hvis du bare vil ha 'hvilken som helst jobb' kan du raskt forlate selskapet.
  • Ikke fornærme ditt tidligere selskap. Du kan føle sterke følelser om et selskap som sparket deg eller permittert deg. Men det er viktig å holde tonen nøytral når du diskuterer ditt tidligere selskap og omstendighetene som førte til at du sluttet, og ikke fornærme selskapet eller din tidligere leder.

Intervjuspørsmål om å være uten jobb

Her er noen av spørsmålene ansettelsesledere kan stille hvis de ser et gap i ansettelsesforholdet ditt:

Viktige takeaways

Planlegg for spørsmål om å være uten jobb. Arbeidsgivere er nødt til å spørre, og det kan være vanskelig å svare – å forberede seg på forhånd vil hjelpe deg med å gi et sterkt svar.

Vær positiv. Ikke fornærme tidligere arbeidsgivere eller skyld på eksterne faktorer (som økonomien) i svaret ditt.

Hold det kort. Du vil gjerne ha et svar forberedt, men hold det kort slik at du kan gå videre til å svare på spørsmål som viser dine ferdigheter og evner.