Jobbintervjuer

Hvordan svare på intervjuspørsmål om din nåværende jobb

Jobbintervju

••• Thomas Barwick / Stone / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du er i ferd med å forlate en jobb du egentlig ikke liker, og du gjør deg klar til å intervjue for en jobb i et selskap du tror er hode og skuldre over din nåværende arbeidsgiver. Det er greit å være begeistret for den nye muligheten, men det er avgjørende å passe på når intervjueren stiller spørsmål som krever at du sammenligner din nåværende jobb med jobben du håper å få.

Ta deg tid til å tenke før du svarer på spørsmål som: Hvordan er selskapet vårt bedre enn din nåværende arbeidsgiver? Når du blir spurt dette spørsmålet, kan en misfornøyd jobbsøker fortelle intervjueren at selskapet han eller hun jobber for er fryktelig. Kanskje snakker de om hvordan selskapet behandler ansatte forferdelig, eller hvordan de hater å jobbe der.

Det er alvorlige fallgruver å svare negativt på dette spørsmålet og kaste din nåværende arbeidsgiver under bussen.

Hva skjer for eksempel hvis deres nåværende arbeidsgiver tilfeldigvis er en stor kunde i selskapet der han eller hun håper å få en jobb?

Det er usannsynlig at en kandidat i denne situasjonen ville bli ansatt – og det spiller ingen rolle om de snakker sant eller ikke. Med denne typen negative holdninger, er det bare ingen måte de kan ha et positivt forhold til klienten hvis de hatet å jobbe for dem. Deres negativitet ville være et umiddelbart rødt flagg for intervjueren.

Dette er et av de intervjuspørsmålene der du virkelig trenger å trå lett når du svarer, av mange grunner.

Hva intervjueren virkelig ønsker å vite

En invitasjon til å skille din nåværende arbeidsgiver fra din potensielle bedrift presenterer en potensiell felle, om enn veldig fristende. Det er en av de lurespørsmål at intervjuere spør som en måte å teste deg for å finne ut om du har en negativ holdning eller vansker med autoritet.

I tillegg vil han eller hun også vurdere om du har gjort leksene dine og har realistiske forventninger til intervjuerens organisasjon. Så selv om du ikke vil si dårlige ting om din nåværende arbeidsgiver, bør du heller ikke gå over bord og glorifisere den neste.

Slik svarer du på spørsmål om din nåværende arbeidsgiver

En nøkkel til å svare på dette spørsmålet er å sørge for at du har en nøyaktig oversikt over ansettelsesselskapet. Du må vite at det du ser på som potensielt fordelaktig ved å jobbe for dem faktisk passer regningen.

Gjør noen undersøkelser om selskapet og ikke overhype den nye muligheten med håp om at intervjueren vil falle for din sprudlende entusiasme. Han eller hun vil vite om du er urealistisk.

En annen nøkkel er å være forsiktig så du ikke nevner negativ informasjon om ditt nåværende selskap.

Å holde det positivt gir mest mening i denne situasjonen, selv om arbeidserfaringen din ikke er, eller ikke var, den beste. Den sikreste tilnærmingen er å ramme din nåværende arbeidsgiver på en positiv måte, og deretter legge merke til hvordan den potensielle arbeidsgiveren er enda mer attraktiv for deg.

Eksempler på de beste svarene

Her er noen eksempler på svar som viser hvordan du kan gjøre en målt sammenligning mellom din nåværende arbeidsgiver og selskapet som intervjuer deg.

Som selger er jeg veldig opptatt av hvordan forbrukere oppfatter kvaliteten på produktene jeg selger. Min nåværende arbeidsgiver har et solid rykte for kvalitet, men firmaet ditt er universelt anerkjent som bransjeledende innen kvalitet og service. Så jeg vil gjerne være en del av teamet ditt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret fungerer bra fordi kandidaten har holdt svaret sitt oppegående. Han gjør dette ved å nevne beundringsverdige trekk ved ansettende arbeidsgiver som bygger på, men også overgår, de positive sidene ved hans nåværende selskap.

Jeg er glad for at din bedrift har introdusert tre nye produkter det siste året som har vunnet frem og fått økte markedsandeler. Mitt nåværende selskap er i en mer stabil fase. Den produserer kjente og respekterte merkevarer, men har ikke åpnet nye markeder.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Kortfattethet og skjønn er nøkkelen her. Kandidaten holder seg til fakta og unngår referanser til subjektive hensyn som kvaliteten på ledelse og ledelse. Det er også tydelig at hun har forsket på å lære om sin potensielle arbeidsgivers forretningsmodell og salgsoperasjoner.

Det er min forståelse at du investerer betydelige ressurser i å lære opp ansatte til å bruke den nyeste teknologien.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Tonen i dette svaret er spot-on, fordi det er profesjonelt snarere enn personlig. Respondenten fokuserer på de aspektene ved selskapet som vil gjøre ham i stand til å være produktiv på et profesjonelt nivå. Uttalelsen hans er ikke emosjonell, og den sier ikke noe dårlig om hans nåværende selskap. Selv om det setter den potensielle arbeidsgiveren i et positivt lys, er det ikke latterlig eller anmassende.

Hvis du virkelig ikke kan si noe positivt om din nåværende arbeidsgiver, ikke si noe i det hele tatt. Fokuser heller på hva den potensielle arbeidsgiveren tilbyr.

Tips for å gi det beste svaret

Gå midtlinjen: Det er ikke nødvendig å nedverdige din nåværende arbeidsgiver eller sette den potensielle arbeidsgiveren på en pidestall. Vær realistisk og objektiv i å beskrive hva som tiltrekker deg med den nye jobben og selskapet.

Redefiner spørsmålet: Det er greit, hvis du kan gjøre dette uten å fosse, å omdefinere spørsmålet som Hvorfor vil du jobbe her? og å fokusere på det som begeistrer deg ved å jobbe for arbeidsgiveren. Dette er en subtil måte å prøve å unngå å gjøre direkte sammenligninger som vil sette din nåværende organisasjon i et dårlig lys.

Fokus på vekstpotensial: En tilnærming til dette spørsmålet er å beskrive, med takknemlighet, mulighetene din nåværende arbeidsgiver ga deg, og deretter foreslå hvordan du ser frem til å ta disse ferdighetene til neste nivå med den ansettelsesarbeidsgiver. Denne strategiske responsen lar deg presentere verdien du vil tilføre selskapet uten å foreta uhyggelige sammenligninger mellom det og din nåværende organisasjon.

Hva du ikke skal si

Ikke nevne fristende fordeler. Det er best å unngå referanser til funksjoner i den nye bedriftskulturen som er personlig fordelaktig. For eksempel, 'Jeg synes muligheten til å jobbe hjemmefra og din sjenerøse feriepolitikk er veldig tiltalende, er ikke et godt svar, fordi det fokuserer på dine behov og ikke selskapet selv.

Du vil ikke at ansettelseslederen skal tro at den eneste grunnen til at du vil ha jobben er på grunn av hvordan den gagner deg. Selv om de potensielle personlige fordelene som en ny jobb kan tilby er viktige, er det bare ikke noe å ta opp under et jobbintervju.

I stedet er det mye bedre for deg å fokusere på hvordan den nye stillingen vil være til nytte for deg profesjonelt i stedet for eventuelle personlige fordeler du vil oppleve hvis du blir ansatt. Deretter er det beste neste trinnet å forklare hvordan ansettelse du vil være til nytte for selskapet.

Mulige oppfølgingsspørsmål

  • Fortell meg om noe som ikke står på CV-en din. - Beste svar
  • Hvor ser du deg selv om fem år? - Beste svar
  • Hvorfor er du den beste personen for jobben? - Beste svar

Viktige takeaways

SPINN SPØRSMÅLET: Prøv å omformulere spørsmålet, gjør det fra en sammenligning mellom to selskaper til en fokusert, begrunnet oppsummering av hva som tiltrekker deg profesjonelt ved arbeidsgiveren du intervjuer med.

FORHOLD POSITIV: Vis din profesjonalitet og modenhet ved å nekte å komme med negative kommentarer om din nåværende bedrift. Erkjenne i stedet fordelene de ga før du retter fokuset mot mulighetene du føler at den nye jobben vil tilby.

VÆR REALISTISK: Undersøk selskapet slik at du kan gi en begrunnet beskrivelse av hvorfor du er entusiastisk for å forlate din nåværende jobb for å jobbe for dem. Fokuser på funksjoner som lar deg vokse profesjonelt selv når du bidrar til bedriftens suksess.

Utvide