Jobbintervjuer

Hvordan svare på 'Selg meg denne pennen' jobbintervjuspørsmålet

Tips for å svare på 'selg meg dette' intervjuspørsmål

Hånd peker med penn på bordet

••• Shannon Fagan / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

For å få en følelse av din salgsferdigheter , kan intervjuere for salgsjobber og markedsføringsstillinger be deg om å demonstrere din tilnærming til å selge et produkt som en del av intervjuprosessen. Ansettelsessjefen ønsker å lære om hvordan du selger, og hvilke strategier du bruker for å avslutte avtalen.

Hvis du tar deg tid til å forberede deg på å selge noe (du kan bruke den samme eller en lignende strategi for alt du blir spurt om) på forhånd, vil du være klar til å svare på spørsmålet under jobbintervjuer.

Hva intervjueren ønsker å vite

Intervjuere spør søkere til salg, markedsføring og relaterte jobber dette spørsmålet og andre spørsmål om din evne til å selge , fordi de ønsker å identifisere om kandidater kan selge, og hvilke salgsteknikker de bruker.

I tillegg til å vise din evne til å selge, er responsen din en indikator på din evne til å tenke på føttene, noe som er avgjørende i denne rollen. Svaret ditt viser også ditt kommunikasjons ferdigheter .

Det er ikke alltid en penn i dette intervjuspørsmålet. Epler eller penner er tradisjonelle valg for dette spørsmålet, men intervjuere kan be deg om å selge et hvilket som helst produkt på stedet, inkludert et som selskapet lager. Intervjuerens mål er å finne hvor godt du kan selge og hvilke salgsteknikker du bruker.

Hvis du intervjuer for en salgs- eller markedsføringsfokusert stilling, bør du være forberedt på å pitche et produkt eller en tjeneste.

Hvordan svare 'selg meg denne pennen' på et jobbintervju

Du kan bli bedt om å selge intervjueren en penn, en blyant, en stiftemaskin, et eple eller en annen hverdagsgjenstand. Som med andre hypotetiske spørsmål, der vil ikke være noe riktig svar , men arbeidsgiveren vil være interessert i salgsprosessen som du følger, din verbale kommunikasjonsevner , og din entusiasme og kreativitet.

Illustrasjon av Melissa Ling. Balansen, 2018

Her er noen strategier du bør følge når du svarer på dette spørsmålet:

Vær positiv og entusiastisk. Sørg for at du er positiv og begeistret for produktet når du introduserer det. Du kan si noe sånt som: 'Jeg er glad for å fortelle deg hvordan denne pennen kan hjelpe deg å skrive på en leselig, attraktiv og effektiv måte.' De nonverbale elementer av presentasjonen din vil være like kritisk som ordene dine, så sørg for at du pitcher produktet med en entusiastisk stemme og ansiktsuttrykk. Animasjon kan hjelpe deg med å formidle spenning og understreke din tillit til verdien av produktet.

Legg vekt på egenskapene intervjueren vil verdsette. En vesentlig fase av salgsprosessen er bli kjent med kunden din, så du kan prøve å spørre intervjueren om en avklaring om deres potensielle bruk av produktet.

Ikke vær redd for å stille noen spørsmål. Jo mer du vet om intervjuerens behov, desto bedre blir pitchet ditt. Spill av intervjuerens svar for å understreke noen funksjoner ved pennen din som kan hjelpe dem med deres aktiviteter. For eksempel, hvis intervjueren din nevner å ta notater på møter som en prioritet, kan du si at pennen din har en fin spiss og blekk som ikke smører ut, noe som vil gjøre dem i stand til å ta leselige notater. Hvis intervjueren din var frustrert over penner som ikke skrev på bestemte overflater eller som raskt gikk tom for blekk, kan du understreke hvor fritt blekket strømmer fra pennen din og den store blekkkapasiteten som er tilgjengelig.

Å stille spørsmål vil tillate deg å personliggjøre tonehøyden din, og gå lenger enn å bare liste opp funksjonene til pennen.

Vær klar til å selge. Noen intervjuere vil kanskje ikke være med på din innsats for å vurdere deres preferanser. Så vær klar til å selge produktet uten deres innspill. Legg vekt på egenskapene til produktet og fordelene som kunden vil oppnå ved å eie og bruke det. Tenk på din egen erfaring med produktet og mulige erfaringer fra andre brukere mens du lager et svar.

Undersøk etter reservasjoner om produktet eller tjenesten. Å fremkalle og overvinne innvendinger mot et produkt er et kritisk element i salgsprosessen. Etter å ha kommet med noen uttalelser om fordelene med produktet, sjekk tilbake med intervjueren for å finne ut om de har noen bekymringer som vil stå i veien for et kjøp.

  • Du kan spørre: 'Etter å ha hørt pitchet mitt, er det noe som vil stå i veien for at du kjøper denne pennen?' Hvis intervjueren nevner noe sånt som kostnaden, så imøtegå med en uttalelse som: 'Jeg har fått fullmakt til å gi deg 20 % rabatt hvis du bestiller tre etuier eller flere av våre penner. Vi har også en pengene-tilbake-tilfredshetsgaranti.'
  • Du kan også snakke om konkurransen. Du kan for eksempel si: 'Jeg vet at du nevnte at appelsiner er en annen favorittmatbit. Til sammenligning er epler lettere å spise, uten å forårsake klissete hender fra juice eller trenger å skrelles. Epler er den perfekte snacksen på farten.'

Gjør et forsøk på å lukke. Det er størst etterspørsel etter selgere som er villige og effektive nærmere. Ikke nøl med å spørre intervjueren om deres virksomhet på slutten av presentasjonen. Lag en entusiastisk slutterklæring som inkluderer en forespørsel om å betjene kunden. Din evne til å avslutte dette salget vil hjelpe deg med å bli ansatt for jobben.

Ikke vær redd for å bruke litt kreativitet. Intervjuere forventer ikke at du er 100 % faktisk korrekt når de kommer med et svar på stedet, så vær gjerne kreativ med svaret ditt så lenge påstandene dine er plausible og levert på overbevisende måte. Husk at tillit til kvaliteten på produktet ditt er grunnleggende for effektivt salg.

Eksempler på de beste svarene

For å hjelpe meg å forstå bedre hvordan produktet mitt kan hjelpe deg, vil jeg gjerne lære mer om hvordan du bruker en penn i din daglige rutine. Når stoler du mest på en penn i løpet av dagen? Når brukte du en penn sist? Hva var tilfredsstillende med opplevelsen? Hva manglet eller var frustrerende?

Utvide

Hvorfor det fungerer: Du må følge opp med et 'salg' når du hører intervjuerens svar, men å starte svaret med spørsmål indikerer at du innser at en viktig del av å være en god selger er å forstå kundens behov og bruke lytteferdigheter .

Kundene mine opplever at eplene våre er en utmerket sunn matbit for familier på flukt eller til å pakke med barnas skolelunsj. Eplene våre er friske og sprø siden vi henter dem ukentlig fra lokale frukthager. Vi selger kun epler som er dyrket økologisk uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Eplene våre er fulle av nyttige fiber, vitaminer og næringsstoffer. Så, i tillegg til å være søte og velsmakende, er de gode for helsen din.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Denne kandidaten er forberedt på å komme med et overbevisende argument til fordel for eplene som nevner ulike positive egenskaper (kundeverdi, helse, smak og så videre). Dette svaret er selvsikkert og avslører kandidatens evne til å gjøre et sterkt salg.

Jeg vil gjerne være din foretrukne leverandør for penner av høyeste kvalitet. Jeg vil jobbe hardt for å rettferdiggjøre tilliten du vil ha til meg og produktet vårt og sørge for at du er grundig fornøyd med produktet. Kan vi gå videre med din første bestilling?

Utvide

Hvorfor det fungerer: Til syvende og sist ønsker en intervjuer å ansette en selger som kan få avtalen. Denne kandidaten gjør en sterk avslutning! Ingen grunn til å vike unna en sikker konklusjon på forsøket på å selge widgeten – det er en kvalitetsintervjuer søker etter kandidater til salgsroller.

Tips for å gi det beste svaret

  • Ta spørsmålet på alvor. Hvordan vil du håndtere salgsprosessen i det virkelige liv? Gjør ditt beste for å vise strategiene du vil bruke i svaret ditt.
  • Fortsett å prøve. Kanskje vil intervjueren ikke være mottakelig for dine forsøk på å stille spørsmål eller komme med en følelsesmessig appell. Fortsett å snakke (og bevar selvtilliten). Svar som du ville gjort hvis en klient var utfordrende eller stille under en kald samtale.
  • Ikke glem å lukke. Prøv å faktisk lande avtalen. Den gode nyheten er at dette ikke er det virkelige liv. Så du kan tilby gode tilbud for å hjelpe med å lese kunden (det vil si intervjueren din) hvis du tror det vil være en god taktikk.

Hva du ikke skal si

  • Jeg er ikke komfortabel med det. Du må svare på spørsmålet. Så ethvert svar som prøver å unngå det - ved å si at du ikke er komfortabel med å svare, eller at dette ikke reflekterer hvordan du vil selge i det virkelige liv - er ikke veldig nyttig.
  • Gå lenger enn å beskrive funksjoner. Intervjueren vet hva en penn gjør (eller hvorfor folk spiser epler). I svaret ditt, sikte på å opprette en forbindelse – enten en følelsesmessig appell eller en slags forbindelse til intervjuerens behov. Du kan alltid gjette på hvorfor intervjueren vil ha nytte av pennen – det er sannsynligvis en bedre taktikk enn bare å liste opp funksjoner.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

Svaret ditt vil avsløre mange av dine relevante ferdigheter. Intervjuere vil se etter hvordan du håndterer tøffe situasjoner, dine kommunikasjonsevner og din evne til å få en avtale.

Bruk din foretrukne taktikk. Ja, denne situasjonen er litt merkelig. Men du kan fortsatt bruke teknikkene du vil bruke i en virkelig salgssituasjon.

Vær entusiastisk. Kanskje du gruer deg til dette spørsmålet. Ikke vis det! Vær optimistisk og engasjert i svaret ditt.