Jobbintervjuer

Hvordan svare 'Fortell meg om deg selv?' i et intervju

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser to kvinner som håndhilser med tomme snakkebobler mellom seg. Teksten lyder:

Emilie Dunphy / The Balance

Er du klar til å snakke om deg selv under et jobbintervju? Intervjuere vil noen ganger starte et intervju med et åpent spørsmål som 'Fortell meg om deg selv.'

Dette spørsmålet er en måte å bryte isen og få deg til å føle deg mer komfortabel i løpet av intervjuprosess . Noen mennesker kan imidlertid finne dette - og andre intervjuspørsmål om deg – litt stressende.

Hvis du er en som ikke liker å skryte av deg selv, kan slike spørsmål være vanskelige å svare på. Men de er en god måte for ansettelseslederen å få innsikt i din personlighet, så det lønner seg å forberede seg på å svare dem.

Hva intervjueren ønsker å vite

Intervjuere stiller slike spørsmål for å finne ut om du passer godt for jobben .

De leter ikke bare etter indikasjoner på at du er kvalifisert til å gjøre jobben, men at du vil bli glad i teamet og bedriftskulturen.

For eksempel vil en startup som lar ansatte ta med hunder på jobb og har øl på fat i pauserommet være tilbøyelig til å ansette personen som jobber på et krisesenter uten å drepe og/eller brygger sitt eget øl. (Forutsatt, selvfølgelig, at kandidaten har harde ferdigheter de leter etter også.)

Intervjueren vil også legge merke til hvor komfortabel du fremstår svare på åpne spørsmål . Dette vil snakke om din evne til å tenke raskt på føttene, samt å forberede deg på viktige samtaler på jobben.

Hvordan svare på intervjuspørsmålet Fortell meg om deg selv

Selv om det kan være fristende å dele en liste over dine mest overbevisende kvalifikasjoner for jobben , vil en mer lavmælt tilnærming sannsynligvis hjelpe deg med å utvikle en personlig kontakt med intervjueren din .

Et alternativ for svaret ditt er å dele noen av dine personlige interesser som ikke er direkte relatert til karrieren din:

 • Eksempler kan inkludere en hobby du brenner for som quilting, astronomi, sjakk, korsang, golf, ski, tennis eller antikviteter.
 • Interesser som langdistanseløping eller yoga som bidrar til å representere din sunne, energiske side er verdt å nevne.
 • Sysler, som å være en ivrig leser eller løse kryssord eller Hjernetrim , vil bidra til å vise frem din intellektuelle tilbøyelighet.
 • Interesser som golf, tennis og gourmetmat kan ha en viss verdi hvis du vil underholde kunder i den nye jobben din.
 • Frivillig arbeid vil demonstrere alvoret i karakteren din og engasjementet for samfunnets velferd.
 • Interaktive roller som PTA-frivillig, museumsreiseleder, pengeinnsamling eller leder av en sosial klubb vil bidra til å vise din komfort med å engasjere andre.

Husk, som med ' fortell meg noe om deg selv som ikke står på CV-en din ,' et av målene med dette spørsmålet er å bli kjent med deg litt utover din karriere og arbeidsinnstilling og erfaring.

Bruk nåtid-fortid-fremtid-formelen

Hvis det føles skremmende å generere et svar fra bunnen av, kan du stole på en enkel formel for å konstruere svaret ditt. De nåtid-fortid-fremtid formel er en måte å dele viktige bakgrunnspunkter på mens du avslutter på en høy tone.

 • Begynn med en kort oversikt over hvor du er nå (som kan inkludere din nåværende jobb sammen med en referanse til en personlig hobby eller lidenskap)
 • Referanse hvordan du kom dit du er (her kan du nevne utdanning, eller en viktig erfaring som tidligere jobb, praksisplass eller frivillig erfaring) og
 • Avslutt kl berøre et mål for fremtiden.

Bonuspoeng hvis du klarer å identifisere hvordan stillingen du søker på stemmer overens med hvordan du ser for deg fremtiden din.

Eksempler på de beste svarene

De beste svarene på denne forespørselen er ærlige, korte og trygt levert. Målet ditt er å dele noe interessant om deg selv som belyser hvem du er som person og ansatt.

Kom forberedt med noen få ting å dele og sørg for å knytte dem til ferdighetene og egenskapene som er mest verdifulle i denne jobben.

Eksempel svar #1

Når jeg ikke jobber, liker jeg å bruke tid på å utforske med hundene mine. Jeg tar dem med på fotturer, besøker historiske steder, eller til og med bare går rundt i byen. Overraskende mange mennesker tiltrekkes av hunder, og jeg liker alltid å snakke med dem jeg møter. Jeg føler at kommunikasjon er en av de viktigste aspektene ved mitt yrkesliv også. Når jeg snakker med folk, er det å kunne lede samtalen i en bestemt retning en av måtene jeg har lykkes i forskjellige situasjoner på kontoret.

Utvide

Hvorfor det fungerer: I tillegg til å dele et tilsynelatende ikke-relatert faktum (hun liker hunder!) fastslår dette svaret også at kandidaten liker å snakke med mennesker og forstår viktigheten av kommunikasjon – en verdsatt ferdighet i mange roller.

Eksempel svar #2

Jeg deltar på veldedighetsvandringer flere ganger i året. Nylig gjorde jeg Walk for Hunger, og jeg har også planlagt noen arrangementer for sommeren og høsten. Jeg går for trening med venner etter jobb og i helgene. Jeg liker den friske luften, lærer nye ruter og får kontakt med nye mennesker. Jeg liker også innsamlingsaspektet, som har kommet godt med i jobben min. Jeg har lært hvordan jeg kan få kontakt med folk for å øke deres engasjement for saken.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret knytter kandidatens hobbyer tilbake til ferdigheter som er nyttige på jobben og viser at de er ansvarlige, samfunnsinnstilte personer. Hobbyer som involverer treningsaktiviteter viser også energi og en forpliktelse til helse.

Eksempel svar #3

De siste årene har jeg blitt veldig interessert i geocaching. Jeg elsker utfordringen med å finne cacher og tilbringe tid utendørs med venner. Jeg liker å bruke mine problemløsningsevner til å finne de som er veldig godt skjult. Å lære hvordan folk skjuler ting – og hvor folk sannsynligvis vil se – har hjulpet meg enormt i designarbeidet mitt. Det handler om å lære å se ting gjennom andres øyne.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret viser en evne til å lære av erfaring og jobbe som et team, samt en eventyrlyst.

Tips for å gi best respons

1:11

Overgang til profesjonell fra personlig. Etter å ha delt noen interessante personlige aspekter av bakgrunnen din, kan du vende om til å nevne noen nøkkelfaglige ferdigheter som vil hjelpe deg å tilføre verdi hvis du ble ansatt for måljobben din.

Vurder å bruke setninger som 'I tillegg til disse interessene og lidenskapene, er yrkeslivet mitt en stor del av den jeg er, så jeg vil gjerne snakke litt om noen av styrkene jeg vil bringe til denne jobben.'

Del ekspertisen din. Vær klar til å dele tre eller fire av de personlige egenskapene, ferdighetene og/eller kompetanseområdene som vil hjelpe deg til å utmerke deg i jobben du intervjuer for. Til syvende og sist vil du nevne flere andre styrker før intervjuet er over.

Lage en liste over dine styrker før du går inn i intervjuet, slik at du vet hva du vil dele. Se på stillingsbeskrivelsen og match det med dine ferdigheter . Sørg deretter for at du snakker om de beste ferdighetene som gjør deg til en ideell kandidat for jobben.

Vær forsiktig så du ikke overvelder intervjueren. Etter å ha nevnt tre eller fire styrker , kan du nevne at du har flere andre eiendeler som du ønsker å diskutere etter hvert som intervjuet utfolder seg.

Først bør du bare nevne eiendelen og bare kort referere til et bevis på hvordan du har utnyttet det til din fordel. Du kan for eksempel si at du elsker å holde presentasjoner og at dette har hjulpet deg med å generere mange potensielle kunder på salgsmiddager for potensielle kunder. Senere i intervjuet vil du være mer spesifikk og detaljert når du diskuterer situasjoner, intervensjoner eller resultater som kommer fra dine styrker.

Vær ærlig. Det kan være fristende å påberope seg interesse for hobbyer eller aktiviteter som virker som de vil appellere til intervjueren, men hvis du strekker til sannheten, vil det vise seg ganske raskt. Bli fanget i en løgn, og intervjuet vil være over før det starter. Verre, du kan bli ansatt og ende opp med å bruke år på å late som om du er en ambisiøs triatlet eller konkurrerende Scrabble-spiller.

Hva du ikke skal si

Ikke del for mye eller for lite informasjon. Intervjueren vil ikke vite alt om deg, men å avsløre for lite kan få ham eller henne til å lure på hvorfor du ikke er mer åpen.

Unngå potensielt kontroversielle emner som politiske eller religiøse holdninger, med mindre du er helt sikker på at dine meninger vil bli godt mottatt av intervjueren din.

Ikke snakk om en hobby som kan synes å være viktigere for deg enn din karriere. Ingen arbeidsgiver ønsker å ta sjansen på å ansette noen som vil gå glipp av mye arbeid eller be om lang ferietid for å forfølge lidenskapene sine utenfor jobben.

Unngå å dele personlig informasjon om familien din. Det er ikke nødvendig å diskutere ektefeller, partnere, barn eller annen strengt personlig informasjon.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Viktige takeaways

 • VÆR ÆRLIG: Ikke gjør krav på hobbyer og interesser som ikke er dine lidenskaper.
 • KNYTT SVARET DITT TIL JOBBEN: Bruk svaret ditt til å demonstrere ferdigheter og egenskaper som er verdifulle i rollen.
 • UNNGÅ KONTROVERS: Ikke snakk om politikk, religion eller noe som kan forårsake støt.
 • IKKE BLI FOR PERSONLIG: Du trenger ikke å dele informasjon om familien din eller privatlivet.