Følgebrev

Hvordan søke på jobber ved hjelp av e-post

Hvordan søke på jobber ved hjelp av e-post

Balansen / Melissa Ling

Når du bruker e-post for å søke på jobber, er det viktig at all kommunikasjon er like profesjonell som den ville vært hvis du sendte en papir-CV og følgebrev. Slik vil jobbsøknaden din bli lagt merke til av ansettelseslederen, åpnet og lest.

Selv om du skulle tro det kan være en enkel prosess å sende e-post til en arbeidsgiver, rapporterer en Pew Research Center-studie at 19 % av jobbsøkere som ikke er ansatt for øyeblikket sa at de ville ha vanskelig for å kontakte arbeidsgivere via e-post.Så du er ikke den eneste personen som søker råd om den beste måten å få søknadsmaterialet ditt til en potensiell arbeidsgiver.

Ta deg tid til å kompilere søknadsmateriellet ditt, nøye korrekturlese og redigere det, prøvesend det til deg selv for å være sikker på at alt er i orden før du sender e-post til arbeidsgiveren, og ta vare på en kopi for journalen slik at du kan følge opp med arbeidsgiveren. .

Her er råd om hvordan du søker på en jobb via e-post, inkludert hvert trinn i prosessen med å gjøre CV og følgebrev klar for å sende meldingen din.

Gjør dokumentene dine klare

Vector minimalistisk kreativt følgebrev og én side CV/CV-mal på hvit bakgrunn

BDCreations / Getty Images

Når du sender følgebrev og fortsetter som e-postvedlegg er det første trinnet å lagre CV og brev i riktig filformat . Dokumentene dine skal sendes enten som PDF- eller Microsoft-dokument.

Lagre som et Word-dokument

Hvis du har annen tekstbehandlingsprogramvare enn Microsoft Word, lagrer du CV-en som et Word-dokument (.doc eller .docx). Fil, Lagre som, bør være et alternativ i uansett tekstbehandlingsprogram du bruker.

For et Google-dokument , klikk på Fil, Last ned, Microsoft Word (.docx).

Lagre som PDF

For å lagre dokumentene dine som en PDF, avhengig av tekstbehandlingsprogramvaren, kan du kanskje Fil, Skriv ut til Adobe PDF eller Fil, Lagre som og velge PDF-alternativet.

For et Google-dokument , klikk på Fil, Last ned, PDF-dokument (.pdf).

PDF-konverteringsprogrammer

Hvis det ikke er et konverteringsalternativ, finnes det programmer du kan bruke til å konvertere en fil til en PDF. Lagring av dokumenter som PDF-filer bidrar til å sikre at det ikke vises noen formateringsfeil hvis personen som åpner dokumentene har et annet operativsystem enn ditt eget.

Bruk navnet ditt som filnavn

Bruk navnet ditt som filnavn, slik at arbeidsgiveren vet hvem sin CV og følgebrev det er, dvs. janakamalresume.docx og janakamalcoverletter.docx.

Skriv et følgebrev på e-post

Kvinner som sender e-post fra datamaskinen

mediaphotos / E+ / Getty Images

Når du har lagret din CV og følgebrev og de er klare til å sende, er neste trinn å skrive et følgebrev på e-post å sende med dokumentene dine.

Alternativer for å sende brevet ditt

Du kan enten skrive følgebrevet ditt direkte i e-postmeldingen eller legge ved en kopi av følgebrevet. Uansett er det viktig å følge instruksjonene i stillingsannonsen når du sender følgebrevet på e-post, og CV eller søknaden din vil kanskje ikke bli vurdert.

Først åpner du e-postkontoen din. Klikk deretter på Melding øverst til venstre på skjermen eller klikk på Fil, Ny, Melding.

Du kan enten skrive inn følgebrevet ditt direkte i e-postmeldingen, kopiere og lime inn fra et tekstbehandlingsdokument eller hvis selskapet ber om et vedlegg, sende følgebrevet med e-postmeldingen.

Vær kort og saklig. Følgebrevet ditt på e-post bør ikke være lenger enn to eller tre korte avsnitt.

Ta med en emnelinje

Kvinne som jobber på bærbar PC

Heltebilder / Getty Images

De Emnefeltet er en av de viktigste delene av e-postmeldingene du sender for å søke jobb. Sørg for at e-postmeldingen din inneholder en emnelinje som forklarer leseren hvem du er og hvilken jobb du søker på.

Legg til et emne i e-postmeldingen før du begynner å skrive den. På den måten vil du ikke glemme å inkludere den etterpå.

Emne: Jana Kamal - Stilling som assisterende markedssjef

Utvide

Legg til en signatur

signatur på nettbrett

pictafolio / iStock

Det er viktig å inkludere en e-signatur med din kontaktinformasjon, slik at det er enkelt for selskapet å nå deg. Ta med fullt navn, e-postadresse og telefonnummer i e-postsignaturen din, slik at ansettelseslederen med et øyeblikk kan se hvordan du kontakter deg.

For å legge til signaturen din i e-postmeldingen din, klikk på Fil, Sett inn, Signatur hvis du har en signatur lagret som du bruker til jobbsøking . Hvis du ikke har opprettet en e-postsignatur, skriv inn kontaktinformasjonen din (navn, e-postadresse, telefon) nederst i meldingen.

Jana Kamal
555-123-4567
jana.kamal@email.com
linkedin.com/in/janakamal

Utvide

Legg ved CV og følgebrev

Ung kvinne som bruker bærbar PC som jobber hjemmefra

FG Trade / Getty Images

Når e-postmeldingen din er klar til å sende, må du legg ved CV og følgebrev til meldingen din.

Microsoft Outlook: Klikk på Sett inn, Legg ved fil. Microsoft Outlook vil vise en liste over filer i standard filmappen på datamaskinen. Hvis filene dine er lagret i en annen mappe, klikker du på den aktuelle mappen.

Gmail: Klikk på bindersbildet (Legg ved filer) for å legge til dokumentene dine i meldingen.

Klikk for å velge filen du vil legge til i e-postmeldingen, klikk på Sett inn for å legge ved dokumentet til e-postmeldingen.

Korrekturles og send en jobbsøknad

kvinne som holder pennen over CV-applikasjonen med smarttelefon og bruker bærbar datamaskin til jobbsøk på Internett. søker på et jobbkonsept.

Jirapong Manustrong / Getty Images

Før du klikker send, sørg for å gjøre det korrekturles e-posten din for grammatikk og stavemåte . Kontroller at du har lagt til et emne og signaturen din i meldingen.

Send deretter en testmelding til deg selv for å være sikker på at alle vedleggene kommer gjennom, og at e-postmeldingen din er perfekt.

Send til slutt en kopi av meldingen til deg selv, så vel som til selskapet, slik at du har en kopi til arkivet. Legg til deg selv som en Bcc (blind kopi) ved å klikke på Bcc og legg til e-postadressen din.

Klikk deretter Send, og følgebrevet og CV-en vil være på vei til arbeidsgiveren.

Søke jobber online

Den

PeopleImages / Getty Images

I tillegg til å søke jobber via e-post, vil du mest sannsynlig også måtte søke på jobber direkte på nett. Mange arbeidsgivere, spesielt store selskaper, bruker søkersporingssystemer (også kjent som talentstyringssystemer) for å spore og administrere jobbsøknader.

Her er hvordan søke jobber på nett , inkludert råd om å gjøre CV-en klar til å lastes opp, samle informasjonen, inkludert en detaljert ansettelseshistorikk, må du fylle ut nettbaserte jobbsøknader, eksempler på jobbsøknadsskjemaer, velge jobbsider du vil bruke, opprette kontoer på jobbtavler, søke jobber direkte på bedriftens nettsider, pluss råd om oppfølging etter at du har søkt.

Artikkelkilder

  1. Pew Research Center. ' Internett og jobbsøking .' Åpnet 10. august 2021.

  2. Indeed.com. ' Slik legger du ut eller laster opp en CV ,' åpnet 10. august 2021.