Lykkes På Jobb

Hvordan be om mer penger på riktig måte

Kvinnelige fagfolk diskuterer papirarbeid og bruker digitalt nettbrett og bærbar PC ved et konferansebord

•••

xavierarnau / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Forskning viser at omtrent halvparten av arbeidstakerne aldri har bedt en arbeidsgiver om høyere lønn.Hvorfor er det så vanskelig å forhandle lønn?

Det kan komme ned til vårt kulturelle ubehag rundt å diskutere penger. I en PayScale-undersøkelse sa 28 % av de spurte som sa at de aldri hadde forhandlet lønn at de var ukomfortable med å be om mer. Nesten en femtedel av de spurte sa at de ikke ønsket å bli oppfattet som pushy.

Men å be om det du fortjener trenger ikke å virke aggressivt. Det er en riktig måte å forhandle lønn . Slik ber du om mer penger.

Husk at du er forhandlingspartner

Be om en høyning eller forhandle startlønn kan føles som en konfrontasjon. Men sjefen eller ansettelseslederen din er ikke motstanderen din. Du deler det samme målet: å få riktig betalt for dine ferdigheter eller erfaring.

Hvorfor skal de bry seg om lønnen din (annet enn å sørge for at kompensasjonen din passer inn i budsjettet deres)?

Forskning viser at arbeidere som føler at de får rettferdig betalt, er mer produktive, mer engasjerte og blir på jobben lenger enn de som ikke gjør det.Du vil jobbe hardere og produsere mer hvis du føler at du blir rettferdig behandlet.

I tillegg er du dyr å erstatte. Forskning viser at arbeidsgivere kan forvente å bruke omtrent 30 % av en avgående arbeidstakers lønn på å rekruttere og ansette deres erstatter.

Gjør din forskning

Lønnsintervaller kan variere mye fra arbeidsgiver til arbeidsgiver, men det er likevel en god idé å få en følelse av en rimelig lønn for jobben .

Bruk gratis lønnskalkulatorer fra nettsteder som Glassdoor, PayScale og Salary.com for å finne områder for jobbtittelen din. Ikke glem å legge til ferdigheter og sertifiseringer der det er aktuelt og notere standard fordeler og fordeler . Avhengig av din situasjon kan det være fornuftig å ta lavere lønn for mer fri eller bedre helseforsikring. Men du vil ikke kunne ta den avgjørelsen før du har alle dataene.

Stol på disse dataene, og ikke følelsene dine, når du forhandler lønn. Penger er personlig. Det kan være fristende å lufte frustrasjonene dine eller dele dine personlige forhold under diskusjonen. Motstå den trangen. Lag din sak basert på fakta.

Forbered deg på skjevhet

I en perfekt verden ville dine ferdigheter og kvalifikasjoner være det eneste som betydde noe under en lønnsforhandling. Men vi lever ikke i en perfekt verden. Alle har partiskhet, og dessverre inkluderer dette arbeidsgiveren din.

Rent praktisk kan dette bety at man må forhandle annerledes, avhengig av hvem man er. For eksempel viser forskning at kvinner betaler en høyere sosial kostnad for å forhandle og blir ofte oppfattet som mer krevende og mindre hyggelige når de ber om mer.

Det betyr ikke at du ikke bør forhandle hvis du sannsynligvis vil oppleve effekten av denne skjevheten. Men det betyr at du kanskje må være klar over den skjevheten og ta skritt for å omgå den. For eksempel kan kvinner velge å knytte forespørselen sin til teamets oppdrag, spesielt hvis forhandlinger er en del av rollen.

Eksempel på skript: Vi har snakket om hvordan den ideelle personen for denne rollen vil være aggressiv om salgsmål. Gitt det, er det rom i budsjettet for [X beløpskompensasjon]?

Utvide

Forstå kulturen

Nettverk har verdi utover å hjelpe deg med å finne jobbmuligheter og få henvisninger til åpne stillinger. Det kan også hjelpe deg med å finne ut hvordan ting fungerer hos en potensiell arbeidsgiver.

Hvis du har kontakter i selskapet, kan du benytte deg av deres innsikt. Hvis de vil dele lønnsområdet, så mye bedre. Men hvis de er motvillige til å snakke tall, kan du fortsatt få deres perspektiv på bedriftskultur rundt lønn.

Dra nytte av det rette øyeblikket

Når det kommer til lønnsforhandlinger, er det viktig å velge øyeblikket ditt med omhu. Noen ganger er det bedre enn andre for å få det du ønsker.

Når du har et jobbtilbud

For eksempel sier 70 % av ansettelseslederne at de forventer at kandidater forhandler om et jobbtilbud.Så det er nesten alltid en god idé å be om mer når du får tilbud om jobb. Selv om det ikke er plass i budsjettet, er det liten risiko for å fornærme ansettelseslederen.

Når du vil ha en høyning

Hva med når du er forhandle om en høyning på din nåværende jobb? Timing er viktig da også. Husk at en rekke faktorer må samsvare for at lederen din skal kunne føre saken din. Velg et tidspunkt da selskapet har det bra økonomisk og arbeidet ditt nylig har blitt anerkjent som et verdifullt bidrag.

Vær forberedt på å legge grunnlaget: I motsetning til hva du kanskje antar, er ikke årsavslutningen din alltid den beste tiden å få en stor økning fordi budsjettene ofte er satt på det tidspunktet. Men det er et godt tidspunkt å fortelle sjefen din at du er ivrig etter nye utfordringer (og belønningene som følger med dem).

Vær ærlig

I en undersøkelse sa 39 % av de spurte at de hadde løyet om å ha et annet jobbtilbud for å få et høyere lønnstilbud.Av åpenbare grunner er dette en dårlig idé.

Selv om du ikke er fanget i en løgn, ville du begynne en jobb på falske forutsetninger hvis du kom med et konkurrerende tilbud. Du trenger ikke drive med lureri for å få en bedre lønn.

Du fortjener en arbeidsgiver som vil betale deg rettferdig basert på dine fortjenester. Ved å gjøre research og lære å snakke om penger med større komfort, kan du oppnå målene dine med ærlighet.

Artikkelkilder

  1. Randstad. Lønns- og kompensasjonsstatistikk om virkningen av COVID-19 . Åpnet 21. juni 2021.

  2. PayScale. PayScale lønnsforhandlingsguide: Sjokkerende fakta om å forhandle lønnen din . Åpnet 21. juni 2021.

  3. Faktisk. A Piece of the Pie: Forstå viktigheten av rettferdig lønn . Åpnet 21. juni 2021.

  4. Arbeidsinstitutt. Oppbevaringsrapport for 2020 , Side 10. Åpnet 21. juni 2021.

  5. Robert Half. Lønnsforhandling . Åpnet 21. juni 2021.

  6. Randstad. Lønns- og kompensasjonsstatistikk om virkningen av COVID-19. Åpnet 21. juni 2021.