Jobbsøking

Hvordan be om mer penger på din nåværende jobb

Forretningsfolk diskuterer ideer på kontoret

••• Gary Burchell / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Føler du at du ikke får nok penger for jobben du gjør? Hvis du gjør det, er du ikke alene.

Ifølge Bureau of Labor Statistics median lønn for arbeidere i USA i tredje kvartal 2020 var 8,2 % høyere enn året før.

Men selv om den kan være på vei opp, er medianlønnen bare én måte å se på hva du tjener. Ansatte kan finne seg selv i å tjene høyere lønn eller lønn, men også håndtere høyere helsekostnader (eller andre kostnader, for eksempel bolig). Og mange ansatte tjener kanskje mer penger, men jobber hardere.

Mange arbeidere føler at kompensasjonen deres ikke har holdt tritt med bidragene de gir til bedriften. Hvis du er en av dem som føler deg underbetalt, hva er det beste måten å be om lønnsøkning?

Hvordan be om mer penger

Grunnlaget for enhver forespørsel om tilleggskompensasjon bør være en klar merittliste med solid ytelse.

Hvis arbeidsgiveren din gjennomfører regelmessige resultatevalueringer, kan det hende du allerede har dokumentasjon på plass. Hvis ikke, spør veilederen din om hun kan planlegge en gjennomgang slik at du kan få spesifikk tilbakemelding på prestasjonene dine, og formelt sette noen mål for det neste året.

Hold fokus på jobbprestasjonen din, i stedet for på dine personlige forhold når du diskuterer lønn.

Spor ytelsen din

Sørg for at du fører en oversikt over dine daglige og ukentlige prestasjoner, og alle data som støtter disse prestasjonene. Selv om du gjør en fantastisk jobb, kan det hende at sjefen din fortsatt trenger påminnelse.

Ikke vent til du ber om høyningen for å dele prestasjonene dine.

Hold veilederen din orientert om fremgangen din med en kontinuerlig strøm av kommunikasjon om aktivitetene dine. Spesielt er det nyttig å fortelle veilederen din:

  • Når du mottar ros eller anerkjennelse (spesielt fra ansatte på ledernivå eller personer i andre avdelinger)
  • Når arbeidet ditt bidrar til å øke selskapets inntekter eller redusere kostnadene
  • Når du går utover jobbbeskrivelsen din

Dokumenter verdien din

Undersøk kompensasjon og lønnstrender for feltet ditt gjennom undersøkelser fra profesjonelle organisasjoner, data om gjennomsnittlig lønnsøkning , online lønnsverktøy , og uformell dialog med faglige kolleger.

Når du kan dokumentere verdien du har tilført arbeidsgiveren din og fastslå hva du er verdt på markedet, er det på tide å be din overordnede planlegge et møte for å diskutere lønnen din. Dette kan skje naturlig på slutten av et allerede planlagt møte for ytelsesgjennomgangen din.

TIPS: Hvis du ber lederen din om et møte spesielt for å snakke om lønn, nevner det når du ber om møtet.

Oppsummer dine prestasjoner

Forbered en én til to siders oppsummering av prestasjonene dine, for å fremheve årsakene til at du har fått en lønnsøkning.

Deretter, under møtet, vil du muntlig be om en høyning. Ikke behov for en lang uttalelse. Du vil åpne opp samtalen, nevne prestasjonene dine, og be om en høyning.

Du kan for eksempel si:

Tusen takk for møtet med meg i dag. Jeg håper vi kan snakke om noen av mine siste prestasjoner, og deretter diskutere lønnen min. Som du vet, lanserte jeg nylig XYZ-prosjektet på deadline, og under budsjett. Jeg har allerede hørt fra salgsavdelingen at det hjelper med lead gen. Jeg har også vært i stand til å gjøre ABC og ser frem til X flere initiativer. Jeg er spent på hva jeg har oppnådd – og ser frem til det som kommer. Med alt det sagt, vil jeg gjerne snakke om kompensasjonen min.

Utvide

Du kan holde det generelt ('Jeg vil ha en økning' eller 'Jeg vil diskutere lønnen min'), eller du kan be om et spesifikt tall ('Basert på lønnsundersøkelsen min, vil jeg ha X prosent heve').

Vær forsiktig så du ikke antyder et ultimatum, eller formidler frustrasjon eller negative følelser. Vær klar til å imøtegå alle innvendinger som du kan forutse. Lønnsøkningsforhandlinger involverer ofte en frem og tilbake utveksling, ikke bare en første forespørsel fra en ansatt.

Begrunnelsen for en lønnsøkning bør utelukkende være basert på kvaliteten på arbeidet ditt. Unngå fristelsen til å presentere personlige årsaker som familieansvar eller ekstra utgifter du har pådratt deg.

Del fremtidige mål

Sammen med å beskrive hvorfor dine prestasjoner og arbeid i selskapet fortjener en økning, kan det være nyttig å nevne planene dine for fremtidige prosjekter. Dette styrker at du ønsker å holde fast og at å gi deg en høyning vil resultere i mer av det samme høykvalitetsarbeidet du allerede gjør.

Velg det rette øyeblikket

Lønnsbeslutninger bør være basert på forretningsmotivasjoner, ikke personlige faktorer. Likevel er det en smart idé å velge ditt øyeblikk for å be om en høyning.

Hvis bedriften din har årlige ytelsesvurderinger som er knyttet til høyninger, er det den beste tiden å sende forespørselen din. Eller hos noen selskaper kan heving være mest vanlig ved utgangen av regnskapsåret.

Men hvis selskapet ikke har den strukturen på plass, prøv disse tipsene for å planlegge samtalen:

  • Sørg for at selskapets ytelse er sterk (eller nivå) — Hvis du kan, vil du unngå å be om høyning dagen etter et bedriftsomfattende møte om selskapets underprestasjoner.
  • Få lederen din i godt humør — er lederen din alltid i godt humør på fredager? Planlegg deretter. På samme måte, prøv å unngå å planlegge på travle dager eller akkurat når sjefen din har en større presentasjon eller noe stressende på gang.
  • Tid det til en prestasjon — Hvis du nettopp har avsluttet et stort, imponerende prosjekt, er det et godt øyeblikk å be om en høyning, siden din sterke prestasjon vil være fersk i minnet til lederen din.
  • Gi beskjed på forhånd – vurder å avtale møtet en uke eller to i forveien slik at lederen din ikke føler seg fanget eller overrasket over forespørselen din.

Hvis du blir avvist

I tilfelle hvor arbeidsgiveren din avslår forespørselen din om lønning , spør hva du kan gjøre for å kvalifisere deg for en bump i lønn. Arbeid med veilederen din for å etablere spesifikke mål for å forbedre ytelsen din og en tidsplan for å nå disse målene.

Hvis overordnet tar opp et legitimt ytelsesproblem, diskuter trinnene du må ta for å overvinne problemet og en tidslinje for gjennomgang.

Det er ikke uvanlig at arbeidsgivere bruker lønnsstopp som grunn til å nekte økning, selv om de kan bekrefte at du ellers kunne fortjent en økning. Utforsk alternative scenarier med veilederen din der du kan øke kompensasjonen, for eksempel en forfremmelse eller posisjonsoppgradering . Vær forberedt på å vise hvordan rollen din har utviklet seg over tid, eller for å nevne måter du kan tilføre verdi i en ny rolle .

I denne epoken er den vanligste måten for mange funksjonærer å sikre seg lønning på, dessverre å bytte arbeidsgiver. Hvis du mottar et tilbud fra et annet selskap, kan din nåværende arbeidsgiver matche eller overgå tilbudet for å beholde deg i staben. Det er selvfølgelig ingen garanti for at dette vil skje, og det bør du være forberedt på å bytte jobb hvis du følger denne strategien som en måte å tjene mer penger på.

Noen arbeidsgivere vil reagere negativt hvis de til og med tror du søker alternativ jobb, så vær veldig diskret hvis du bestemmer deg for å forfølge andre muligheter mens du er ansatt.

Artikkelkilder

  1. Bureau of Labor Statistics. ' Vanlig ukentlig inntekt for lønnsarbeidere tredje kvartal 2020 .' Åpnet 5. november 2020.