Jobbsøking

Hvordan spørre en professor om et anbefalingsbrev

Professor og student gjennomgår essay i forelesningssal

••• Hill Street Studios / Blend Images / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du fullfører lavere eller høyere studier, eller har oppnådd graden din nylig, vil du sannsynligvis spørre en professor eller en akademisk rådgiver om en anbefaling brev når du begynner å søke på jobber.

Høyskoleprofessorer, spesielt de som har undervist deg i flere klasser, kan gi kraftige anbefalinger for arbeidsgivere og for forskerskolen. Tross alt har de observert deg analysere, skrive, artikulere dine synspunkter og presentere for grupper.

Professorer kan bekrefte det generelle kaliberet og kvaliteten på arbeidet ditt.

Mange professorer har en overflod av kontakter i den profesjonelle verden, inkludert eks-studenter og konsulentkunder, og de har vanligvis en høy grad av troverdighet med disse kontaktene.

Hvem skal be om en akademisk referanse

Folk som er kjent med ditt akademiske arbeid og prestasjon er utmerkede valg å be om anbefalinger når du starter karrieren. Du har kanskje ikke mye relatert arbeidserfaring innen det valgte feltet, og professorene dine kan snakke om kunnskapen og ferdighetene du har demonstrert som vil hjelpe deg med å lykkes i bransjen du retter deg mot.

Hvis mulig, be om et referansebrev fra en professor eller rådgiver som kjenner deg godt og respekterer arbeidet ditt og karakteren din.

Ikke be om en referanse fra en professor hvis du ofte var forsinket eller fraværende fra timen eller ikke fikk en god karakter.

Ideelt sett velger du noen du har snakket med utenfor klasserommet – for eksempel i kontortiden eller ved avdelingsaktiviteter.

Respekter også folks tidsplaner – hvis mulig, be om en referansebrev flere uker før semesteret slutter eller når du trenger det.

Hvordan be om en anbefaling fra en professor

Selv om du allerede har et positivt forhold til professoren din, er det viktig å være taktfull når du ber om en anbefaling . Du må huske på at professorer underviser et stort antall studenter.

Selv om de kan ha et veldig positivt generelt inntrykk av deg, vil de mest overbevisende referansene kreve at de gir en god del detaljer for å støtte sine positive påstander. Du kan hjelpe dem med å oppnå dette ved å oppgi noen av disse detaljene når du sender forespørselen din.

Lag et sammendragsdokument

Forbered et sammendragsdokument som viser hvert kurs du tok med professoren og refererer til alle artikler eller prosjekter du har fullført. Ta med karakteren for enkeltprosjekter samt totalkarakteren for emnet.

Hvis du har lagret et par papirer som ble godt mottatt – de med lysende kommentarer – leverer du kopier av disse dokumentene.

Gi din CV

Dele ditt resymé å gi professoren en oppsummering av dine utenomfaglige prestasjoner og din arbeidserfaring. Beskriv skriftlig hvilke typer jobber du ser etter, og hvilke kvalifikasjoner du fokuserer på. En kopi av stillingsannonsen vil gjøre det lettere for professoren din å skreddersy referansen til stillingen.

Legg ved et følgebrev

Inkludert en kopi av følgebrev kan hjelpe med denne prosessen. Hvis mulig, pek på spesifikke klasser eller prosjekter der du kanskje har vist frem noen av kjerneferdighetene du vil at anbefalingen skal vektlegge.

Be om et møte hvis mulig

Hvis du fortsatt går på skolen eller bor i nærheten av campus, prøv å avtale et møte ansikt til ansikt med professoren. Spør om fakultetsmedlemmet ville være komfortabel med å støtte deg som kandidat for den typen jobber du søker på, og spør deretter om du kan komme innom i kontortiden eller chatte over en kopp kaffe for å diskutere saken videre. Følg deretter opp med en e-post eller et brev til din potensielle fakultetsreferanse med vedlagte dokumenter.

Hvis det ikke er mulig, fungerer en videosamtale, telefonsamtale eller e-postutveksling også bra.

Vær tydelig på hva du vil

Sørg for at du oppgir nøyaktig hva du ber dem om å gjøre, for eksempel å skrive et generelt anbefalingsbrev for legitimasjonsfilen din, å skrive en anbefaling for en spesifikk jobb, eller for tillatelse til å oppgi dem som referanse.

Gi så mye varsel du kan

Gi fakultetsmedlemmer så mye forhåndsvarsel som mulig. Mot slutten av semesteret kan de bli belastet med å sette karakter på oppgaver og eksamener samt skrive anbefalinger til mange andre studenter.

Hva du skal inkludere i en e-postforespørsel

Når du sender e-postmeldingen, ta med navnet ditt i emnefeltet. (For eksempel: 'Joe Smith - Recommendation Request.')

Hvis du ikke kjenner professoren eller rådgiveren godt, gjør koblingen tydelig i e-posten.

Du kan for eksempel si: 'Jeg likte klassen din på XYZ, som jeg deltok på høsten 2020'. Det kan også være nyttig å inkludere et sammendrag av relaterte kurs- og skoleaktiviteter, sammen med CV og følgebrev.

Jo mer detaljert informasjon du gir, desto lettere vil det være for referanseskribenten å støtte deg.

Forespørsel om en anbefalingsmal

Her er et eksempelbrev som ber en professor om å gi en anbefaling for ansettelse. Last ned malen for anbefaling (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et anbefalingsbrev til en professor Last ned Word-malen

Eksempel på anbefalingsforespørsel

Kara Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
kara.jones@email.com

19. mars 2021

Willow Lee
Professor
Acme University
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære professor Lee,

Jeg har hatt stor glede og nytte av de fire timene jeg tok med deg de siste tre årene. Jeg håpet at du kanskje kjenner meg godt nok og har høy nok respekt for mine evner til å skrive en generell anbefaling for legitimasjonsfilen min.

Som du kan se fra det vedlagte følgebrevet, retter jeg meg mot stillinger i forlagsbransjen som vil trekke på mine skrive- og redigeringsevner, så vel som min organisatoriske evne.

Jeg har inkludert et oppsummeringsark for å friske opp minnet ditt om noen av hovedoppgavene mine, inkludert senioroppgaven min. Jeg har også lagt ved CV-en min som vil gi deg oppdatert om noen av mine prestasjoner utenfor klasserommet.

Gi meg beskjed hvis du er komfortabel med å støtte mitt kandidatur for jobber i forlagsbransjen. Jeg svarer gjerne på spørsmål og gir mer informasjon som vil hjelpe deg med å skrive din anbefaling. Kan vi møtes i kontortiden for å diskutere dette videre?

Tusen takk for alt du har gjort for meg og for at du tok deg tid til å gjennomgå denne forespørselen.

Vennlig hilsen,

Kara Jones (signaturpapirbrev)

Kara Jones

Utvide

Eksempel på e-postanbefaling

Emne: Forespørsel om Jessica Angel-anbefaling

Kjære fru Jones,

Jeg skriver til deg for å be om at du oppgir en referanse for meg når jeg begynner jobbsøkingen. Som dere vet skal jeg fullføre hovedfagsstudiene til våren, og har funnet flere spennende muligheter som jeg utforsker.

Som min rådgiver og mentor for bacheloroppgaven, tror jeg at en referanse fra deg vil gi en potensiell arbeidsgiver informasjon for å anbefale meg som skolerådgiver.

Hvis du trenger ytterligere informasjon, vennligst kontakt meg via e-post eller telefon.

Tusen takk for din omtanke og støtte.

Vennlig hilsen,

Jessica Angel
555-123-4567
jessicaa@aaa.com

Utvide

Husk å si takk

Når professoren din har skrevet referansen, sørg for å sende en takkebrev til referansen din , og erkjenner tjenesten. Du kan enten sende et håndskrevet notat eller en e-post.

Oppdater jobbsøkingsfremgangen din

Hold fakultetsmedlemmene dine oppdatert med jobbsøkingen etter hvert som den skrider frem. Sørg for å gi beskjed hvis du som arbeidsgiver ser ut til å være klar til å gjennomføre en referansesjekk. Du bør også gi professoren en stillingsbeskrivelse og kopi av følgebrevet ditt slik at de vil være forberedt hvis de mottar en samtale.