Jobbsøking

Hvordan be om en anbefaling på LinkedIn

Kvinne som bruker bærbar PC på hjemmekontoret

••• Heltebilder / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mer enn tre fjerdedeler av rekrutterere bruker LinkedIn til å undersøke kandidater for ansettelse, ifølge en Jobvite-undersøkelse. I noen tilfeller, selv før du blir valgt ut til et intervju, en rekrutterer eller rekrutteringsansvarlig vil sjekke deg ut på LinkedIn for å se hva du har oppnådd, hvem du er knyttet til og hvem som anbefaler deg. Dette betyr at anbefalinger er en viktig komponent i en effektiv LinkedIn-profil .

Når noen ser på LinkedIn-profilen din, vil de se en nettversjon av CV-en din komplett med referanser hvis du har anbefalinger i profilen din.

Anbefalinger fra veiledere, kunder, leverandører og kolleger som bekrefter dine ferdigheter, prestasjoner og positive arbeidsstiler, vil ikke bare forbedre profilen din, men de vil også vise en ansettelsesleder med et blikk, strålende referanser som vitner om din kandidatur for ansettelse.

Lær hvordan du får LinkedIn-anbefalinger, hvem du kan be om referanser og hvordan du administrerer anbefalingene du har mottatt.

Tips for å få gode LinkedIn-anbefalinger

Ta deg tid til å be om anbefalinger fra LinkedIn-forbindelsene dine. Anbefalinger fra personer du har jobbet med veier mye. For en potensiell arbeidsgiver er en LinkedIn-anbefaling en ansettelsesreferanse på forhånd og kan hjelpe deg med å sikre et intervju.

Hvem du skal spørre

En LinkedIn-anbefaling er et vitnesbyrd om din profesjonelle verdi skrevet av en av dine førstegradsforbindelser. Så du vil ha anbefalinger som er kraftige, tungtveiende og autoritative. Så her er hvordan du mottar dem:

  • Være knyttet til en nåværende eller tidligere leder, kollega, klient eller andre kontakter
  • Skriv en forespørsel til ham eller henne, inkludert noen få prestasjoner du er mest stolt av, samt en grasiøs måte å si nei på.

Alternativer for å få anbefalinger

Den beste måten å få anbefalinger på LinkedIn er å gi dem. Når du anbefaler et LinkedIn-medlem, bekrefter du deres kvalifikasjoner – og folk elsker å bli anbefalt. De vil sannsynligvis gjengjelde hvis du tar deg tid til å hjelpe dem.

Sjekk tilkoblingene dine

Et første skritt er å søke på LinkedIn etter ansatte ved firmaet ditt, klienter og andre profesjonelle kontakter som er registrert hos LinkedIn. Ikke overse kolleger i profesjonelle organisasjoner som du har samarbeidet med. Vurder frivillig arbeid, frilansjobber og annen ikke-ansatt arbeidserfaring.

Gi for å få

Deretter bør du vurdere å skrive en anbefaling for alle kontakter som også kan være i stand til å skrive for deg (så lenge du ser positivt på dem).

Å gjøre denne tjenesten for dem vil bidra til å skape en følelse av forpliktelse som de bør gjengjelde. Når du har fullført anbefalingen deres, la dem få vite hvorfor du har skrevet for dem (på grunn av detaljene som ligger til grunn for ditt positive syn på arbeidet deres) og spør om de kan vurdere å skrive en anbefaling til deg.

Spør direkte

Eller du kan be om en anbefaling. Det er enkelt å be om en anbefaling via LinkedIns meldingssystem. Når du ber om en anbefaling, be personen anbefale deg hvis de kan og hvis de har tid. På denne måten har de en utsagn om de ikke er interessert i å gi deg en referanse, er utelukket av selskapets retningslinjer fra å gi referanser, eller ikke føler de kjenner deg godt nok til å anbefale arbeidet ditt.

Det kan være nyttig å inkludere en påminnelse om den delte opplevelsen ved enhver forespørsel som kan tjene som grunnlag for deres anbefaling. For eksempel: 'Jeg tenkte at du kunne være snill nok til å skrive en LinkedIn-anbefaling for meg gitt vårt vellykkede samarbeid om Johnson-forslaget.'

Eksempel på LinkedIn-anbefalingsforespørsel

Kjære Margaret:

Jeg håper du har hatt det bra! Det var flott å treffe deg igjen – det førte tankene til de morsomme og sprø tidene da vi jobbet sammen, som de hele natten vi dro for å sikre at anslagene var så nøyaktige som mulig.

Jeg er i ferd med å oppdatere LinkedIn-profilen min, og den ville føles ufullstendig uten en anbefaling fra deg. Da vi jobbet sammen, følte jeg at jeg virkelig viste min verdi og ferdigheter, spesielt med leverandørgjennomgangen der jeg var i stand til å barbere en halv million av utgiftene våre fra år til år ved å finne alternativer og påvirke ferdigheter.

På grunn av en ny retning, håper jeg å ta profesjonelt, vil jeg gjerne understreke mine påvirkningsevner. Hvis du kunne snakke om den prestasjonen, ville det vært spesielt nyttig for meg.

Hvis du ikke er komfortabel med å komme med en slik uttalelse – det er åpenbart en stund siden vi jobbet sammen – ville jeg absolutt forstå det.

Uansett, ha en flott dag!

Vennlig hilsen,

Jenny

Utvide

Hvordan lage en forespørsel

  • Klikk på tilkoblingen din Profil.
  • Klikk på Mer og velg Be om en anbefaling. (Eller bla ned til Anbefalinger og klikk Be om en anbefaling.)
  • Tilpass forespørselen din ved å følge spørsmålene, og legg deretter til en tilpasset melding.

Skjemaet vil gi deg et hermetisk skript: Hei [tilkobling], kan du skrive en anbefaling til meg? Slett alltid denne meldingen og oppgi din egen.

Jo mer personlig du kan gjøre forespørselen din, jo bedre. Referer til vanlige prosjekter og erfaringer og minn dem om forbindelsen din og hvorfor de kanskje vil anbefale deg. Enda bedre, tilby å skrive dem en anbefaling først.

Hvis noen allerede har skrevet en anbefaling til deg utenfor LinkedIn, kan du videresende en kopi av dokumentet deres og spørre om de kan være så snille å laste opp en på nettet som en del av LinkedIn.

Hvordan administrere LinkedIn-anbefalinger

Du vil kunne administrere anbefalinger du har mottatt og spørre kolleger, kunder, ledere, ansatte og andre som kan anbefale arbeidet ditt som referanse.

Når du mottar en anbefaling, vil du bli varslet via e-post, og du vil kunne se anbefalingen og be om en revisjon, om nødvendig. Hvis du av en eller annen grunn ikke vil ha anbefalingen på profilen din, trenger du ikke publisere den.

Viktig: En viktig merknad - ikke spør folk du ikke kjenner om anbefalinger.

Du kan også velge hvilke anbefalinger som skal vises ved å gå til profilen din og bla ned til Anbefalinger , og klikk på blyantikonet for å redigere. Dette vil vise deg en liste over anbefalingene dine med et alternativ for å vise eller ikke vise hver av dem.

Artikkelkilder

  1. Jobvite. 2018 Recruiter Nation Survey: The Tipping Point—The Next Chapter in Recruiting . Åpnet 13. januar 2021.