Karriereråd

Hvordan be om jobben tilbake og bli ansatt på nytt

Forretningsmann og forretningskvinne håndhilser

••• Tom Merton / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har nettopp begynt i ny jobb. Likevel har du en synkende følelse av at du kanskje har gjort en feil. Hva kan du gjøre når du har sluttet i jobben og startet i en ny stilling, bare for å oppdage at den nye jobben ikke er det du forventet? Hva er alternativene dine når du allerede angrer på at du forlot den gamle jobben din, og du virkelig skulle ønske du ikke hadde gjort det? Er det en måte du kan bli ansatt på nytt etter at du har sluttet i den gamle jobben din?

Kan du spørre arbeidsgiveren din om du kan gå tilbake til stillingen du sluttet? Hva er den beste måten å be om den gamle jobben din tilbake? Eller bør du forfølge andre muligheter?

Hva du skal gjøre når en ny jobb ikke fungerer

Forhåpentligvis forlot du din gamle arbeidsgiver på en positiv måte. Fordi du ikke vet hva som kan skje når du begynner i ny jobb, er det fornuftig å gjøre det forlate en jobb på de beste vilkårene mulig.

Selv om du flittig sjekker ut selskapet, din fremtidige leder og dine medarbeidere så godt du kan, er kanskje ikke jobben slik du hadde forestilt deg den, og det å jobbe for selskapet var kanskje ikke det du forventet.

Det skjer, men før du ber om den gamle jobben din tilbake, må du være sikker på at du vil ha den. Selv om du kunne gå tilbake, kan du kanskje ikke. Det er også viktig å tenke over hvorfor du bestemte deg for å forlate din gamle arbeidsgiver. Hvis ingenting har endret seg, annet enn du ikke liker den nye jobben din , kan det være bedre å fortsette jobbsøkingen etter en stilling som passer bedre.

Bør du be om jobben tilbake?

Er det fornuftig å be om jobben tilbake? Du trakk seg av en grunn . Er det at den nye jobben ikke fungerer en god nok grunn til å gå tilbake til en situasjon du nylig har sluttet? Eller er det fornuftig å se etter en ny jobb og gå videre?

Tenk seriøst på hva du ville måtte tape – eller vinne – hvis du sluttet i den nye jobben og startet på nytt. Eller vurder å bli i den nye stillingen mens du forsiktig (og konfidensielt) starter jobbsøkingen på nytt.

Hvis du er stresset selv om du tenker på å gå på jobb, og du ikke kan se noen alternativer for å endre dynamikken på den nye arbeidsplassen din, kan det være på tide å gå tilbake eller gå videre til noe annet.

Det kan være en måte du diskret kan diskutere situasjonen med din nye leder. Tross alt kan selskapet også tenke seg om. Hvis du gjør det, ikke nevn hvor mye du hater jobben din . I stedet, gjennomgå de mulige alternativene for hva du skal gjøre videre før du starter en samtale eller tar noen avgjørelser.

Vei fordeler og ulemper før du tar en endelig avgjørelse:

  • Lag en liste over hvorfor du dro, og lag deretter en ny liste over hva fordelene ville være hvis du gikk tilbake.
  • Hvis fordelene oppveier ulempene, bør du vurdere å be om din gamle jobb tilbake eller om en ny stilling hos din tidligere arbeidsgiver.

Hvis du var en ansatt som ble høyt respektert, kan din tidligere arbeidsgiver gjerne vurdere å ansette deg på nytt.

Vil selskapet ansette deg på nytt?

Ikke anta at selskapet vil ansette deg tilbake, selv om de trodde du var god i jobben din. Stillingen din kan allerede være besatt. Selv om det ikke er det, foretrekker de kanskje å starte på nytt med noen andre. Det vil være spørsmål om ditt engasjement for selskapet og om du vil slutte igjen neste gang du får et jobbtilbud .

Hvis selskapet er villig til å vurdere å ansette deg på nytt, må du sannsynligvis selge deg selv til selskapet og overbevise dem om at det er en god idé å ansette deg på nytt.

Vær forberedt på å forklare hvorfor du dro, hva som ikke fungerte i det nye selskapet, og hvorfor du ønsker å komme tilbake. Vær også forberedt på å vise selskapet hvorfor det ville være fordelaktig for dem å ansette deg på nytt, og hvordan du vil vise din forpliktelse til å bli denne gangen.

Den beste måten å be om jobben tilbake på

Her er noen tips du kan bruke for å gjøre det enklere å få tilbake den gamle jobben din:

Resigner grasiøst

Før du drar, gjør alt du kan for å sikre deg gå av på gode vilkår . Her er råd om hvordan si opp en jobb . Å slutte på best mulig vilkår vil hjelpe deg med å holde en fot innenfor døren til selskapet og øke sjansene for å bli ansatt på nytt. Hvis du ikke sluttet på de beste vilkårene, kan det være vanskelig å bli ansatt på nytt. Du kan kontakte din tidligere leder for å prøve å jevne ut ting.

Hold kontakten med kolleger

Hold kontakten med dine tidligere kolleger. Ta kontakt med dem på LinkedIn, Facebook, Twitter og Instagram. Send en LinkedIn-melding eller en e-post innimellom for å sjekke hvordan de har det. Spis kaffe og lunsj ved anledning. Jo mer tilkoblet du er, jo lettere blir det å gå tilbake. Jo sterkere dine personlige forbindelser, desto mer sannsynlig er det at du blir tatt tilbake.

Hold kontakten med selskapet

I tillegg til å holde kontakten med dine tidligere kolleger, hold kontakten med selskapet. Hvis selskapet har en LinkedIn gruppe, bli med eller følg selskapets LinkedIn-side. Du kan også 'like' selskapets Facebook-side og følge selskapet på Twitter. Hvis din tidligere arbeidsgiver driver en bedriftens alumninettverk , bli med. Jo mer engasjert du forblir, jo større er sjansene dine for å komme tilbake.

Ta en beslutning

Ikke ta en forhastet avgjørelse. Tenk over det nøye, og sørg for at du virkelig ønsker å gå tilbake. Ikke be om å bli ansatt på nytt bare fordi det er veien til minste motstand og det er lettere å be om jobben tilbake enn det er å starte jobbsøkingen på nytt.

Vær sikker på at det er det riktige trekket fra både et karriere- og et personlig perspektiv. Mens du bestemmer deg for hva du skal gjøre, ikke glem at du slutter av en grunn.

Be om jobben tilbake

Hvis du bestemmer deg for å gå tilbake til å jobbe for din tidligere arbeidsgiver, kan du be om et personlig møte eller sende et brev eller en e-postmelding og be om jobben tilbake. Her er en eksempelbrev for å be om jobben tilbake og en mal som du kan redigere for å passe dine personlige forhold.

Hva annet kan du gjøre?

Sjekk andre jobber i selskapet . Hvis jobben din er besatt, spør om andre ledige stillinger du kan være kvalifisert for. Bedrifter vil sannsynligvis vurdere å gjenansette tidligere ansatte som har gjort en god jobb for dem tidligere. Det kan til og med være en stilling som passer bedre enn jobben du forlot.

Vær forberedt på å forklare

Vær forberedt på å svare på spørsmål – mange spørsmål. Forbered svar på spørsmål om hvorfor du sluttet, hvorfor du vil ha jobben tilbake og hvorfor selskapet bør ansette deg på nytt. Du må være overbevisende og selge deg selv til selskapet om hvorfor de bør gi deg en ny sjanse.

Ha en reserveplan

Å gå tilbake til din tidligere posisjon er kanskje ikke et alternativ. Ha en reserveplan på plass og vær forberedt på å starte et nytt jobbsøk. Her er tips til hva du kan gjøre når en ny jobb går ikke . Selv om det er vanskelig å bli fortalt «nei», kan det i det lange løp være bedre å vurdere andre alternativer og beholde karrierevei gå fremover i stedet for bakover.

De neste trinnene

Hvis du får en positiv respons fra din tidligere arbeidsgiver, er neste skritt å si opp jobben din så grasiøst som mulig. Det kan være ubehagelig, men slutte i en jobb du nettopp har startet kan være det beste alternativet for arbeidsgiveren så vel som deg selv.

Men hva bør du gjøre hvis din gamle arbeidsgiver ikke vil ha deg tilbake? Begynn diskret å se etter en ny stilling, still opp noen referanser som kan bekrefte dine kvalifikasjoner , og betrakt dette som et støt i karrieren din – ikke en stor hendelse. Det skjer oftere enn du kanskje tror. Til syvende og sist, hvis jobben ikke passer best, ville det være best for alle, spesielt deg, hvis du gikk videre.