Jobbsøking

Hvordan unngå dårlige (eller middelmådige) arbeidsgivere

Hvordan unngå å bli ansatt av et dårlig selskap

Stressede kontorarbeidere

•••

SurfUpVector / iStock / Getty Images Plus

En uorganisert intervjuprosess . Ufornøyde ansatte. En ansettelsesleder som opptrer som din dødelige fiende i stedet for en forhandlingspartner under lønnsforhandling fase.

Det er alle slags tegn som indikerer jobben du søker på kan være et mareritt . Selvsagt har selv de beste arbeidsgiverne dårlige dager.

Ikke anta at ett omplanlagt intervju betyr at kalenderen alltid er i uro, eller at en enkelt irritert rekrutterer betyr at du ikke kommer i kontakt med din potensielle sjef.

Men lytt når magefølelsen forteller deg at noe er galt – og grav deg inn for å finne ut om instinktene dine indikerer at det er reelle problemer i selskapet, før du godtar et jobbtilbud.

Tegn på at du intervjuer et dårlig selskap

Selv om du trenger en jobb sårt, bør du ikke måtte ta en jobb du ikke er komfortabel med. Disse tegnene bør gi deg pause.

Ingen oppmerksomhet på detaljer

Som arbeidssøker gjør du ditt beste for å sikre at søknadsmateriellet ditt er perfekt. Du sjekker, dobbeltsjekker, til og med trippelsjekker din fortsetter og følgebrev for å sikre at de er målrettet mot jobben og fri for skrivefeil og feil.

Arbeidsgiver bør vise lignende omsorg på slutten av prosessen. Hvis de ikke gjør det, kan det være et tegn på at du ikke har å gjøre med en profesjonell organisasjon.

Her er et eksempel. En leser ved navn Sonya skrev for å si: 'Jeg sendte min CV, portefølje-URL og følgebrev til et selskap forrige uke; adressert til en visepresident som angitt i annonsen. Flere dager senere fikk jeg tilbake et brev som var grammatisk feil og uprofesjonelt. Du kan vel i det minste si at jeg fikk svar.'

Hun fortsatte: «Noen ganger blir du bare litt satt ut når du prøver så hardt å gjøre ting riktig, og enten får du ikke noe svar, eller så får du en veldig dårlig en fra en som har tittelen visepresident.'

Når slike ting skjer, lurer du på om du vil jobbe for et selskap som var så uprofesjonelt.

Uhøflighet eller aggressiv oppførsel

Å ansette ledere som ikke møter opp til intervjuer uten å planlegge på forhånd er et rødt flagg. En jobbsøker rapporterte at han brukte over en time på å komme seg til intervjustedet, bare for å bli fortalt av en sekretær at han måtte komme tilbake på et senere tidspunkt.

Overselger jobben

Hver gang en rekrutterer eller ansettelsesleder sier at du absolutt ikke kan gå glipp av denne muligheten og du må sende CV-en din, droppe alt og intervjue osv. akkurat nå, bør du lure på hva det haster med. Kanskje er det en legitim mulighet som må fylles umiddelbart, eller kanskje er det bare en overivrig rekrutterer eller leder som prøver å oppfylle en ansettelseskvote.

Begrenset kontaktinformasjon

Uklar kontaktinformasjon (ingen kontaktperson eller firmanavn) og telefonnumre som ikke vises på oppringer-ID er et annet varseltegn. Du skal enkelt kunne søke på Google og finne bedrifts- og bedriftsinformasjon. Sjekk også LinkedIn og se bedriftssiden og hvem som jobber der.

Jobber som høres for godt ut til å være sant

Det gamle mantraet om at hvis det høres for godt ut til å være sant, så er det sannsynligvis det, gjelder fortsatt. En person som var midt i en jobbsøking, ble fortalt av en rekrutterer at en arbeidsgiver ansetter en leder på høyt nivå for et topphemmelig multimillion-oppstartsselskap. Da jobbsøkeren spurte videre, fant han ut at oppstarten ikke var finansiert, og at den ikke hadde noen eksisterende produkter eller til og med en markedsplan.

Hva en jobbsøker kan gjøre

Har du sett noen av disse røde flaggene? Du trenger ikke gå ut av intervjuprosessen umiddelbart. Det er skritt du kan ta før du bestemmer deg.

Trykk Pause. Du kan stoppe – eller i det minste stoppe – ansettelsesprosess midlertidig mens du lærer mer om selskapet. Det er ikke noe galt med å utsette å sende CV-en eller avtale et intervju hvis du er usikker på om du vil jobbe for selskapet.

Gjør leksene dine. Undersøk selskapet . Google firmanavnet for å finne ut hva du kan finne om det på nettet. Sjekk selskapets LinkedIn og sosiale sider for å se hvilken informasjon du kan finne. Sjekk nettsteder som Glassdoor og les firmaanmeldelser som kan hjelpe deg med å bestemme om du vil fortsette med ansettelsesprosessen eller ikke.

Bruk tilkoblingene dine. Hvis du har en nettverksforbindelse som hjelper deg med å finne innsideinformasjon, bruk den. Kjenner du noen som jobber der? Spør dem om selskapet. Hvis du tilhører en faglig forening, kan de kanskje hjelpe deg med nettverk med folk som kan gi deg råd. Bruk også nettbaserte nettverksressurser som LinkedIn. Du kan bli overrasket over hvor mye du kan finne ut.

Hvordan si høflig nei (takk)

Det er viktig å huske på at ikke alle selskaper er 'gode' selskaper. De driver ikke alle profesjonelt, og du vil kanskje ikke jobbe for et selskap som ikke samsvarer med dine standarder.

Du har alltid muligheten til avslå et intervju , trekke ditt kandidatur for ansettelse, eller avslå et jobbtilbud .

Viktige takeaways

Lytt til magen din: Hvis instinktene dine forteller deg at noe er feil, vær oppmerksom.

Se etter spesifikke røde flagg: Disse inkluderer en uorganisert intervjuprosess, frekke HR-representanter eller ansettelsesledere, eller uprofesjonell kommunikasjon.

Finn ut mer informasjon: Undersøk selskapet og spør nettverksforbindelsene dine om all innsikt de har å tilby.

Trenger du å avslå jobben? Vær profesjonell: Du vil kanskje ikke jobbe i dette selskapet, men du må fortsatt oppføre deg med ynde og profesjonalitet.

Utvide