Halv

Hvordan være en god radiopersonlighet

Et bilde av en mann og kvinne som annonserer et radioprogram fra et studio.

•••

Null reklamer / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En minneverdig radiopersonlighet bryter gjennom luftbølgene for å bli et ikon både på og uten luft. Fokuser innsatsen utover mikrofonen for å skille deg ut i en konkurranseutsatt bransje.

Bli et gjenkjennelig 'ansikt'

Meldere hvis stemmer kanskje er kjent, blir ofte anonyme når de går ut av en radioboks. En måte å utvide merkevaren din og til slutt din appell er å hjelpe folk å assosiere ansiktet ditt med stemmen din. Se etter muligheter enten som en del av et stasjonsprosjekt eller på egen hånd for å bli fotografert på arrangementer, veldedige stasjoner eller festivaler i samfunnet ditt.

Teknologien har gjort det enkelt å filme intervjuer du kan gjennomføre i standen under radioprogrammet. Du kan til og med streame videoene live via stasjonens nettsted eller på sosiale medier. La stasjonen starte en YouTube-kanal for å kompilere slike intervjuer, og promoter deretter kanalen.

Bli komfortabel med å snakke med folk på måter som ikke involverer en radiomikrofon, og se etter en stil som skiller deg fra andre kunngjørere i samfunnet ditt. Kanskje du alltid kan dukke opp i cowboystøvler eller med ringer på hver finger. Uansett hva det er, finn noe som passer til din profesjonelle persona og gi den litt visuell stil. Og ikke overse din tilstedeværelse på sosiale medier!

Samarbeid med en TV-stasjon

En TV-stasjon kan gi deg det visuelle uttaket du trenger for å bli sett og ikke bare hørt. Hvis radiostasjonen din allerede jobber med en TV-stasjon, er halve arbeidet ditt allerede gjort. Hvis ikke, bli kjent med reporterne og ankrene på en av de beste nyhetsstasjonene.

Krysskampanjer kan hjelpe samarbeidende TV- og radiostasjoner med å utvide publikummet sitt. For eksempel kan du gjøre et vanlig segment på en lokal TV-stasjons nyhetssending på kvelden mens en av stasjonens reportere gjør et vanlig segment på radioprogrammet ditt.

Ved å utvikle disse kontaktene kan du bli involvert i TV-stasjonens samfunnsprosjekter, kanskje til og med være vertskap for en teleton eller dukke opp på et morgennyhetsprogram. En nyhets-/snakkeradiovert kan brukes som valgnattkommentator eller sportsanalytiker.

Bli din bys musikkekspert

De fleste byer har én radiokunngjører som er den beste autoriteten på musikk. Prøv å være denne personen. Hvis du appellerer til et yngre publikum, bli personen som kjenner klubb- og konsertscenen. Hvis du er en erfaren veteran, plasser deg selv som det eneste intervjuet som kan snakke om Elvis Presley eller Beatles.

Kanskje du kan vise frem din ekspertise på din radiostasjonens nettsted som en måte å annonsere kunnskapen din på. Du vil bli overrasket over hvor ofte TV-reportere kommer og ringer når de kjenner ekspertisen din. Denne strategien fungerer også for ikke-musikkkunngjørere som kan snakke intelligent om politikk, næringsliv eller sport.

Arranger en spesiell begivenhet

Å få navnet ditt knyttet til et arrangement er en ideell måte å få folk til å snakke om deg på. Hvis du har en lidenskap for musikk, kan du vert for en live-fjernkontroll å samle inn lytternes ubrukte bandinstrumenter for å dele ut til skoler i nød. Liker du å spille golf? Arranger en turnering for veldedighet.

Sørg for å kontakte nyhetsorganisasjoner i byen din for å få dekning. Du må selge arrangementet ditt som noe som hjelper fellesskapet og ikke bare gjøre det til et selvbetjent reklamestunt.

Vær fleksibel

Radio er en flyktig industri. Du kan være byens #1 countrymusikk-jock og våkne opp for å finne at stasjonen din har byttet formater til hiphop, men de fleste etablerte personligheter klarer disse stormene.

Utvikle deg selv som en personlighet som er større enn formatet du presenterer, slik at du kan bytte fra Top-40 til Oldies når du blir eldre. Verdien din vil komme i lang levetid i byen din fordi flertallet av radiokunngjørere er i en konstant tilstand av å starte på nytt med nye jobber i nye byer.

Å bli en elsket radiopersonlighet krever arbeid utover luftskiftet. Ved å legge inn de ekstra timene, vil du få hengivenhet fra samfunnet ditt og forhåpentligvis en større lønnsslipp ved å være en uunnværlig ressurs for stasjonen din.