Arbeid-Hjemmefra-Jobber

Hvordan lykkes med å selge produkter hjemmefra

Direktesalg, den klassiske hjemmearbeidsvirksomheten for foreldre, kan være en fin måte å tjene ekstra penger på samtidig som man opprettholder en ønskelig balanse mellom hjemme og privatliv og en fleksibel timeplan.Direktesalg gir mange fordeler, for eksempel muligheten til å tilpasse virksomheten til hvor mye tid som er tilgjengelig, en minimal forhåndsinvestering i dollar og potensielle morsomme og sosiale fordeler, spesielt fordi hjemmefester er ditt primære salgssted.

Dine venner og familie blir ikke bare dine kunder, men kanskje også dine kolleger, når du rekrutterer nye salgskonsulenter til teamet ditt. Å komme i gang med direktesalg kan deles inn i en fem-trinns prosess.

Hvordan direktesalg fungerer

en gruppe kvinner som sminker seg

Jamie Grill / Getty Images

Ved direktesalg, også kjent som multi-level markedsføring eller nettverksmarkedsføring, konsulenter (eller distributører) selger produkter og tjenester direkte til kunder uten bruk av en fysisk butikk.

Vanligvis foregår salget gjennom en-til-en-kontakt – for eksempel fester i hjemmet – men salg kan også skje via telefon, hjemme hos en kunde eller på kontoret, gjennom sosiale medier eller på Internett.

Direktesalg selskaper opererer vanligvis som multi-level marketing (MLM) organisasjoner. Dette betyr at kompensasjon til selgere er basert på både direkte produktsalg og provisjoner eller overstyringer som kommer fra andre rekrutterte selgere.

Konsulenter som tar med nye medarbeidere inn i gruppen, mottar provisjoner basert på de nye representantenes fremtidige salg og deres rekrutters salg. Pyramidespill fungerer faktisk på samme måte, selv om forskjellen mellom et pyramidespill og et MLM er at et pyramidespill kun er avhengig av rekruttering, og ikke produktsalg, for inntekter. For å unngå pyramidelignende strukturer er det viktig å unngå direktesalgsoperasjoner som legger vekt på rekruttering fremfor salg.

I en MLM er dine rekrutter og deres rekrutter din downline, og personen som brakte deg inn (og de før henne) er upline. Vanligvis plasserer selskapet grenser om hvor omfattende du kan bygge ut upline og downline.

De fleste direktesalgskonsulenter jobber deltid for å supplere familiens inntekt. I følge Direktesalgsforeningen , tjente direktesalgskonsulenter en medianinntekt på $2400 i året i 2011 (det siste året DSA ga ut denne informasjonen). I 2018 rapporterte DSA at 84 prosent av direktesalgskonsulentene jobbet 29 timer eller mindre per uke.

Vanligvis kjøper nye direkteselgere et oppstartssett fra personen som introduserte dem for produktet. Prisene på settene varierer betydelig og er basert på prisen på produktene som selges. Sett starter ofte på rundt $100 og prisene går opp derfra.

Avgifter og upline provisjoner kan trekkes fra salget, og produkter kan ha en variabel engrosprisstruktur basert på volum. Hvert selskap har også sitt eget sett med regler med hensyn til å selge tilbake usolgt varelager til selskapet.

For best å forstå hvordan spesifikke direktesalgsoperasjoner fungerer, les kontraktene og dokumentasjonen nøye, og still mange spørsmål før du starter.

Hva ønsker du fra din direktesalgsbedrift?

Eldre par håndhilser med en forretningskvinne

Ariel Skelley / Getty Images

Nå som du har en grunnleggende forståelse av direktesalg, spør deg selv hvorfor du ønsker å komme i gang med direktesalg og hvor mye tid du vil bruke på dette arbeidet.

 • Liker du ideen om å underholde i hjemmet ditt samtidig som du tjener litt penger for å kompensere for kostnadene?
 • Vil du bare tjene litt ekstra penger uten en stor forpliktelse av tid og penger?
 • Prøver du å bygge en heltidsbedrift og håper å tjene en betydelig del av familiens inntekt fra direktesalg?
 • Er du først og fremst interessert i direktesalg fordi du elsker visse produkter og ønsker å kjøpe dem med rabatt?

Det finnes ingen riktige eller gale svar på disse spørsmålene, og de er alle legitime grunner til å komme i gang med direktesalg. Men å kjenne til de viktigste årsakene til å komme inn i direktesalg, vil bidra til å bestemme produktet du velger, forretningsplanen din og dine overordnede mål.

Uansett hvilken skala du bestemmer for ditt direktesalg, vil den avgjørende faktoren for suksessen være du . Spør deg selv om du har personligheten til en selger . Vurder om du har ferdighetene til å være en hjemmebedriftseier og om du vil like å jobbe hjemmefra. Tenk på om du kan balansere familie og arbeid på ett sted.

For å svare på om du har den rette personligheten for en karriere innen salg, må du være overbevisende og ha en hyggelig, men utholdende måte. Du må jobbe for å overvinne innvendinger mens du fortsatt behandler og lærer av avvisningen på en elegant måte. Du må være selvmotivert og i stand til å sette og nå mål for deg selv.

Hvis du er usikker på dine ferdigheter og evner for salg, men ønsker å lære, kan direktesalg være et godt sted å sette dem på prøve på grunn av den relativt lave startinvesteringen og det positive støttenettverket av kolleger.

Velg et produkt å selge

Krukker med saus i hyllene

Julien McRoberts / Getty Images

For noen nye direkteselgere er det ikke noe problem å velge et produkt. De elsker et bestemt produkt og ønsker å selge det og også kjøpe det til en rabatt for seg selv. Selv når det er tilfelle, må du imidlertid tenke gjennom fordeler og ulemper ved produktvalget ditt for å lykkes.

 • Synes du høyt om produktet? Det er mye vanskeligere å selge noe du ikke føler sterkt for. Mest sannsynlig vil du begynne med å selge til venner og familie, så vær sikker på at du er villig til å stå bak produktet. Vær spesielt forsiktig med produkter som gir helsepåstander.
 • Er produktet forbrukbart? Et produkt som blir brukt opp har potensiale for gjentakende kunder på en måte som varige varer ikke gjør.
 • Hva er kvaliteten på produktet? Uansett om et produkt er forbrukbart eller ikke, er kvalitet og omdømme viktige faktorer for å bygge en base av tilbakevendende kunder.
 • Hva er prisen på produktet? Selv om ikke-forbruksvarer som smykker og hjemmevarer kanskje ikke har gjentatte salg, har de en tendens til å bli priset høyere og gir derfor muligheten for større inntekter per salg.
 • Hvem vil kjøpe dette produktet? Det kan virke enklere å selge et produkt som appellerer til et bredt segment, men varer med en smalere kundebase kan være vellykket hvis det stemmer overens med ditt eget personlige nettverk av venner og bekjente. For eksempel, hvis du er mor til førskolebarn, vil leker og bøker for små barn appellere til folk du kjenner, i det minste foreløpig.
 • Er produktet en luksusvare eller en nødvendighet? Luksusvarer har vanligvis et høyere prispunkt og gjør det bra rundt høytidene. Men i tøffe økonomiske tider blir salget av luksusvarer mye vanskeligere.

Forstå kostnader og kompensasjon

Fokusert ung kvinne som jobber ved bærbar datamaskin på kontoret

Heltebilder / Getty Images

Forståelse kompensasjon spiller en svært viktig rolle i valg av produkt og utforming av forretningsplan. Noen kompensasjonsplaner legger vekt på salg, mens andre fokuserer på rekruttering.

 • Unilevel plan: I denne planen rekrutterer du så mange personer til din downline som du kan, og de vil forbli i din downline så lenge du fortsetter å selge. Dette er ofte kjent som en festplan. Du vil oppnå økonomisk suksess like mye ved rekruttering som ved salg, både for deg og din downline.
 • Trapp- eller utbryterplan: Dette er den vanligste typen plan. Nye distributører eller medarbeidere som du rekrutterer, kan til slutt bryte opp fra downline når de når et forhåndsbestemt volum eller antall egne downline-distributører. På baksiden kan du også bryte deg bort fra upline. Denne planen legger vekt på salg fremfor rekruttering.
 • Binære og andre kompensasjonsplaner: I en binær plan er du begrenset til to distributører på toppen av din downline, og salgsvolum i deres downline er kilden til suksess. Vanligvis har disse planene ukentlige utbetalinger. Det er mange lignende typer planer med forskjellige antall distributører og nivåer av downline.

I tillegg til å velge en type plan, undersøk vilkårene og gebyrene knyttet til spesifikke planer, og start med noen få viktige spørsmål:

 • Hva koster startpakken? Det bør være i tråd med kostnadene for produktet og, enda viktigere, rimelig for deg.
 • Hva er provisjonsstrukturen? Det kan virke som om høyere provisjoner alltid vil være bedre, men en provisjon som er for høy kan signalisere at produktet er overpriset, noe som gjør det vanskeligere å selge og en dårlig langsiktig mulighet.
 • Hva er de månedlige vedlikeholdsgebyrene eller andre kostnader? Hvis du planlegger å selge bare av og til, blir dette spørsmålet enda viktigere, siden disse gebyrene kan spise opp all fortjenesten din.
 • Hvilke begrensninger er det for å selge tilbake usolgt varelager? Vurder om selskapet tilbyr store insentiver for deg til å hope seg opp varelager gjennom å tilby volumrabatter. Denne typen arrangement kan være et rødt flagg; ikke la deg overtale til å kjøpe mange produkter du ikke kan returnere.

Lag din forretningsplan for direktesalg

et nærbilde av en hånd som skriver på et dokument

Mladen Zivkovic / Getty Images

Mens direktesalg er mindre komplisert enn mange andre hjemmebedrifter, trenger du fortsatt en forretningsplan. Å sette mål, skissere trinn og lage en plan kan holde deg på rett spor. En enkel forretningsplan skisserer de grunnleggende trinnene enhver gründer bør ta for å skissere en ny satsing.

Du har allerede begynt denne prosessen ved å gjennomgå grunnene dine for å komme inn i direktesalg, tenke på dine egne styrker og svakheter og bestemme omfanget av virksomheten. Du forstår også en oversikt over kompensasjonsstrukturene og vet hva du skal se etter i et produkt.

Etter realistisk å ha bestemt hvor mye tid du kan bruke til direkte salg, og snakke med andre som selger ønsket produkt, sett kortsiktige og langsiktige salgsmål samt rekrutteringsmål.

Mens du tok produktvalget ditt, kom du mest sannsynlig opp med ideer om din potensielle kundebase, men se nå på det markedet nærmere. Er det mange andre selgere av dette produktet i ditt personlige nettverk? Hvor kan du finne et nytt markedssegment?

På sikt kan det hende du må lage en nettside eller markedsføre produktene dine ved hjelp av sosiale medier. Hva er trinnene for å gjøre dette? Hvilke nye ferdigheter kan du trenge å få? På kort sikt, hvordan vil du begynne å selge?

Skriv ned svarene på disse spørsmålene og lag utkast til en første tidslinje slik at du navigerer i det som ligger foran deg.