Jobbsøking

Hvordan være deg selv og få jobben

Autentisitet kan hjelpe deg med å bygge en bedre karriere

Kvinne hjemme på laptop undersøker og søker jobb

•••

Getty Images/Vladimir VladimirovInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker jobb, er du autentisk deg selv, eller gjør du en handling? Hvis du pleier å polere personligheten din, er du ikke alene. I en serie studier har opptil 90 % av jobbkandidatene engasjert seg i falske atferd på intervjuer, som integrasjon og selvpromotering. Videre rapporterte forskere at opptil 75 % av forsøkspersonene deres engasjerte seg i atferd som er semantisk lik løgn.

Å forfalske det til du gjør det er kanskje ikke den beste strategien når det gjelder å bli ansatt.

Direkte løgner kan koste deg jobbtilbud og komme tilbake for å hjemsøke deg senere, men selv mildere former for uekthet kan hindre din profesjonelle fremgang.

En feltstudie viste at investorer evaluerte gründere dårligere når disse gründerne forsøkte å imøtekomme deres interesser. Hvorfor? Delvis fordi uautentisk oppførsel økte gründernes angstnivåer og presenterte dem som manipulerende.

Men å være autentisk i jobbintervjuer og karrierevalg er generelt sett ikke det samme som å være ditt unyanserte jeg. Nøkkelen til å balansere autentisitet mens du opprettholder en profesjonell oppførsel er å koble til dine verdier og lidenskaper og deretter presentere deg selv i et best mulig lys.

Hva er autentisitet?

I sammenheng med karrieren din handler det å være deg selv mindre om å la alt henge ut og mer om å vite hva som er viktig for deg. Dette betyr å utvikle en dyp forståelse av dine verdier og mål, og deretter finne ut den beste måten å oppnå dem på.

For å opptre autentisk i en profesjonell setting, må du også lære å kommunisere dine mål og ferdigheter på en måte som andre kan forstå. For eksempel selv om en intervjuer ber deg om det del en historie om en gang du opplevde feil på jobben , bør du være sikker på å velge en anekdote som viser at du har overvunnet problemet og oppnådd en verdifull ferdighet. Det er best hvis du deretter kan relatere det til hvordan du har brukt den erfaringen for å oppnå suksess.

Autentisitet betyr ikke å dele alle feiltrinn, feil eller tvil. Det betyr å være ærlig når du deler informasjon og være sikker på at handlingene dine stemmer overens med dine verdier og mål.

Her er nøklene til å være ditt autentiske jeg i en profesjonell setting.

Vet hva som er viktig for deg

Har du noen gang hatt en dårlig jobb? Her er hvorfor det er gode nyheter: hver mindre enn ideell yrkeserfaring kan lære deg en verdifull leksjon om hva som er viktig for deg på jobben – og hva som ikke er det.

Kanskje du trodde en merkevare-arbeidsgiver var avgjørende for din suksess, bare for å oppdage at bedriftskultur var uforenlig med livet du ønsker. Eller kanskje du valgte ett jobbtilbud fremfor et annet basert på penger, og fant senere ut at den sparsomme fordelspakken kostet deg mer enn å ta en litt lavere lønn. Alle disse tilbakeslagene kan hjelpe deg å forstå mer om hva du ønsker (og trenger) i en jobb.

Se etter ekte tilkoblingspunkter

En av de beste måtene å få intervjueren på din side er å lære det dere allerede har til felles.

Mens du gjør ditt forskning før intervju , la litt tid til å slå opp ansettelsessjefen på LinkedIn.

Du kan finne ut at du gikk på samme skole, har en lignende sertifisering eller har felles kontakter.

Og selv om du åpenbart ikke vil lene deg for hardt på det du har lært, for at du ikke skal se litt for påtrengende ut, vil det å gå inn i intervjuet med denne informasjonen hjelpe deg med å skape en forbindelse. Det kan også slappe av deg nok til å la deg virkelig lytte og snakke, i stedet for å vente spent på sjansen din til å imponere. Til syvende og sist er jobbintervjuer - eller burde i det minste være - bare samtaler.

Pass på bedragersyndrom

Føler du deg ofte uverdig til suksessen din? I så fall kan det hende du lider av bedrager syndrom , et fenomen der kompetente mennesker føler seg som svindlere, til tross for mange bevis på deres prestasjoner.

Faren for bedragersyndrom er todelt, da det kan:

  1. Undergrave deg : Bedrager syndrom kan friste deg til å være selvironisk i jobbintervjuer og andre viktige profesjonelle interaksjoner, noe som kan undergrave ditt profesjonelle rykte. Generelt er det best å unngå overdeling i jobbintervjuer. Hold det profesjonelt. Du skylder ikke en intervjuer (eller noen andre) dine mest pinlige avsløringer.
  2. Steng jobbveksten din : Bedragersyndrom kan også overtale deg til å avslå kampanjer og unngå strekkoppgaver fordi din nåværende situasjon føles mer komfortabel. Sannheten er at vekst nesten alltid er ubehagelig, i det minste i begynnelsen. Hvis du ikke klarer å handle på muligheter fordi du ikke føler deg klar ennå, kan du finne deg selv fast på ett sted.

Kjenn dine styrker

Jobbintervjuer er salgsargumenter, og du er produktet. For å lykkes må du kunne markedsføre deg overfor arbeidsgiveren og demonstrer hvordan du vil løse problemene deres, oppnå målene deres og bygge større suksess.

Start med å generere en liste over styrker som du kan bruke i CV, følgebrev og i samtale under jobbintervjuer. Denne listen bør inneholde begge deler harde ferdigheter , som spesifikke teknologier og sertifiseringer, og myke ferdigheter , som kommunikasjon og teamarbeid.

Deretter, matche dine kvalifikasjoner med stillingsannonsen og forbered deg på å argumentere for hvorfor du er den beste personen for jobben.

Vær fleksibel

Dine verdier, mål og krav vil utvikle seg i løpet av livet og karrieren. Sjekk med deg selv fra tid til annen for å være sikker på at du fortsatt er på vei i riktig retning. Du vil ha lettere for å ta risiko og overtale beslutningstakere hvis både hodet og hjertet ditt er med i spillet.

Artikkelkilder

  1. Journal of Applied Psychology. Måling av forfalskning i ansettelsesintervjuet: Utvikling og validering av et intervju Faking Behavior Scale . Åpnet 11. september 2020.

  2. Francesca Gino, Ovul Sezer og Laura Huanga. Å være eller ikke være ditt autentiske selv? Å ta hensyn til andres preferanser hindrer ytelse . Organisatorisk atferd og menneskelige beslutningsprosesser . Åpnet 11. september 2020.