Karriereveier

Hvordan bli flypilot

Fly pilot

•••

Adastra/Getty Images

Hvis du blir et flyselskap Pilot er karrieremålet ditt; å lære å fly et faktisk fly er ikke den vanskeligste delen. De tekniske aspektene ved å styre et fly – selv store kommersielle jetfly – kan mestres av de fleste som er forpliktet til å gjøre det, men å ha ansvaret for et fly, dets mannskap og passasjerer, og dets last handler om mer enn bare det tekniske aspekter. Å få den nødvendige erfaringen krever en betydelig investering av tid og penger.

Flyteknologi har blitt så avansert at det har blitt en klisje for folk å si at fly flyr selv. Og det kan være sant når alt går etter planen, men alt går ikke alltid etter planen. Flyselskappiloter trenger å ha kapasitet til å håndtere store fly og til å ta beslutninger med det beste for alle om bord, og de må kunne gjøre det under ugunstige forhold. Så i tillegg til flyopplevelse , en godt avrundet utdanning er viktig for potensielle flypiloter.Flyselskaper verdsetter også piloter som har erfaring med å fly for militæret og lederegenskaper som ofte følger med.

Store, kommersielle flyselskaper krever at piloter har bachelorgrader. Noen mindre, regionale flyselskaper krever kanskje ikke mer enn en toårig grad, men hvis målet ditt er å en dag være kaptein for et stort, kommersielt jetfly, ta en bachelorgrad. Det trenger ikke nødvendigvis være en luftfartsrelatert grad, men hvis du tidlig vet at det er en kommersiell flyselskappilot er det du vil gjøre, kan det være det beste alternativet.

Krav til Federal Aviation Administration (FAA).

Å bli ansatt av et flyselskap som førstebetjent - eller co-pilot - krever at søkere har et Airline Transport Pilot (ATP) sertifikat. I tillegg til å bestå gjeldende kunnskap og praktiske prøver, må søkere:

  • Være minst 23 år gammel
  • Ha et yrkesflygersertifikat med en instrumentvurdering
  • Har registrert minst 1500 timer totalt som pilot
  • Har registrert minst 50 timer i en flermotors fly

Potensielle flyselskappiloter vil ikke oppfylle alle disse kravene bare ved å delta på flyskole eller et luftfartsprogram ved et universitet. En vanlig vei mot å tjene de nødvendige timene og få verdifull erfaring er å jobbe som flyinstruktør.

Lære å fly

Det er mer enn én vei mot å lære å fly et fly og bli lisensiert til å gjøre det. Hvilket alternativ som er best avhenger av omstendighetene dine.

  1. Del 61 eller Del 141 Flyskole : Flyskoler er kategorisert som del 61 flyskoler eller del 141 flyskoler. Disse viser til FAA-regelverket, og del 61 beskriver kravene for sertifisering av piloter, mens del 141 beskriver regelverket rundt pilotskoler. Del 61 flyinstruksjon er det minst regulerte, noe som gjør det til det mest uformelle og ofte det billigste alternativet. Instruktører ved del 61-skoler kan gjennomføre opplæring på den måten de velger, uten mye tilsyn fra FAA. Del 141 flyskoler , på den annen side, må følge en streng treningsoversikt som er godkjent av FAA. Begge treningsmetodene kan tilby et uformelt miljø i ditt eget tempo, men del 141-trening er kjent for å være litt mer fartsfylt. De fleste flyskoler tilbyr trening på netter og helger.
  2. Luftfartshøgskole eller universitet: Den åpenbare fordelen med å gå på høyskole eller universitet med en luftfartsprogram er å få en fireårig grad mens du lærer å fly. Kursene består av luftfartsrelaterte klasser rettet mot karrierepiloter, og kvaliteten på opplæringen er høy. Universiteter kan gi studentene yrkeserfaring og mest oppdatert teknologi og utstyr i landet. Ulempen med kollegiale programmer er kostnadene, men stipend og andre typer økonomisk støtte er tilgjengelig for å kompensere for undervisning og flykostnader. Vurder å bli med i en profesjonell luftfartsorganisasjon i samfunnet ditt, for eksempel Experimental Aircraft Association (EAA) eller Aircraft Owners and Pilots Association (AOPA). De tilbyr ofte stipend og gratis opplæringsseminarer.
  3. Aviation Academy: Luftfartsakademier tilbyr en måte for studenter å få de nødvendige pilotsertifikatene og kunnskapene på kort tid. Disse programmene trener ofte folk til å bli flyselskappiloter om et år eller to med fortettede kurs og intens flyselskapsorientert opplæring under et Del 141-program. Mange ganger samarbeider disse selskapene med flyselskaper for å tilby garanterte jobbintervjuer til nyutdannede. Den største ulempen er kostnadene, siden luftfartsakademier er det dyreste alternativet.
  4. Militær luftfartskarriere: En militær luftfartskarriere kan lette den økonomiske byrden ved flytrening, med avveiningen om en 10-årig forpliktelse til militæret. Siden kostnadene for opplæring er dekket, er dette et ønskelig alternativ for noen. I tillegg til de økonomiske fordelene kan militærpiloter glede seg over å reise verden rundt samtidig som de får erfaring med å fly store fly. Å bli militærpilot betyr å møte strenge akseptkrav, både fysisk og mentalt. Ulempene med å bli militærpilot inkluderer det lange engasjementet, mye tid borte fra hjemmet og sannsynligheten for utplasseringer. Når forpliktelsen er fullført, er jobbutsiktene generelt svært gode siden militær erfaring er svært ønsket av rekrutterere til flyselskaper.

Opptjening av ansiennitet

Når den først er ansatt av et flyselskap, er den eneste måten å tjene ansiennitet og eventuell forfremmelse til kaptein å sette av tid. Fordi flyselskapene naturligvis ønsker at deres mest erfarne piloter skal være de som fører flyene deres, kan du regne med å bruke flere år som førsteoffiser. Når du er forfremmet til kaptein, vær forberedt på å bruke mer tid før du tjener de mest foretrukne timeplanene. Forvent å tjene ansiennitet ved å fly om natten og i helgene.