Grunnleggende

Hvordan bli en digital rettsmedisinsk etterforsker

nærbilde viser hender som skriver på bærbar PC med et overlegg av diagnostiske diagrammer.

••• littlehenrabi / Getty Images

Uten tvil går teknologien frem i et stadig raskere tempo. I dagens høyteknologiske verden leder industrien enten vei eller spiller innhenting. Dette gjelder ikke mindre for lovhåndhevelse og kriminologi karrierer, ettersom flere og flere muligheter er tilgjengelige for teknologisk tilbøyelige kriminelle til å begå forbrytelser på nettet. Hvis du vil spille en rolle i å bekjempe disse nettkriminalitetene, vil du vite hvordan du blir en digital rettsmedisiner .

Hvorfor bli en Computer Forensics Analyst?

Fra kompleks økonomisk svindel til grufulle forbrytelser som utnyttelse, menneskehandel og barnepornografi, spiller datamaskiner en større og større rolle i hvordan, når og hvorfor forbrytelser begås. De spiller også en stor rolle i å samle bevis og lykkes med å straffeforfølge disse forbrytelsene, og det er grunnen til at eksperter som kan samle inn, gjenopprette og analysere bevisene er så viktige for dagens kriminelle etterforskere og etterforskere , og hvorfor digitale rettsmedisinere er så ettertraktet innenfor strafferetts- og kriminologifeltet.

Hvem ansetter digitale rettsmedisinere?

Du kan finne arbeid som dataetterforskningsekspert på en rekke steder, inkludert offentlige etater som politiavdelinger og etterforskningsbyråer. Private selskaper bruker også digitale etterforskere for å opprettholde sikkerheten for datasystemene sine, og privatetterforskere og advokatfirmaer har ofte kontrakt med digitale etterforskere.

Den økende etterspørselen og høye kompetansenivået som kreves for disse jobbene har gjort dem svært lukrative, med analytikere som i noen tilfeller kan tjene mer enn $100 000 årlig.

Komme i gang som digital rettsmedisinsk ekspert

Så viktige som digitale etterforskningsjobber er, er det ikke et lett felt å bryte seg inn i. Det krever hardt arbeid, mye læring og mye utholdenhet og dedikasjon. Selv om det ikke er noen universelle kvalifikasjoner, er det noen generelle retningslinjer som kan gi deg en ide om hva arbeidsgivere ser etter. For å lykkes i jobbsøkingen din, må du lage en CV som inkluderer relevant utdanning, erfaring og ferdigheter.

Utdanningskrav for datakriminalteknikere

Cyber-teamet ved USAs Federal Bureau of Investigations tilbyr en liste over foretrukne grader for programmet deres. Denne listen fungerer som en god guide for hvilke studier du bør ta hvis du vil finne en jobb innen digital rettsmedisin. De mest fordelaktige gradene for dataetterforskningseksperter inkluderer:

 • Datamaskin og digital etterforskning
 • Data- og informasjonssikkerhet
 • Dataetterforskning
 • Digitale undersøkelser
 • Datateknologi utdanning
 • Datasikkerhet
 • Datavitenskap
 • Data-, elektro- eller programvareteknikk
 • Data teknikker
 • Cybersikkerhet
 • Databaseutvikling
 • Enterprise Computing
 • Digital etterforskningsledelse

Dette er bare noen få av gradene som kan hjelpe deg på din karrierevei, men de er de mest relevante og gir den mest direkte praktiske læringen og erfaringen du trenger for å få et forsprang på jobbjakten.

Nødvendig erfaring for digitale rettsmedisinske eksperter

Hvis du har søkt etter stillingsannonser for digitale rettsmedisinske eksperter, har du sannsynligvis lagt merke til at de fleste arbeidsgivere forventer at du allerede har erfaring. Det kan åpenbart utgjøre et problem for noen som er ferske fra skolen. Hvis du ikke kan få en jobb uten erfaring, og du ikke kan få erfaring uten en jobb, hva skal en aspirerende datakriminaltekniker gjøre?

Den gode nyheten er at arbeidserfaringen din ikke trenger å være direkte relatert til digital etterforskning. Hvis du har erfaring med å jobbe med datasystemer eller maskinvare, eller innen dataprogrammering eller andre relaterte felt, kan dette hjelpe deg med å møte disse tidligere arbeidshistorie krav.

Du kan også få erfaring ved å begynne som politi og jobbe deg opp i en spesialstilling som detektiv eller etterforsker. Dette vil gi uvurderlige etterforskningsferdigheter og erfaring som, kombinert med en datamaskinrelatert grad, vil gjøre deg til en svært attraktiv kandidat for mer lukrative private entreprenørjobber.

Jobber som digital rettsmedisinsk ekspert eller etterforsker

En karriere som digital rettsmedisinsk ekspert kan være svært økonomisk givende, men det kan også være svært krevende. Mange eksperter som for tiden jobber på feltet, spesielt for rettshåndhevende enheter, rapporterer at en stor del av undersøkelsene deres inkluderer å måtte se på grusomme bilder og videoer og gjennomsøke tekstmeldinger og e-poster. Det kan til tider være veldig tøft mentalt og følelsesmessig.

Selv om det ikke er noen bestemt karrierevei, kan du sjekke med individuelle byråer for å finne ut mer om deres spesifikke krav. I mellomtiden, med den rette kombinasjonen av utdanning og erfaring, kan du sette deg opp for en verdifull og økonomisk givende karriere som digital rettsmedisinsk dataekspert.