Karriere Planlegging

Hvordan bli en lege

Kravene for å bli lege inkluderer års utdanning

Så du vil bli lege. Det er absolutt et lukrativt yrke: gjennomsnittslønnen til en lege i USA er rundt $300 000 per år.Ikke overraskende er det et tøft yrke å komme inn i med mye skolegang og opplæring som kreves.

Leger , også kalt leger, diagnostiserer og behandler folks sykdommer og skader. Basert på forskjeller i opplæring og filosofi, har de enten betegnelsen M.D. (doktor i medisin) eller D.O. (lege i osteopatisk medisin) etter navnene deres (for eksempel Jane Brown, M.D., eller Jim Smith, D.O.).

Det første trinnet for å bli lege er å finne ut om du har egenskapene som vil hjelpe deg å lykkes med dette karriere . Fordi treningen din primært vil bestå av naturfag, trenger du en sterk evne for dette emnet. Du trenger også spesifikke myke ferdigheter , og du må være medfølende og følsom for andres følelser. Også nødvendig er sterk kritisk tenkning og problemløsningsferdigheter , samt utmerket lytter og snakkeferdigheter , vil tillate deg å kommunisere med pasienter og kolleger. Du skal også ha det bra organisert og detaljorientert.

Nødvendig utdanning

Medisinstudenter med utklippstavle

Science Photo Library / Getty Images

Hvis du ønsker å bli lege, gjør deg klar til å forplikte deg til å bruke minst 11 år på utdanningen din etter videregående. Etter går på college i fire år for å få en bachelorgrad, må du gå på medisinstudiet i fire år til. Det vil bli fulgt av tre til åtte år med medisinsk utdanning (GME) i form av et internship eller residency-program.

Du må gå på en medisinsk skole som er akkreditert av Samhandlingsutvalg for medisinsk utdanning (LCME) eller American Osteopathic Association Commission on Osteopathic College Accreditation (COCA). Begge organisasjonenes nettsteder viser akkrediterte programmer.

Hva kan du forvente å studere på medisinstudiet? Kursene dine vil sannsynligvis inneholde følgende, men kan variere avhengig av om du går på et allopatisk eller osteopatisk program:

 • Biomedisinske byggesteiner
 • Integrert patofysiologi
 • Menneskelig brutto og utviklingsanatomi
 • Fysiologi
 • Medisinsk genetikk
 • Farmakologi
 • Histologi og embryologi
 • Menneskelig ernæring
 • Immunologi
 • Smittsomme sykdommer
 • Oftalmologi
 • Rektorer for medisin
 • Rektorer for kirurgi

I tillegg til kursene dine, vil du også motta omfattende klinisk opplæring gjennom kliniske rotasjoner. Forvent å jobbe i en rekke kliniske spesialiteter, inkludert pediatri, obstetrikk og gynekologi, familiemedisin, kirurgi, akuttmedisin og indremedisin.

Å komme inn på medisinsk skole

Medisinstudenter i forelesning med overheadprojektorlerret

Cultura RM Exclusive/Matt Lincoln / Getty Images

Opptak til medisinstudiet er veldig konkurransedyktig. I følge American Association of Colleges of Osteopathic Medicine (AACOM), en søker med den beste sjansen til å komme inn på en skole for osteopatisk medisin 'er godt avrundet, har en bred bakgrunn, [og] har vist akademisk fortreffelighet.' I tillegg ønsker han eller hun å bli involvert i samfunnet sitt og bruke tid på å bli kjent med pasientene sine, er medfølende og har solide kommunikasjonsevner og en helbredende touch.

Artikkelen sier også at mange søkere til osteopatiske medisinstudier er utradisjonelle studenter som er eldre (25 % av innlagte studenter er 26 år eller eldre). De kommer fra en rekke karrierebakgrunner.

Allopatiske (M.D.) programmer er også ekstremt konkurransedyktige og selektive. Som D.O. programmer, ser de etter studenter som har prestert godt faglig. De foretrekker søkere med gode kommunikasjonsevner og som har vist lederegenskaper.

Søkere må vanligvis ha oppfylt forutsetningen for høyskolekurs i vitenskapene, inkludert biologi, generell og organisk kjemi, matematikk, engelsk og statistikk. Selv om spesifikke krav varierer fra skole til skole American Medical Association (AMA) opplyser at det kreves et karaktergjennomsnitt på tre og en halv til fire på en firepunktsskala for opptak. I tillegg må man prestere godt på Medical College Admissions Test (MCAT) .

Etter fullført medisinsk utdanning

Lege med stetoskop på sykehus

Portra / Getty Images

Etter å ha fullført medisinsk utdanning, må du få lisens til å praktisere medisin i staten der du jobber. Alle de 50 statene i USA, så vel som District of Columbia, har statlige medisinske lisensieringsnemnder som er ansvarlige for lisensiering av leger.

Mens hvert styre har sine egne krav, krever alle at de har fullført en akkreditert medisinsk skole og utdannet medisinsk utdanning. En MD må bestå alle tre delene av United States Medical Licensing Examination (USMLE), og en D.O. må bestå alle tre nivåene av Comprehensive Osteopathic Medical Licensing Examination (COMLEX-USA). Kontakt det statlige medisinske styret i staten din for å lære om kravene. De Federation of State Medical Boards publiserer også Statsspesifikke krav for førstegangs medisinsk lisens.

I tillegg til å få en statlig lisens, velger mange leger å bli styresertifisert i en medisinsk spesialitet. Hvert av medlemsstyrene i American Board of Medical Specialties gir sertifisering som må fornyes hvert år. Innledende sertifisering krever fullføring av medisinsk skole og medisinsk utdanning, og bestått en skriftlig eller muntlig eksamen i dette spesialiseringsområdet.

Slik får du din første jobb

Portrett av lege på sykehus ser på kamera

Innocenti / Getty Images

Forberedelse til å bli lege krever mye innsats, for ikke å nevne penger: fire år på høyskole, fire år med medisinsk skole og tre til åtte år med medisinsk utdanning etter doktorgrad. Etter alt det er det en eksamen å bestå.

Å få en lisens kan være en lang prosess og en veldig dyr prosess med gebyrer som varierer fra noen få til flere hundre dollar. Når du er klar til å søke jobb, vil du være godt forberedt til å jobbe. Her er noen av egenskapene arbeidsgivere ønsker hos jobbkandidater:

 • Overholder de høyeste standardene for medisinsk praksis, etikk og profesjonalitet til alle tider
 • Nøyaktig og rettidig dokumentasjon av journaler
 • Viser respekt og følsomhet for kulturelle forskjeller
 • Evne til å motivere og samarbeide effektivt med andre
 • Problem løses med kreativitet og oppfinnsomhet
 • Du må være en lagspiller og ha en lidenskap for det du gjør

Ansvarsfraskrivelse: Vær oppmerksom på at informasjonen på denne nettsiden kun er for veiledning, ideer og assistanse. Du bør konsultere skolene du er interessert i for å få fullstendig informasjon om opptaksprosedyrer og pensum, samt jurisdiksjonene du ønsker å jobbe i for å forhøre deg nærmere om lisensieringskrav.

Artikkelkilder

 1. Nomadehelse. ' Komplett liste over gjennomsnittlig legelønn etter spesialitet .' Åpnet 16. februar 2020.

 2. American Association of Colleges of Osteopathic Medicine. ' Egenskapene til en vellykket osteopatisk medisinstudent .' Åpnet 16. februar 2020.