Karriereråd

Hvordan bli økonomisk uavhengig som en hjemmeværende mor

Mor på laptop med baby

••• Hero Images/Getty Images

Når du blir hjemmeværende forelder, gir du til slutt opp en lang rekke ting, og en av tingene du kanskje ikke lenger har er økonomisk uavhengighet . Mange foreldre som velger å bli hjemme har en ektefelle eller partner som er økonomisk stabil og villig til å gjøre nødvendige økonomiske ofre for en familie med én inntekt . Før eller siden vil det imidlertid komme en tid da du begynner å savne og til og med lengte etter den uavhengigheten du mistet da du ble hjemmeværende forelder.

Ta opp spørsmålet om hvorfor du trenger å være økonomisk uavhengig

Når du bestemmer deg for at du må være økonomisk uavhengig, er det viktig å ta tak i problemene som får deg til å føle det slik. Hvis en av foreldrene blir hjemme, vil det bare fungere hvis alt blir 'vårt' og dere jobber som et team. En 'din' og 'min' holdning vil ikke fungere i et forhold der den ene partneren er avhengig av den andre for daglige utgifter og utgifter.

Noen hjemmeværende foreldre kommer i en situasjon hvor den andre partneren blir kontrollerende og følger nøye med på pengebruken, noe som gjør det vanskelig å finne penger til å kjøpe ting til seg selv eller andre i familien uten godkjenning fra den andre ektefellen. Hvis dette er tilfelle, kan det være lurt å sette opp en kategori hvor dere hver får penger som dere kan bruke uten å stå til ansvar overfor den andre partneren hver måned. Hvis det viser seg vanskelig å komme til enighet om denne saken, kan det også være et signal om at det er på tide å få hjelp utenfra for forholdet.

En annen årsak er at samværsforelderen eller partneren deres kan føle at de ikke lenger bidrar til familiens ve og vel. Ofte kan hjemmeværende foreldre spare en betydelig sum penger i barnepasskostnader og andre måter ved å bruke kuponger og lage mat hjemme. Selv om du ikke spesifikt tjener en inntekt, bidrar dette til syvende og sist til familiens økonomiske velvære siden det sparer familiens penger totalt sett. Hvis denne følelsen eksisterer, er det viktig å sette seg ned og snakke gjennom det.Lag et budsjett for begge scenariene og finn ut hvilket alternativ som er best for familien din som helhet.

Se etter alternativer for arbeid hjemme

Hvis du ønsker å bli økonomisk uavhengig, må du finne en måte å generere inntekt på. Det er mange alternativer som gjør at du kan være hjemme med barna dine, men likevel få inn inntekt for å forsørge familien din . Disse alternativene er ikke alltid enkle, og du vil ofte trenge støtte fra din ektefelle eller partner for å få dem til å fungere, men de kan hjelpe deg med å bli økonomisk uavhengig.

Start en hjemmebedrift

Et alternativ er å starte en bedrift som du kan jobbe videre hjemmefra . Dette kan være å se på andre barn, eller det kan være en tjeneste du kan tilby andre fra hjemmet ditt. For eksempel vil noen frisører konvertere en garasje eller kjeller til en salong og tilby tjenester hjemmefra i henhold til barnas timeplaner. Du kan også restaurere møbler for folk eller tilby catering eller matlagingstjenester for familier som ikke har tid til å lage mat.

Tjen penger med Internett

Et annet alternativ er å finne en bedrift eller jobb som du kan gjøre på nettet . Du kan for eksempel åpne en Etsy-butikk og selge varer du lager på nettet. Du kan også bruke eBay til å selge varer du finner. Et annet alternativ er å bygge et spesialnettsted der du selger varer du kjøper med rabatt. Det er også mulighet for å blogge eller vlogge og tjene penger på det. Mange av disse prosjektene kan gjøres under barnas nedetid og jobbe inn i en anstendig inntektsstrøm over tid.

Finn en jobb hjemme

Det er en rekke jobber du kan gjøre online fra frilansskriving å svare på telefonsamtaler til datainntasting . Nøkkelen er å se etter legitime muligheter og selskaper som du kan stole på. Noen call center jobber vil trene deg lokalt på et senter og deretter tillate deg å jobbe hjemmefra. Avhengig av jobben din, kan det hende du kan gjøre om kontorjobben din til en du primært gjør hjemmefra. Det er bare online lærere og professorer samt regnskapsførere og andre jobber. Du kan jobbe kvelder eller netter og fortsatt fokusere på barna dine på dagtid.