Karriereveier

Hvordan bli advokat

En del av Hvordan bli advokat

Så du har sett dem på TV og filmer og lest om dem i bøker, og du ble fascinert. Du har forsket litt, og du er interessert. Du har bestemt deg for å bli advokat – gratulerer! Men hvordan gjør du bli advokat ?

Jobb hardt og gjør det bra på college

Hvis du er sikker på at du vil bli en advokat selv i videregående skole , bør du velge en høyskole eller et universitet som har en førskolerådgiver og hvor du kan velge et hovedfag som vil forberede deg til jusstudiet på den beste måten for deg. Det er ingen spesifikk hovedfag som kreves for å gå på jusstudiet, men det er nødvendig at du oppgraderer med så høy GPA som du kan klare - det vil gjøre din reise for å bli advokat mye enklere. Lær å studere, lær hvordan du lærer, og fortsett å snakke med førlovsrådgiver på skolen din.

Mellom junior- og seniorårene dine, studer og ta LSAT

Statistisk sett de fleste førskolestudenter ta LSAT om sommeren eller høsten - juni eller oktober eksamen. Dette er fordi sommeren er den perfekte tiden å dedikere til å studere til LSAT, som er en veldig unik og utfordrende eksamen. Det setter deg også opp til å ha en LSAT-poengsum som fører inn i søknadssesongen og bør tillate deg å sende inn søknader i god tid før alle skolefristene.

Søk på jusskoler

Når du har LSAT-poengsummene dine, bør du begynne sende inn søknader til jusskoler. Selv om det ikke er noe magisk antall jusskoler som en person burde søke om til, anbefales det at du velger minst et par sikkerhetsskoler, et par gode matchskoler og et par rekkeviddeskoler. Sørg for at du forsker på skolene, spesielt hvis du er interessert i et bestemt rettsområde - du vil forsikre deg om at hver skole du søker på har kurs innen det området, eller kanskje til og med en spesialisering.

Jobb hardt og gjør det bra på jusstudiet

Du går på jusstudiet! Nå er det på tide spenn deg fast og virkelig forplikte deg til ditt ønske om å bli advokat. Hvis du var innrømmet Gratulerer – din eliteutdanning vil bli anerkjent over hele landet, og du vil bli utfordret daglig for å bevise at du har tjent den. Jusstudiet vil sannsynligvis introdusere deg til den sokratiske metoden og vil lære deg ikke bare om lovens forviklinger, men også hvordan du tenke som en advokat . Karakterene dine vil ha betydning, spesielt hvis du prøver å få sommerpraksisplasser, så jobb hardt og studere som en gal i de tre årene du er der.Trenger litt hjelp til å justere ? Det er nok av ressurser for å hjelpe deg å få mest mulig ut av tiden din på jusstudiet.

Studer og bestå advokateksamenen

Når du har oppnådd din JD, er neste trinn å studere for og bestå statsadvokateksamenen for staten du ønsker å praktisere som juss i. vanskelighetsgrad av advokateksamen varierer etter stat, men uansett hva, må du definitivt gjøre å studere en nesten heltidsjobb for å utøve yrket du brukte tre år på å lære om. Trenger litt studiehjelp ? Selv om det er mange standard advokateksamenstudier, er det bedre å finne en som forstår tilstanden du tester i og som henvender seg til deg og dine studiebehov.

Finn en advokatjobb

Gratulerer! Du har kommet til slutten av linjen - du kan lovlig praktisere jus! Nå er det på tide kaste deg ut i jobbjakten , hvis du ikke allerede gjorde det mens du studerte til advokateksamenen. Advokatfirmaer har ulike krav til ansettelse, men du bør absolutt sørge for å intervjue godt, så øv deg litt. Når du har oppnådd dette siste trinnet, har du gjort det du satte deg for å gjøre – du er en advokat!

En karriere innen juss er utfordrende og krever mye utdanning og enda mer hardt arbeid. Hvis det er det du virkelig ønsker å gjøre, er det definitivt verdt det. Lykke til på reisen mot å bli advokat!