Karriere Planlegging

Hvordan bli en mer organisert hjemmeværende mamma

Du kan ta ansvar for alt fra hjemmet til familielivet ditt ved å bli en mer organisert hjemmeværende mor.​​Følg disse seks enkle trinnene for å få en bedre håndtering av de daglige oppgavene dine og forhåpentligvis en nytt perspektiv på hverdagen din.Organiser hjemmet ditt

Et bilde av et organisert soverom

Howard Shooter / Getty Images

Å bli organisert begynner med hjemmet ditt. Lag en plan for angrep og gå rom for rom for å rydde ut rotet. Du trenger imidlertid ikke å gå gjennom hele huset på en gang. Ta tak i rotet en dag av gangen, ett rom om gangen. I løpet av en uke vil huset ditt føles som det gjorde før du fikk barn, leker og ingen tid til å administrere alt.

Organiser tiden din

Du har sannsynligvis familiens rutiner så nedslitte at det å ta deg tid til å organisere tiden virker som, vel, bortkastet tid. Men får du mest mulig ut av minuttene dine? Spor timeplanen din over en uke for å se hvor tiden din faktisk går. Når du vet det, kan du legge strategier og omorganisere timeplanen din slik at den fungerer i din favør. Du kan til og med oppdage et gap der du kan presse inn litt velfortjent meg-tid.

Organiser husholdningsoppgavene dine

Hvor mange ganger om dagen rydder du opp i nøyaktig samme rot? Å rydde opp etter alle er slitsomt. Ta ansvar for husarbeidet og slutt å være familiens hushjelp. Med alderstilpassede gjøremål kan du lære barna dine hvordan de skal delta samtidig som du letter arbeidsmengden.

Organiser økonomien din

De fleste mødre gjør alt. Du er familiesjåfør, hushjelp og forretningsfører. Å administrere familiens økonomi følger med territoriet. Begynn å leve på et familievennlig budsjett som mater sparegrisen din uten å få deg og barna til å føle seg fratatt. Enkle tips og triks for pengehåndtering viser deg hvordan du kan få mest mulig ut av hver krone slik at familien din kan bruke penger på noe morsomt. Hvordan høres en familieferie ut eller en dag på spa for mor?

Organiser livsforsikring og testamenter

Bli organisert bak kulissene. Ingen ønsker å takle det utenkelige – å ta vare på familien din hvis noe skulle skje med deg eller din ektefelle. En solid plan for å bli organisert bør inkludere å få livsforsikring og testamente sammen. Uavhengig av pengene du tjener, vil å ha disse bidra til å sikre at familien din blir tatt vare på hvis du ikke lenger er i nærheten.

Organiser familiens rutiner

Mellom hektiske morgener, cheerleadingtrening, fotballkamper, kjeveortopedavtaler, samkjøringslinjer og leggetider, er rutinen din sannsynligvis alt annet enn normal. Ta deg tid til å prøve å strømlinjeforme familiens kaotiske timeplan og skrive ting – enten det er en håndskrevet kalender på kjøleskapet eller en delt kalender på smarttelefonene dine – slik at alle er på samme side.