Salg

Hvordan bli en profesjonell selger

Forretningsmann snakker med kolleger i konferanserommet

••• Paul Bradbury/OJO Images/Getty ImagesIkke alle selgere er det fagfolk . Å være profesjonell innebærer et visst evnenivå som ikke alle kan gjøre krav på, kombinert med en viss holdning og oppførsel. På den annen side har det å være profesjonell lite å gjøre med hva du faktisk selger eller hvem du selger det til. Her er noen av egenskapene som profesjonelle selgere deler.

Integritet

Integritet er en viktig egenskap for fagfolk innen alle felt, men for selgere er det enda viktigere. Fordi selgere har et uheldig rykte for lyssky og uetisk oppførsel, må en profesjonell selger ikke tillate engang et snev av slik oppførsel. Selv den minste bøyningen av hans etikk vil bekrefte andre i deres tro på den stereotype slangeoljeselgeren. I stedet setter profesjonelle selgere alltid kundenes behov først. De prøver ikke å lure eller presse potensielle kunder til å kjøpe noe som ikke er det beste valget for dem.I stedet jobber de med potensielle kunder for å finne den best mulige løsningen for deres behov, selv om det betyr å sende dem til en konkurrent.

Stolthet over jobben din

Det er ikke uvanlig at selgere skjuler det de gjør bak titler som kontoledere, kunderepresentanter, produktspesialister og så videre. Profesjonelle selgere er stolte av å være i salg. De vet at jobben de gjør støtter både arbeidsgiverne og kundene deres. Selgere tjener andre akkurat som leger eller lærere eller til og med brannmenn gjør, og det vet profesjonelle selgere. Selgere snakker med dusinvis eller til og med hundrevis av andre mennesker hver dag. Profesjonelle selgere vet at de kan gjøre hver og en av disse kontaktene til en positiv opplevelse for den andre personen, ved å benytte anledningen til å gjøre ting litt bedre for alle de samhandler med.Selgere som er profesjonelle vet også at de er ansiktene til selskapene de representerer, og de handler deretter.

Kontinuerlig selvforbedring

Det kreves fagfolk innen mange felt fortsett å lære og trene uansett hvor erfarne de får. Leger, advokater og regnskapsførere, bare for å nevne noen, har alle krav til etterutdanning for å beholde sertifiseringene sine. Selgere som er profesjonelle innser at det bare er viktig for dem fortsett å lære og vokse , selv om det ikke er noen regel som spesifikt krever det. Mange bedrifter er klar over dette behovet og sender ofte selgerne sine til kurs eller gir dem opplæringsmateriell.Imidlertid vil profesjonelle selgere som jobber for selskaper som ikke tilbyr slike muligheter få opplæring på eget initiativ. Profesjonelle selgere fortsetter også å prøve ut nye ting, enten det er en salgskanal de aldri har brukt før, et nytt kallemanus eller en annen tilnærming til lukking.

Liker det du gjør

Noen selgere hater jobbene sine. De fortsetter å selge fordi det betaler husleien, men de er elendige og de gjør bare det absolutte minimum for å beholde jobbene sine. Profesjonelle selgere, derimot, liker å være i salg. De elsker sannsynligvis ikke hvert eneste aspekt av jobben, men de liker den generelle daglige virksomheten med å være i salg.

Å finne nye prospekter og overbevise dem om å kjøpe er spennende og morsomt; de trives med utfordringene som ligger i å være i salg. En advarsel å huske på er at nye selgere ofte ikke liker jobben med det første, bare fordi det er overveldende å lære alt på en gang. Det betyr ikke at du er dømt til å hate salg for alltid, det betyr bare at du trenger litt tid på å venne deg til jobben og dens oppgaver. Men hvis du har vært i salg en stund og du fortsatt hater det, er det på tide å begynne å tenke på et karriereskifte.Hvorfor skal du gjøre deg selv elendig med å gjøre noe du hater resten av livet?