Karriereveier

Hvordan bli en sportspilot

Det ble akkurat enklere å fly!

Sportspilotsertifikatet ble laget med tanke på luftfartentusiasten og hobbyisten. Den ble delvis utviklet for å oppmuntre flere til å fly. Sportspilotsertifikatet koster mindre å oppnå enn vanlig privat pilotsertifikat og krever ikke at en student har en medisinsk sertifikat fra FAA. Kravene til et sportspilotsertifikat er betydelig mindre enn for et privat pilotsertifikat, men det kommer også med flere begrensninger. Det er en lisens som passer for piloter begrenset av tid eller budsjett, som ønsker å fly lette fly i nærområdet.

Her er trinnene for å bli en sportspilot:

Sørg for at du er kvalifisert

Ung pilot som står ved flyet og ser på papir

Gary John Norman/The Image Bank/Getty Images

For å bli en sportspilot krever FAA at en pilotsøker er minst 17 år gammel og kan lese, snakke, skrive og forstå engelsk (CFR Part 61.305). I henhold til Federal Aviation Regulation Part 61 kan du begynne flytrening når du er 16 år gammel, men kan ikke ta sportpilot-sjekkturen (praktisk test) før du er 17.

Bestem din medisinske status

For å bli en sportspilot må du enten ha en FAA-utstedt 3. klasse flylegeerklæring , eller et gyldig amerikansk førerkort.

Det fine med sportspilotsertifikatet (for mange) er at en medisinsk eksamen fra FAA ikke er nødvendig. Eller er det? Det er noen omstendigheter der en medisinsk undersøkelse fortsatt er nødvendig.

Her er scoop: Hvis du aldri har blitt nektet en luftfartsmedisinsk attest og ikke har noen kjente helsemessige forhold som kan påvirke flysikkerheten, kan du fly med bare et førerkort. Hvis du har en kjent medisinsk tilstand som kan påvirke flysikkerheten, eller du har blitt nektet legeerklæring tidligere, må du gå til en flylege for å få en legeerklæring.

Hvis du aldri har hatt en flymedisinsk eksamen, kan du bare fly med gyldig førerkort.

Studer for og ta FAA skriftlig eksamen

FAAs skriftlige eksamen er en flervalgstest med 40 spørsmål som må fullføres før du kan få et sportspilotsertifikat. Noen instruktører vil at du skal fullføre den skriftlige eksamen før du begynner på flyopplæringen; andre vil la deg begynne og vil gjennomføre bakketrening med deg i løpet av pensum for å forberede deg til den skriftlige eksamenen. Uansett, du må lære deg informasjonen raskt – sport pilotopplæring vil gå fort!

Begynn å fly!

Som et minimum må du fullføre 20 timers flytid i en lette sportsfly . Femten av disse timene må være instruksjonstimer (med en instruktør) og minst 5 vil være solo flytimer. Ikke hold deg til disse tallene – de er minimumstimer, og de fleste bruker litt lengre tid på å lære å lande flyet og være komfortabel med å fly generelt.

Ta Checkride

Når instruktøren din tror du er klar, vil han 'melde deg av' for å ta kontrollturen din, noe som betyr at han vil signere loggboken din som bekrefter din kunnskap og evne. Sjekkturen er den siste prøven før du får sertifikatet, og den består av en muntlig eksamen og en flyeksamen. Muntlig eksamen er en muntlig eksamen der sensor vil spørre deg om flyet, flybegrensninger, vær, flykart, aerodynamikk og andre emner.

Når du har bestått den testen, tar du flydelen av eksamen. Under flyturen vil du bli evaluert på spesifikke manøvrer, inkludert hvordan du betjener flyet i normale og nødsituasjoner.

Flere spørsmål om sportpiloter

For flere svar på spørsmålene dine om sportspilotsertifiseringen, sørg for å sjekke artikkelen vår med vanlige spørsmål.