Karriere Planlegging

Hvordan bygge og vedlikeholde et profesjonelt nettverk

Gruppe forretningsfolk som står foran kontorbygningen

•••

skynesher / Getty Images

Å bygge et nettverk er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å fremme karrieren din. Mange vet ikke hvordan de skal gå frem, men nettverksbygging er ikke fullt så komplisert som det høres ut. Selv om du nettopp har begynt, er du allerede en del av et nettverk. Det neste trinnet er å lære å utvide, vedlikeholde og bruke det effektivt.

Hva er et profesjonelt nettverk?

Et profesjonelt nettverk er en gruppe mennesker som har knyttet seg til hverandre for karriere eller forretningsrelaterte årsaker. Medlemmer, som kalles kontakter eller forbindelser, kan dele informasjon som kan inkludere, men ikke er begrenset til, potensielle kunder. De kan også hjelpe hverandre med å løse arbeidsrelaterte problemer, anbefale leverandører og leverandører og gi informasjon om potensielle arbeidsgivere, ansatte og kunder.

Hvordan kan nettverk hjelpe med karriereutvikling?

Mens et profesjonelt nettverk selvfølgelig kan hjelpe deg med å finne potensielle kunder når du søker jobb, er det en rekke andre måter en solid en kan bidra til å fremme karrieren din. Her er bare noen av dem:

  • Lær om en karriere: Når du er velge en karriere , er det viktig å samle informasjon om yrkene du vurderer. Selv om det er ressurser for å utforske alternativene dine, er en av de beste måtene å lære om en karriere ved å gjennomføre en informasjonsintervju med noen som for tiden jobber i det. Du kan se til nettverket ditt for å få hjelp til å få folk til å intervjue.
  • Finn potensielle jobbkandidater: Hvis du er ansvarlig for å ansette, kan kontaktene dine hjelpe deg med å komme i kontakt med potensielle jobbkandidater. Du kan også lære om søkere som ikke kom gjennom nettverket ditt.
  • Få råd om et prosjekt: Er du bekymret for å ta fatt på et arbeidsprosjekt du ikke har erfaring med? Et medlem av nettverket ditt som har gjort en lignende kan kanskje gi råd eller sette deg i kontakt med noen som kan. En advarsel: ikke del konfidensiell informasjon.
  • Lær om en potensiell arbeidsgiver: Forbered deg alltid på jobbintervjuer innen forske på potensielle arbeidsgivere . Du kan lære mye ved å snakke med medlemmer av nettverket ditt og deres kontakter.
  • Forbered deg på å lage pitches til kunder: Trenger du å lære om en potensiell kunde? En av kontaktene dine kan kanskje hjelpe, men vær igjen forsiktig med å dele konfidensiell informasjon utenfor organisasjonen din.

Hvem bør være i nettverket ditt?

Nettverket ditt kan bestå av nesten alle du noen gang har møtt, så lenge han eller hun er av god karakter. Skyldfølelse ved assosiasjon er en reell ting, så unngå å få ryktet ditt svekket av andres handlinger. Hver av kontaktene dine kan føre til nye. Her er noen forslag:

  • Nåværende og tidligere medarbeidere : Kom i kontakt med folk du jobber med for tiden, så vel som de du har jobbet med tidligere.
  • Medmedlemmer i fagforeninger : Gå til konferanser eller arrangementer organisert av fagforeninger , og introduser deg selv for andre deltakere. Lag visittkort med kontaktinformasjonen din som ikke er på jobb og ta dem med deg. Bli et aktivt medlem, for eksempel ved å sitte i en komité. Det vil også gi kollegene dine en sjanse til å se deg i aksjon.
  • Venner og familie : Hold familie og venner informert om karrieren din mål . Du vet aldri hvem som kan hjelpe deg. Din svogers onkels fetter kan være en rekrutterer innen ditt felt.
  • Tidligere professorer og instruktører : Fakultetet ved høgskolen eller universitetet ditt, spesielt de som underviste i hovedfaget ditt, bør være en del av ditt profesjonelle nettverk.
  • Tidligere klassekamerater : Sjekk alumnikatalogen til høyskolen eller universitetet for mulige forbindelser. Hvis du var i et brorskap eller sorority, se der også.

Hold nettverket ditt i live

Ikke behandle nettverket ditt som en støvete gammel oppslagsbok å oppbevare på en hylle og bare få tilgang til når du trenger å slå opp noe. Det er en levende ting som må pleies ellers vil den dø. Det siste du ønsker er å komme i kontakt med noen som ikke husker deg eller gå glipp av en stor mulighet fordi kontakten din som vet om det ikke tenker på deg.

Lag planer for å komme sammen med noen forbindelser som du har, eller hatt, et personlig forhold til, for eksempel tidligere kolleger. Hvis de ikke er lokale, sørg for at det er en stående invitasjon til å møte dem hvis de noen gang er i byen din eller du er der. Ta kontakt noen ganger i året. Ferien er den perfekte tiden for å sende et kort eller e-post. Ta også kontakt når du gjør en endring som for eksempel å starte i en ny jobb eller få forfremmelse.

Ikke la sjenanse hindre deg i å koble deg til

De som sliter med sjenanse står i fare for å gå glipp av fordelene med profesjonelt nettverk. For mange mennesker er det ikke lett å nå ut til andre. Heldigvis, ressurser som LinkedIn og Facebook gir deg muligheten til å opprette forbindelser uten å måtte ta telefonen eller gå til et nettverksarrangement. Disse verktøyene er et must for alle, men spesielt nyttige for sjenerte, eller til og med lite utadvendte personer.

Hvis du er sjenert, er det også nyttig å se etter situasjoner der du føler deg mest komfortabel og bruke disse mulighetene til å danne relasjoner. Delta for eksempel i en aktivitet du liker og du vil møte andre som også liker det. Å gjøre frivillig arbeid vil også gi deg en sjanse til å møte mennesker du har noe til felles med.